Derneğin 2 denem başkanlığını yapan Rıdvan Olgun, bayrağı Adem Kahraman’a devretti. Olgun, görevi devralan Kahraman ve ekibine başarı dilerken, Kahrman’da Olgun’dan aldığı bayrağı yukarılara taşımak için var gücü ile çalışacağını söyledi.

TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, ülkenin kriz döneminden geçtiğine vurgu yaparak, “Finans kurumlarına krediler icraya düşmesin diye gecikmeli ödenir duruma geldi. bu durumda işletmeler nakit hareketlerini önce icra işlemlerini önleyecek şekilde finans kurumlarına yapmakta, sonra nakdi kalmışsa piyasadaki borçlarını ödeme yoluna gidiyor. Ortaya çok vahim tablo çıkıyor. Kalkınmak için sanayiciye yatırım yapabilmesi için devlet destek ve teşvikleri daha mecburi hale gelmiştir. Bu durumda Çin ekonomisini iyice incelememiz gerekiyor. Üreten işletmelerimiz ve dünya piyasasında ürünü satabilmesi için bedelsiz arazi temin edilmelidir. 2010 yılında kurulan derneğimizde o zaman hayal ederek başladığımız Deniz Üs Komutanlığının Trabzon’a getirilmesi çabalarımız 2019 yılında meyvesini verdi ve Trabzon’umua Türkiye’nin 9. Deniz üs komutanlığı kazandırıldı. Bu gurur TSGİAD ailesi için çok önemlidir. Türkiye Eğitim Vadilerine kavuşuyor projemizle ilgili de Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ile görüşüldü proje yüksek maliyetli oluyor. Konu ile ilgili görüşmeler devam edecek” dedi.

TSGİAD Başkanlığı görevini devralan Adem Kahraman, derneğin 2010 yılında kurulduğunu ifade ederek, “10 yıllık süreç boyunca Trabzon ve bölge insanımıza hizmet üretmeyi kendine misyon edinen derneğimiz, şehrimiz için birçok projeye imza attı. Bir çok sosyal sorumluluk projesinin de içinde oldu. Geçen süreçte başkanlık görevini yürüten Kurucu Başkanımız Emre Aksoy’a, sonra görevi devralan Cemil Genç’e, sonrasında iki dönemdir görevi yürüten Rıdvan Olgun’a hizmetleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomide bir geçiş noktasındayız. Zoru atlattık diyebiliriz. Geçmiş bir buçuk yıla baktığımızda, geleceği de gördüğümüzde stabil olan ekonomi devam ediyor. Görünen ülkemizin genel gidişatı ve alınan tedbirlerde 2020 yılı için de stabil bir yapı oluşacaktır. Bu gidişata bağlı olarak, 2020 yılındaki büyüme hızının biraz daha yukarıda olacağı aşikardır. Bütün görev iş adamlarına düşüyor. İş adamaların gayreti ile ekonomimiz iyiye gidecektir. Başka çıkar yoktur. Bütün yük iş adamlarında. İç piyasa çok sıkışık. Dışa açılmak çok önemli. Burada bir çok üyemizin gayretleri var. Oda olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimiz beraberiz. Üretimde sıkıntı var. Bu doğrultuda dış ticareti öne çıkararak dışa açılmalıyız. Üretimde sıkıntı çektiğimiz bu günlerde dış ticarette gerekli alt yapıyı oluşturup, ağırlık vererek firmalarımızın ayakta kalmasını sağlayabiliriz.”

Tek liste ile gidilen genel kurulda Adem Kahraman başkanlığında yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Abdülaziz Baş, Sezgin Üstün, Barış Sancak, Savaş Şaffak, Necip Akdeniz, Ümit Orhan, Serkan Aydın, Köksal Büyükkazaz, Kadir Kantekin ve Bayram Yavuz.
 
Editör: TE Bilisim