CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar ve DEVA Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek’i ziyaret eden Cevat Kurt, konuyla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Siyaset sadece basın açıklaması yapmak, yanlışları dile getirmek ve kınamak değildir. Siyaset aynı zamanda yol göstermek ve eyleme geçmektir. Siyaset adamı ise aksiyonerdir, kamuoyunun taleplerini seslendiren, bunlara öncülük eden kişidir. Bizim siyaset anlayışımız da budur.”

“TERMİNAL BİNASINA DEĞİL, YERİNE KARŞI ÇIKIYORUZ”

Başkan Kurt konuşmasında “Biz bir yanlışa karşı çıkıyoruz. Terminal binası yapılmasına değil, yapıldığı yere itiraz ediyoruz. Konunun uzmanı bilim çevrelerinin ve meslek odalarının görüşlerini dikkate alıyoruz. Bu amaçla Trabzon siyasetinin değerli isimlerini, sayın İl Başkanlarımızı ziyaret ederek birlikte hareket etme teklifinde bulunuyoruz. Yaptığımız görüşmelerde sayın başkanlarının da meseleye bakışında farklılık olmadığını, hepsinin aynı hassasiyeti gösterdiğini bir kez daha gördük. Şehrimiz adına siyaset üretmede bu durum bizlere umut veriyor. AK Parti İl Başkanı sayın Sezgin Mumcu ile ziyaretimize geldiklerinde bu meseleyi konuştuk, düşüncelerimizi dile getirdik. Kendisine, bu yanlışa karşı birlikte hareket etme teklifimizi yaptık fakat sayın Mumcu’nun bu konuda bizlerden farklı düşündüğünü gördük. Aynı konu ile ilgili olarak pazartesi günü MHP İl Başkanı sayın Bekin Sıtkı Tarım ile Gelecek Partisi İl Başkanı sayın Hasan Kamil Velioğlu’nu da ziyaret edeceğiz.” İfadelerine yer verdi. 

“MESLEK ODALARIMIZI DA ZİYARET EDECEĞİZ”

Kurt, konuşmasında “Siyasi parti ziyaretlerinin ardından sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret edeceğiz. Meslek odalarımıza bu işin öncülüğünü yapmalarını, siyasi partiler olarak yanlarında olacağımızı, Saadet Partisi olarak da üzerimize düşen bütün görevleri yapmaya hazır olduğumuzu beyan edeceğiz.”ifadelerine yer verdi. 

“TRABZON KAMUOYUNUN TALEBİ KARŞILIK BULACAKTIR”

Başkan Kurt, konuşmasında şunları kaydetti: “Ziyaretlerin ardından birlikte bir yol haritası belirleyeceğiz, eylem planımızı yapacağız.  Trabzon kamuoyunun bu konudaki talebinin sahada da karşılık bulacağına ve bu yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz. Tekrar vurgulamak isterim ki, bu şehir hepimizindir. İnanıyoruz ki bilim kazanacak, ortak akıl kazanacak ve bu yanlıştan dönülecektir.”

Editör: TE Bilisim