‘CHP Genel Başkanı Dış ilişkilerden Sorumlu Başdanışman, Eski Büyükelçi Ünal Çeviköz katıldığı bir televizyon programında ülkemiz hakkında asılsız iddialarla alçak bir iftira, milletin birliğini fesada uğratıcı nitelikte devlet aleyhine suç teşkil eden bir açıklama yapmıştır.

Aynı kişi daha öncede benzer yönden skandal açıklamalar yapmış milletimizin öfkesini kabartmıştır. Libya ile mutabakat imzalandığımızda ‘Türkiye, Libya’da çizgiyi aştı’ demiş, terör örgütlerine karşı yaptığımız sınır ötesi operasyonlar karşısında  ‘Türkiye, Suriye’de meşru değil’  diyerek zıvanadan çıkmış, her türlü hava saldırısına karşı satın aldığımız savunma sistemlerine ise ‘ S-400 lerden vazgeçmeliyiz’  diyerek karşı çıkmıştır. Yine Akdeniz’de kurtlar sofrası kurup, ülkemiz sınırları görmezden gelinirken , ‘Türkiye Doğu Akdeniz’i geriyor’  diyerek haddini aşmış ve son olarak da “Türkiye,  Karabağ’a cihatçı gönderdi”  diyerek sabrımızı taşırmıştır.

Bu rezil ifadeler ülkemizi uluslararası arenada müşkül duruma sokmaya yönelik ifadelerdir. Bu açıklamalar uluslarası hukuk kurallarına uygun duruşumuzu tartışmaya açacak manipülatif  açıklamalardır. Bu nedenle bu sözlerle kimin vekili olduğu belli olmayan ve kime hizmet ettiği anlaşılamayan bu kişi hakkında derhal gereği yapılmalı, soruşturma başlatılmalı, dokunulmazlığı kaldırılmalı ve yargılanmalıdır. Attığı iftiranın bedelini ödemeli, söylediği yalanlar yanına kar kalmamalı, yargı önüne çıkarılmalı milletin huzurunda hesap vermelidir .’
 
Editör: TE Bilisim