Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSK ve Türk Adalet Akademisi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu bütçelerinin görüşmeleri gerçekleşti. Görüşmelerde AK Parti Grubu adına Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora kapsamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Cora, 2002 yılından 2021 yılına kadar adalet hizmetlerinde kat edilen mesafeye vurgu yaptı. Cora, Türkiye'nin yönetim yapısı, toplumsal düzeni, bilimsel ve teknolojik kapasitesinin her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, "Bu gerçek uluslararası alanda sıkça ifade edilmekte ve yakaladığımız gelişmişlik düzeyi, dünya siyasetindeki iddia ve sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır." ifadesini kullandı.

GELDİĞİMİZ NOKTA GELECEĞE YÖNELİK GÜVEN VERMEKTEDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetleri döneminde adalet hizmetlerinde önemli reformların ortaya konulduğunu vurgulayan Cora, "Reform gelişmelere ayak uydurmak, beklentileri karşılayabilmektir. 

Reform dinamik bir süreçtir. 2002 yılından bu yana attığımız adımlarla adalet hizmetlerinin sorunlarının çözümünde önemli mesafeler katettiğimiz inkar edilemez bir gerçektir. Geldiğimiz noktada ulaştığımız sonuç memnuniyet vericidir, geçmişle kıyaslanamayacak kadar özgündür, etkindir, hızlıdır. Geleceğe dönük olarak umut, güven vermektedir." değerlendirmesini yaptı. Bağımsız ve tarafsız yargı teşkilatının oluşmasıyla adalet sisteminin insan kaynağının güçlendiğini söyleyen Cora, "Uhdesindeki mensupları artık güvenilebilmekte, millet adına karar verilebilmekte, talimatla hareket etmemektedirler. Bu manada, özellikle personel sayısının artmasıyla da iş yükünün azaldığını ifade etmek isterim." diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim