Kaya, “ÇAYKUR, 3. sürgün alımları yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 lira olarak açıkladığı çay fiyatına rağmen, özel sektör 2 lira 40 kuruştan çay alıyor. Çay üreticisi mağdur, çay üreticilerimiz dertli. Sayın Cumhurbaşkanı çayın başkenti Rize’ye geliyor fakat bunu hiç konuşmuyor! 4 liralık çay 2,40'a düşmüş, tek kelime etmiyor. Bu konuya hiç değinmiyor. Çay üreticilerimizin hakkını, hukukunu koruyacağı yerde çıkıyor muhalefetle uğraşıyor. Millet size bunun için mi oy verdi, yeter artık.” dedi.

Rize’de 2 gün boyunca çeşitli programlara katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyonlardan da canlı olarak yayınlanan konuşmalarında çay sezonu ve çay üreticileri ile ilgili tek kelime etmemesi çay üreticilerinin tepkisini topladı.

‘Millet İttifakı’ Erdoğan’ın Kabusu Oldu

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Erdoğan’ın Rize’de muhalefete yönelik yaptığı konuşmalarını eleştirerek, “Sayın Cumhurbaşkanı Bay Kemal’le yatıyor, Bay Kemal’le kalkıyor. Millet İttifakı kabusu olmuş. Çayın başkenti Rize’ye geliyor, çay üreticilerinin sorunlarını dinlemek yerine, yüz binlerce insanın geçim kaynağı olan çayımızı konuşmak yerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e iftiralarla yükleniyor, muhalefeti hedef gösterip yuhalatıyor. Milletin ve memleketin sorunlarıyla ilgilenmesi gereken Sayın Cumhurbaşkanı hırsından kendi hemşehrilerinin bile sorunlarına kulak tıkamış durumda. Tek derdi muhalefeti kötüleyerek iktidarını korumaya çalışmak.” dedi.
CHP Milletvekili Kaya açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Fiyat 4 Lira, Özel Sektör 2 Lira 40 Kuruşa Çay Alıyor!

“ÇAYKUR, 31 Ağustos’ta 3. sürgün alımlarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çay taban fiyatını 3 lira 87 kuruş, 13 kuruşluk destekleme ile birlikte 4 lira olarak açıklamıştı. Fakat bugün özel sektör, yaş çayı 2 lira 40 kuruştan alıyor. Çay üreticilerimiz isyanda, perişan durumda. Pankart açıp Erdoğan’a sesini duyurmaya çalışan üreticilerimiz engelleniyor. Çay'da emek sömürüsü adeta örtbas edilmeye çalışılıyor.”

Ya Cumhurbaşkanı’ndan Korkmuyorlar Ya Da Onun İzniyle Yapıyorlar!

“Katıldığı her programda vatandaşa paket çay atan, mitinglerde çay dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüyoruz ki özel sektörün çay piyasasını teslim almasına ses çıkarmayarak 200 bin çay üreticisine sırtını dönmüş durumda. Sayın Erdoğan’a hemşehrileri dahi seslerini duyuramamaktan şikayetçi. Çay üreticileri, ‘Bu ne cesaret? Birileri Cumhurbaşkanı’nın memleketinde Erdoğan’ın hemşehrilerini sömürüyorsa ya Cumhurbaşkanı’ndan korkmuyordur ya da onun izniyle bunu yapıyordur’ diyerek isyanlarını dile getiriyor. Anlaşılan Sayın Erdoğan’ın dağıttığı çayların bedeli üreticinin sırtından çıkıyor, vatandaşa atılan çaylar bazı özel sektör firmalarına imtiyaz olarak geri dönüyor.”

Kota ve Kontenjan Mağduriyetini Çözeceğiz

“CHP milletvekilleri olarak İstanbul Milletvekilimiz Mehmet Bekaroğlu’nun öncülüğünde Çay Kanunu Teklifimizi Meclis’e sunduk. Çay üreticimizin kota ve kontenjan mağduriyetini giderecek, özel sektörün taban fiyatın altında alım yapmasını engelleyecek yasal düzenlemeler öneriyoruz. 1 Ekim’de Meclis Genel Kurulu yeniden açılıyor. Dileriz önerilerimiz dikkate alınır, çayın tüm paydaşları da bir araya getirilerek bir an önce üreticiden yana bir Çay Kanunu çıkarılır. Bu iktidar bunu yapmazsa, çay üreticilerimize sözümüzdür; Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde Çay Kanunu’nu çıkaracağız, çayımıza ve çay üreticimize hak ettiği değeri biz vereceğiz.”
 

Editör: TE Bilisim