Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan CORA, “Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesiyle bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılması ne ise Sakarya’da bulduğumuz doğal gaz rezervini alanında, Türkiye'de önemli bir gelişimin habercisi olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

BÜYÜK HAMLELER GERÇEKLEŞTİRDİK

Türkiye’nin ilk etapta 320 milyar metreküp ardından Tuna 1 bölgesinde 85 milyar metreküp daha doğal gaz rezervi bulunduğunu söyleyen CORA, “AK Parti döneminde, her alanda olduğu gibi enerji alanında da çok büyük, dev adımlar attık. İlkleri ve enleri gerçekleştirdik. Tabiri caizse ülkemiz için mucize olarak nitelendirilebilecek büyük rezervlere ulaştık, büyük hamleler gerçekleştirdik. Bu hamlelerle enerji alanında kendi kendimize yeten bir ülke olmanın ötesinde küresel bir güç olma noktasında kararlılıkla ilerliyoruz. Keşfettiğimiz doğal gaz rezervini ekonomimize dahil ettiğimizde cari açık veren bir ülke olmaktan çıkacak, cari fazla veren bir ülke olacağız. Çıtayı yükselttik, alanı genişlettik, inşallah bundan sonra da bu kararlılığımızı ortaya koyacağız” dedi.

DIŞA BAĞIMLILIĞI EN ASGARİ DÜZEYE ÇEKTİK

Türkiye’de nüfusun arttığını, bununla birlikte enerji talebinde de artış olduğunu vurgulayan Milletvekili CORA, AK Parti döneminde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının asgari düzeye çekildiğini söyledi. CORA, “İktidar olarak daha çok yerli, daha çok yenilenebilir temiz bir enerji politikasıyla kaynaklarımızı azami ölçüde değerlendirmeye devam ediyoruz. Enerjideki büyük dönüşüm ve millî enerji hamlesi bizim dönemimizde gerçekleşerek esasında enerjide dışa bağımlılığı en asgari düzeye çekmiş durumdayız. Daha da iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” diye konuştu. 

AMACIMIZ ÜLKEMİZİ STRATEJİK BİR GÜÇ HALİNE GETİRMEK

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CORA, Türkiye’nin enerji politikasındaki amaçlarını da sıraladı. CORA, “Türkiye'nin enerji politikalarındaki temel amacı, enerjinin tüketiciye sürekli, kaliteli, güvenli, asgari maliyetlerle ulaşmasını ve enerji teminindeki kaynak çeşitliliğini artırmak, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını en üst düzeyde değerlendirmek, nükleer teknolojiyi elektrik üretiminde de kullanmak, enerji israfını ve enerjinin çevresel etkilerini asgariye indirmek, ülkemizin uluslararası enerji ticaretinde stratejik bir güç hâline getirmektir.” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim