Dün yapılan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Çömlekçi mahallesinde yapılan kentsel dönüşüm konusunda bir maddenin düzeltilmesi için önerge verildi. Verilen önergede Komisyon raporunda da geçen "yapılabilirliği mümkün değildir” ifadesinin değiştirilmesi istendi.
 
Mecliste bu önerge ile ilgili söz alan CHP’li Turgay Şahin, “139 hektarda kentsel dönüşüm yapacağız yapamayacağınız  yapılabilirliği olmayan bir projesi için niye para harcandı. ‘Yapılabilirliği yok’ yazıyor komisyon raporunda. Yoksa niye hayata geçirilmiş ve buna niye para harcanmış bunun sorumluları kim. Yapılabilirliği olmayan proje ile 10 yıldır millete yalan söylendi. Yapılamayacağını o zaman da söyledim. O zaman bunu dikte edenler şimdi hesap versin” dedi.

Daha sonra söz alan İYİ Partili Davut Çakıroglu, “Kentsel dönüşüm şehri güzelleştirmek için yapılır. Bu Çömlekçi’de kentsel dönüşümden 10 yıldır bahsediliyor. Benim bir isteğim var. Rüzgarımı, denizimi istiyorum. Limanda yükselen bir perde var. İmarda 40 metreyi aşan mesafeye izin verilmiyor ama liman Çömlekçi’ye kadar gidiyor.  Belediye başkanından ve mensubu olduğu siyasi parti  mensuplarından bu konuya değinmelerini istiyorum. Rüzgarımı istiyorum” dedi.

CHPli Turgay Şahin ve İYİ Partili Davut Çakıroğlu’nun sözleri sonrasında konuşan Başkan Murat Zorluoğlu’nun yerine Meclise başkanlık yapan Atilla Ataman, “Yapılabilirliği değil de büyüklüğü acısından maliyetli bir projeydi. Kentsel dönüşümün sadece devlet eliyle yapılması bilgisi yanlış. Netice itibariyle 130’dan 9 hektara düşürüldü. Zamanla yükseltilebilir” dedi.
 

Editör: TE Bilisim