Bak yaptığı açıklamada, “ Bilindiği gibi son günlerde Trabzon Üniversitesi’ne ait açılacak olan yeni bölümlerin Akçaabat dışına taşınması ile ilgili konu Akçaabat’ın siyasi gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Bizler CHP olarak bu konunun takipçisi olacağımızı her platformda söyledik ve sonuna kadar da takip etmeye devam edeceğiz. Trabzon Üniversitesi 2018 yılında kurulduğu zaman da bizler bu Üniversite’nin bir Tabela Üniversitesi olmaması, Akademik Dünyada diğer üniversitelerle yarışır ve bir marka olması gerektiği yönünde düşüncelerimizi ortaya koymuştuk. Maalesef bugün geldiğimiz noktada bu korkularımızda ne kadar haklı olduğumuzu ve Trabzon Üniversitesi’nin siyasi randa nasıl kurban edildiğini üzülerek takip ettik.  

Birkaç gün önce Ankara’da AKP Trabzon Milletvekilleri,Trabzon BB Başkanı,Akçaabat Belediye Başkanı ile AKP Akçaabat İlçe Başkanı Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu bu konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdiler. Bu toplantı öncesi Trabzon Üniversitesi’nin yeni bölümleri Akyazı’da bulunan kamu arazisi üzerinde yapılacağı ve bunla ilgili protokollerin yapıldığı herkesçe bilindiği halde o zaman Ankara’da neyin toplantısı yapıldığını Akçaabat halkı merak etmektedir. AKP Trabzon milletvekili Salih Cora’nın sosyal medya hesabından  “ Üniversitemizin kökü Akçaabat’ta dalları her yerde” olacak şeklindeki paylaşımından da anlaşılacağı gibi imzalar çok önceden atılmış ve Akçaabat’a yine üvey evlat muamelesi yapılmıştır.  Akçaabat’ta birçok uygun alan varken ve bu Üniversitesi’nin yeni bölümlerinin batı kısmına doğru olmalı yönünde herkesçe ortak akıl ortaya konmasına rağmen Rektör Aşıkkutlu’nun Üniversitenin Akyazı’ya kaydırılması için göstermiş olduğu büyük çaba ve gayretin ne anlama geldiğini birileri çıkıp Akçaabat halkına anlatmak zorundadır.

Şimdi buradan soruyorum!

3-5 ay sonra Üniversiteye ait rektörlük binasının aynı gerekçelerle başka bir yere taşınmayacağının garantisi var mı?

Bunun garantisini kim verebilir? 

Buradan tekrar ediyorum! Bizler Akçaabat’ın sorunlarına çözüm üretecek ve Akçaabat’a değer katacak her hizmetin yanında olacağımızı, bunun siyaset üstü bir  anlayış olması gerektiğini de her platformda söylüyoruz ve de söylemeye devam edeceğiz.

Fakat Akçaabat’ın bunca sorunları var ve çözüm beklerken Akçaabat’ın sahip olduğu değerlerin siyasi rant uğruna heba edilmesine müsaade etmeyeceğimizi, bunu siyasi rant olarak görenlerden de Akçaabat halkı bunun hesabını mutlaka soracaktır. Hiç kimse Akçaabat’ın sahipsiz olduğu algısına kapılmasın.”

Editör: TE Bilisim