Muhammet Balta açıklamasına şu ifadelere yer verdi: 

“ 14 Ağustos 2001 yılında, milletimizden aldığımız büyük güç ile bu yola çıktık. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinden yüzde 34,28 oy oranıyla iktidara geldik. Aradan geçen 21 yılda büyük reformlara imza atarak Türkiye’de ulaşılmaz bir gelişim ve değişime imza attık. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk siyasi tarihinde ülkemizi çağ atlatan projelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. AK Parti ülke sevdasını, vatan aşkını en üst düzeyde hissedenlerin partisi olarak iktidara geldiği ilk günden bugüne kadar hizmet siyasetinin adresi ve uygulayıcısı olmuş ve bu sayede milletin gönlünde taht kurmuştur” dedi.

BİR OLDUK, 21 OLDUK!

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: "Sevdayla, tutkuyla, vatan aşkıyla 21 yıl önce çıktığımız zorlu ve meşakkatli bu yolda manevi desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz milletimizle durmadan yürüdük, yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Başı dik, alnı ak, yüreği demirden bir parça milletimizle adımlarımızı her zamankinden daha sağlam daha güçlü daha azimli bir şekilde atıyoruz. Partimiz, kuruluşundan geçen bu yıla dek, Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanan bir başarıyla, her defasında daha da büyüyerek, çıtayı her defasında daha da yükseğe çıkartarak milletin sesi olmuş. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlere ulaşma arzusu içinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı yolda koyduğu hedeflerde AK kadrolarımızla birlikte Türkiye'ye adeta çağ atlatmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ilk günkü heyecan ve aşkla çalışmaya devam ediyoruz. “Bir olduk, 21 olduk sloganıyla, 21 yıl içerisinde özelde Trabzon’da, genelde Türkiye’de ulaşımdan alt yapıya, kültür sanattan eğitime, tarımdan hayvancılığa ve spora kadar birçok fiziki ve sosyal proje ile hizmetleri halkımızla buluşturduk ve buluşturmaya devam edeceğiz. Hedef 2023 sloganıyla milletiyle el ele Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına durmadan ilerlemektedir. 2053 ve 2071 hedeflerimize de ulaşmak için büyük bir azim ve karlılıkla durmaksızın çalışacağız. ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ düsturu ile ülkemizi çok daha güçlü ve sağlam yarınlara taşıyacağımızın altını çizmek istiyorum. 

AK PARTİLİ OLMAK BÜYÜK TÜRKİYE SEVDALISI OLMAKTIR!

AK Partili olmak büyük Türkiye sevdalısı olmaktır. Rabbim bu sevda ile daha nice yıllar AK Parti’mize aziz milletimizin hizmetkarı olmayı nasip etsin. Milletin bağrından çıkan AK Parti’nin, AK sevdamızın iktidardaki 21. yıl dönümünü en içten ve kalbi duygularımızla kutluyor, başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar görev yapmış Başbakanlarımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize, Trabzon il, ilçe, mahalle teşkilatlarımızda, seçim sandıklarımızda görev yapmış tüm dava arkadaşlarımıza, belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerine ve Trabzonlu hemşerilerime sevgi saygı ve sonsuz teşekkürler ediyor, ebediyete intikal etmiş dava arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.”
 

Editör: TE Bilisim