Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde yapılan proje ve aday tanıtım törenine, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adanan Günnar, Bahar Ayzaoğlu, Salih Cora, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, MHP eski Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, Cumhur İttifakı AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Harun Demirci, Cumhur İttifakı MHP Çarşıbaşı Belediye Belediye Başkan Adayı Mümin Nuhoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, MHP Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkan Vekili Cemil Albayrak, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

Bu Seçim Sadece Bir Yerel Seçim Değildir 

Törende AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkan Vekili Cemil Albayrak, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu birer konuşma yaptılar. Ardından sözalan AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, “Muhammet Balta Belediye başkanımız 2010 yılında İl Genel Meclis üyesiydi. Vakfıkebir’de güzel çalışmalar başlattı. Vakfıkebir’e değer katan değerli hale getiren projeler hayata geçirmiş, vizyonu olan genç dinamik güler yüzlü teşkilatına hâkim bir kardeşimiz. Balta’ya bir katkı da biz yapıyoruz her türlü projesine destek verecek bir ağabeyi var. Allah’ın izinliye Sayın Balta ile beraber sırt sırta vererek en güzel hizmeti getireceğiz. Bu projelerin hepsine yardımcı ve destek olacağız. 4 milletvekilimiz 4 bakanımız projelere destek vermeye hazır. Bahçeli ve Erdoğan bizim en büyük güvencemiz. Allah razı olsun” dedi.

Vakfıkebir İçin Muhteşem Projeler
 
5 yıl boyunca yaptığı hizmetleri anlatarak konuşmasına başlayan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yeniden seçilmesi halinde yapmayı planladığı projelerini kamuoyuna açıkladı. Başkan Muhammet Balta, “5 yılda yerel imkanlarla toplam 80 milyon civarında bir yatırım gerçekleştirdik. 58 milyonu üreterek gerçekleştirdik. Sorduk halkımız ne istiyorsunuz? Yolla ilgili ciddi ihtiyaçlar giderildi. İnsanlar daha sosyal projeler istemeye başladı. Rahat vakit geçirecekleri alanları istemeye başladı. Bizlerde bu ihtiyaca yönelik projeler ürettik. Bu projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz;

İskele Ve Çevresi Projesi: Tarihi iskelemizi ve çevresini bu projeyle bir yaşam alanına çevirmek istiyoruz. Projesi hazır, yürüyüş yolu ile bağlantılı hale getireceğiz. 

Üst Geçit Projesi: Sahil parkımız ile iskelemizi birbirine bağlayacak merdivensiz ekolojik bir üst geçti inşa edeceğiz. Proje bittiğinde engelli kardeşlerimiz de bisikletli arkadaşlarımız da karşıdan karşıya geçebilecek. O nostaljiyi yaşatacağız. 

Sahil Parkı Projesi: Dolgu imar planı bittikten sonra ihalesini gerçekleştireceğiz. Ciddi bir sosyal alan olarak bölge halkına hizmet edecektir. 

Ekmek Temalı Millet Bahçesi: Yalıköy Mahalle sahilimizde 35 bin metrekarelik bir alana yapacağımız vizyon projemiz. Düşündük bir açık hava müzemiz olsun. Hazırlattık yükü ağırdı. Millet Bahçeleri imdadımız yetişti. Bakanlığımız kabul etti, TOKİ’de proje revize ediliyor. Bu alanda yöresel ürünlerin satılacağı bir yer inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız bunu ilan etti, kendisine teşekkür ediyoruz. Vakfıkebir ekmeğine ulaşan bir yol olacak ve Turizme katkı sunacağına inanıyorum.

Karavan Park Projesi: Dolgu alanında uluslararası işareti olacak bir projemiz var. Karavan Park projemiz farklı bir proje olacak Yalıköy’e yakın olan bir alanda. Yalı park koyduk adını, Vakfıkebir’in sahili çamlık sahiline kadar bir yaşam alanı haline gelecek. 

Pazaryeri Projesi: Vaatlerimizden olan projeyi biraz daha geliştirdik. Yavuz Selim Caminin arkasında yapacağız. Balıkhane, otopark ve pazarcılarımızın malzemelerini koyacağı bir depo olacak. Hanım kardeşlerimizin dinlenebileceği bir alan olacak. Entegre proje şeklinde hizmete sunacağız. 

Mendirek Çay Bahçesi Projesi: Denizi çok seviyoruz. Hoşça vakit geçireceğinizi inanıyorum. Denizin hemen kenarında olacak.

Kent Müzesi Projesi: Mülk sahibi ile görüştüm. Tarihi bir binamız var. Kamulaştırıp kent müzesi haline getirmek istiyoruz. 

Turizm Master Planı: Trabzon orta doğudan ciddi bir turist çekiyor. Ancak bizim ilçemiz faydalanamıyor. Bir plan yaptık tarihi değerlerimizi turizme kazandırmak istiyoruz. 

Alt Geçti Projesi: Karayolları ile ne kadar görüştüysek istediğimizi alamadık, biz yapsak olur mu dedik mutlu olur dediler. Alt geçitlerimize bir yaşam alanı olacak şekilde projeler hazırladık. Vatandaşlarımız buralardan rahatlıkla deniz tarafına geçebilecek 24 saat izlenecek. 

Dış Cephe Sağlıklaştırma Projesi: Fol Deresinin kenarında, Fatih Caddesi, Gülbahar Hatun Caddesinde dış cephe iyileştirmesi gerçekleştireceğiz. Bakanlıktan hibe aldık kademe kademe gerçekleştireceğiz. 
Sokak ve Cadde Düzenleme Projesi: Cadde ve sokaklarımız projelerimiz hazır. Doğalgaz ve su projelerimiz tamamlandığında hızlı bir şekilde hayata geçirmek istiyor. 

Fakülte Projesi: Hepimizin hayalidir. Bir hazırlık olması gerekiyordu. Trabzon Üniversitesi yatay olarak büyüyecek. Yüksekokul ve fakülte olarak nimetlenmek istiyor. 50 dönüm araziyi fakülte için imar planına işlettik. İnşallah Vakfıkebir’in kültürüne uygun bir fakülteyi ilçemize kazandırmak istiyoruz. 

Editör: TE Bilisim