Kulislere başkan adayı olarak yansıyan isimlerden birisi de Ortahisa İlçe yşönektimir Dijital sistemler Başkanı Elektrik Elektronik Mühendisi iş insanı İskender Kara oldu. Yomra halkı ‘Burada Uzlaşı’yı sayın Kara sağlar’ dediler. 

MEKTEPLİ VE MUTFAKTAN GELİYOR

Elektrik Elektonik Mühendisi İskender Kara  siyasette mutfakta yetişen hem de mektepli bir Trabzonlu. İstihdam için, üretim için kalkınma için gayret veriyor. 

20 yıla yakın enerji yatırım sektörünün içinde, şantiyelerde büyüdü, sabahın 5’inde şantiyesinde. Pandemi sürecinde dahi büyümek için istihdam için gayret etti, süreç böyle gelişmesine rağmen eleman tasarrufu yapmadı. İş insanlarının memlekete vereceği çok şeyler vardır. Nasıl siyasette halka beraber gönül köprüleri kurulur işverenler içinde aynı şey olması gerekir. 

DİSİPLİNLİ VE UZLAŞMACI

Kara, AK Parti temellerine bağlı, Trabzon’u özümsemiş memleketinden Türkiye’ye hem siyaset hem üretim odaklı hizmet götürmek istiyor. Uzlaşmacı kişiliğiyle, partide de sevilen bir isim, tabandan geliyor. AK Parti’de Ortahisar İlçe yönetiminde Dijital birimin başına geldi. En son Yomra belediyesi değişti, parti meclisi yeniden şekillendi bazı sıkıntılar çıktı. Siyasette aslolan çözüm odaklı hareket etmektir, sorun büyüten değil buz parçasının aynı havuzda eridiği, aynı havanın solunduğu atmosferi sağlamak gerekir. Kara’nın Yomra’da da hizmetleri var. Yomralılar yaşanılanlardan ötürü hak ve görev teslimi noktasında düşüncelerini paylaştılar. Özetle bizim yomra’da duyduklarımız var: Üreten, istihdam eden insanlar sahiplenilmeli. Her ne olursa olursun siyaset kurumu el sıkışmayı bilmeli. Bölünen değil, bölüşen ve paylaşanlar partiyi büyütür.

TURİZM TAMAM SANAYİ DE OLMALI

Son olarak Kara’nın vizyon olarak Trabzon’a biçtiği bir rol de var ona da kısaca şöyle değineyim kendisi şöyle demişti: Trabzon’un olmazsa olmazı sanayidir. Sanayi’nin olması gerekiyor.  Çünkü Trabzon dışarıya çok göç veriyor, burada orta ölçekli bir sanayi işletmesi olsa buradan göç olmayacak insanlar burada çalışacak belki fabrikalarımız olsa gençlerimiz dışarıya gitmeyecekler. 

YOMRA’DA KİMLER VAR

Yomra AK Parti ilçe başkanlığı için Mühendis İskender Kara’nın yanısıra kurucu başkan Kahraman Sezgin ve oğlu, Abdulkadir Bektaş, Dündar Ayyıldız, Mustafa Gümrükçü ve Göktuğ Yıldırım isimleri üzerinde duruluyor. Tüm isimlerle ilgili Genel Merkez ve İl başkanlığı bir dizi çalışma yapıyor.
 

Editör: TE Bilisim