AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir başkanlığında hayata geçirilen “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” projesi için saha çalışmaları devam ediyor. “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” adı altında 81 ilde kadınlarla buluşmalar düzenleyen heyet, Trabzon’da kadınlarla bir araya geldi.  

Kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelen Keşir, şu açıklamalarda bulundu: “Bundan sonra da 2023'e gittiğimiz bu süreçte bu ülkenin ekonomik kalkınmasında kadınların emeği çok olacak. Çünkü kadınlar öncelikle hayallerin peşinde ısrarla ve kararlılıkla gidiyorlar. KOSGEB, TKDK, İŞKUR, Tarım ve Orman Bakanlığı ile farklı kurumlar üzerinden var. Bunların bir kısmı bilinmiyor ya da az kişi tarafından biliniyor. Biz dedik ki illerimizde bunları anlatalım. Muhakkak o illerde bunları kullanan kadınlar vardır, o kadınlarla da tanışalım ve tanınır olmasını sağlayalım.”

MÜCADELEDEN YILMIYORLAR

Keşir konuşmasında “Bu ülkenin yüzde 51'i kadın. 42 milyondan fazla kadın yaşıyor bu ülkede. İnanıyorum ki bu ülkenin tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi imarında, ihyasında ve ayağa kalkmasında kadınların çok büyük emeği var. Bundan sonra da 2023'e gittiğimiz bu süreçte bu ülkenin ekonomik kalkınmasında kadınların emeği çok olacak. Çünkü kadınlar öncelikle hayallerin peşinde ısrarla ve kararlılıkla gidiyorlar. Kadınlar çocukları için bir savaşçı ve biliyorum ki Karadeniz kadınları diğer kadınlardan biraz daha savaşçı. Onun için mücadeleden de yılmıyorlar. Benimde kökenim Ordu’ya dayandığı için bunu çok iyi biliyorum. Sadece yalın bir sosyal sorumluluk anlayışı ile bakmıyoruz o yüzden her birinizin görevi kıymetli. Biz gittiğimiz illerde sadece kendi partililerimiz ile bir araya gelmiyoruz nüfusun yarını oluşturan kadınların kendi güçlerini fark etmelerini istiyoruz. O yüzden Trabzon’u önemsiyoruz. Onlarla birlikte Kadınlar İle Büyük Türkiye Yolunda projesi başlattık bütün samimiyetim ile söylüyorum ülkenin kalkınmasının Anadolu’dan başlayacağına inanlardanım, kadınlardan başlayacağına inananlardanım.” İfadelerine yer verdi.

KADINLARLA BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA ÜRETEREK GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYORUZ

Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Buluşmaları kapsamında Trabzon'da AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in katılımıyla gerçekleşen teşkilat toplantısında konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali programının girişimci kadınlara ilham kaynağı olmasını ümit ediyorum. Kadınlarla büyük Türkiye yolunda üreterek güçlenmeye devam ediyoruz." dedi.  AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Teşkilatı ile birlikte gerçekleştirilen teşkilat toplantısına katılan İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu AK Parti'nin Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek "Partimizin Kadın Kolları teşkilatı da Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kadın sivil toplum kuruluşlarından biridir.  Kadınların siyasete ve sosyal hayata katılımı noktasındaki en büyük kazanımlarında hep AK Parti'nin imzası bulunuyor. Türkiye'de kadınları yok sayan, görmezden gelen, kadınların gücünü harekete geçiremeyen bir siyasetin başarıya ulaşamayacağını çok iyi biliyoruz.

Tıpkı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi biz de samimiyeti her konuda olduğu gibi siyasette ve kadınların siyasetteki varlığı hususunda da mücadelemizin merkezine yerleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Programlara;  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir, Kadın Kolları , Genel Başkan Yardımcımız Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Trabzon Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Fatma Fidan Kara, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Teşkilatları, Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ve teşkilat mensupları katıldı.

Editör: TE Bilisim