Seçim süreci geride kaldı. Artık gündem maddemiz ekonomi olmalı. Önümüzdeki sürecin verimli değerlendirilmesi adına herkese büyük görev düşüyor” dedi.TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türk halkının büyük bir çoğunlukla sandığa giderek demokrasiye bağlılığını ve inancını bir kez daha gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: 

“Yerel seçimler tamamlandı. Sonuçların şehrimize, bölgemize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Göreve gelen herkese başarılar diliyorum. Seçimler geride kaldı. Bundan sonra gündemimiz ekonomi olmalı.

Önümüzdeki seçimsiz uzun süreyi verimli değerlendirmek adına herkese görev düşüyor. Çünkü ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Ekonomide piyasayı ve iş dünyasını rahatlatma adına seçim öncesi atılan adımların, seçim sonrasında da sürdürülmesini beklemekteyiz. Türk iş dünyası olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da el birliği ile daha çok üretmek, daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız.” Başkan Hacısalihoğlu, yerel yönetimlerden beklentilerinin, sorunlara ortak akıllı yaklaşılması ve projelerin her kesimin görüşü alınarak hayata geçirilmesi olduğunu da vurguladı.

Kazandı Babasının Kabrine Gitti


2.defa Sürmene Belediye Başkanı Seçilmeyi başaran Rahmi Üstün seçim sabahı ilk iş Rahmetli Babasının kabrini ziyaret etmek oldu. Başkan Üstün doğup büyüdüğü Ormanseven mahallesindeki Babası Hamza Üstün’ün kabrini ziyaret ederek babasına dua etti. Üstün daha sonra Ormanseven mahalle halkını ziyaret ederek verdikleri sonsuz destek için teşekkür etti.

 “Her kesimin başkanı olacağım!”

Arsin Belediye Başkanı olarak seçilen Muhammet Sait Gürsoy, hemşerilerine teşekkür etti. Parti ayırmaksızın her kesimin belediye başkanı olacağını vurgulayan Gürsoy, “Cumhur ittifakımızın paydaşları AK Parti ve MHP teşkilatımızın Başkanları Tolga Şengül ve Orhan Sarı başta olmak üzere her bir teşkilat mensubumuza üstün gayret ve emekleri için teşekkür ediyorum.

Ekip arkadaşlarım olan Belediye Meclis Üyesi Adaylarıma ve Arsin Belediye Başkan Aday Adayı olan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. İlçemize 15 yıl boyunca hizmet etmiş olan Başkanımız Erdem Şen’e de hem hizmetleri hem de çalışmalarımıza desteklerinden dolayı müteşekkirim. İlk günden bugüne tevazu ve samimiyetle bir seçim çalışması yürüttük. Gencinden yaşlısına her bir vatandaşımıza ulaşmaya çalıştık, açık hava toplantılarımızın yanı sıra hemşerilerimizin evlerine de misafir olduk. Allah’a şükürler olsun ki üzerimize yüklenen sorumluluğun bilinciyle hareket ederek seçimi kazandık. Teveccühleri ve duaları için her bir hemşerime gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 “Çiftçilerimizi destekliyoruz”

Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ve 88 saat süren ‘Mantar Yetiştiriciliği’ kursunda başarı gösterenlere sertifikaları verildi. Kursa 40 üretici müracaat ederken, 25 kursiyer programı başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Tarım ve Orman İl Müdür Vekili İbrahim Murathan, “Mantar yetiştiriciliğinin kolay üretimi düşük sermaye gereksinimi ve yüksek kazanç düşüncesi üretim talebini artırıyor.

Bakanlığımızca erişebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini yükseltmek ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde ve talepler doğrultusunda eğitimler düzenliyoruz” dedi.

TÜGVA Başkanına Forma

Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Memleketi Trabzon'u ziyaret etti. ziyarete Genel başkan yardımcıları İbrahim Beşinci,Eyüp Balta ve Özer Demir eşlik etti. Enes Eminoğlu TÜGVA Trabzon İl ve İlçe teşkilatları ile bir araya geldi.

Araklı Tügva Başkanı Gazi Mehmet Sarı yaptığı açıklamada Genel Başkanımıza Araklıspor formasını hediye ettik. Genel başkanımıza ve misafirlerimize ziyaretleri için teşekkür ederiz dedi. Araklı halkı adına Araklımızın Trabzon’umuzun Gururu evladı Tügva (Türkiye Gençlik Vakfı) Genel Başkanı Tüm Araklı halkına selamları var yakın zamanda Tügva Araklı ilçe binasının açılışını yapmak üzere Araklı’ya gelecek diyerek sözlerini tamamladı.

 “Girdiğimiz gönüllere layık olmaya çalışacağız”

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçları ile ilgili açıklama yaptı, teşekkür etti. Cora, “Bir seçimi geride bıraktık. Mahalli İdareler seçimlerini ülke olarak demokratik bir olgunlukla tamamladık.  Milletimiz sandıkta tercihini yapmıştır. Her zaman söylediğimiz gibi engin bir ferasetle karar vermiştir. Sandıktan çıkan her bir sonuç önemli bir mesajdır. Kazandığımız ve kaybettiğimiz belediyeler vardır. Bazı yerlerde belediye başkanlığını kaybedip belediye meclisini kazanırken, bazı yerlerde de tam tersi olmuştur. AK Parti yine birinci olmuştur.Seçim sonuçlarını partilerin aldığı oy oranlarına göre değerlendirdiğimizde AK Parti %45 oy ile bu seçimde de sandıktan açık ara birinci çıkmıştır.

Cumhur İttifakı (AK+MHP) olarak  %51 oy ile 50 il 681 ilçede belediye başkanlığını kazandık. Bir başka ifade ile hem ülke genelinde hem de Trabzon'da büyük bir başarı elde edilmiştir.

AK Parti, milletinin iradesini herşeyin üzerinde gören bir partidir. Milletimizin kararına her zaman saygılıyız. Bu seçim sonuçları itibarı ile; girdiğimiz gönüllere layık olmaya çalışacağız, giremediğimiz gönüllerin de bize verdiği mesajı iyi analiz ederek, eksiklerimizi tamamlayacağız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kişi ayırt etmeksizin, bize destek veren ya da vermeyen bütün hemşehrilerimizin hizmetkarı olacağız. Milletimizin teveccühü ile kendilerine görev tevdi edilen başkanlarımızı tebrik ediyor, başarılı hizmetlere imza atmalarını diliyorum. Bu doğrultuda seçim sonuçları ülkemiz, şehrimiz ve milletimiz için hayırlı olsun.”

 ‘Anne Dostu Hastane’ Unvanını Sürdürüyor


Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Anne Dostu Hastane” unvanını sürdürüyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığınca yürütülen “Anne Dostu Hastane” programı kapsamında denetimden geçirildi. Yapılan denetim sonrası Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 96,5 puanla bu unvanını sürdürdü.

Editör: TE Bilisim