Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya, Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, STK Temsilcileri ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın,hayat boyu öğrenme, halk eğitim planlama ve iş birliği komisyonu hakkında bilgiler verdi. Daha sonra 2021–2022 eğitim öğretim yılı ilçe genelinde açılan kurslar hakkında sunum yapan Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdür vekili Mustafa Daloğlu geçtiğimiz dönem açılan kurslara katılan kursiyerleri sayılarını açıklayarak yapılan faaliyetleri anlattı. Daloğlu, “HEM bünyemizde toplam 273 kurs açtık. Bu kurslarda4 bin 654kursiyerimizden 3 bin 255’ibelge almaya hak kazandı.18-65 yaş arası Tüm yabancılara SUYE(Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi) kursuna 13 kursiyer katılarak 11 kişi sertifika aldı.

Unutulmaya yüz tutmuş eserlerin değerlendirilmesiyle ilgili kurslarımız 1 kişiyle bile devam etti. Protokole dayalı 16 kurs açtık.  Bu kurslara 261 kişi katılmıştır. Destekleme ve Yetiştirme kursumuzaAğustos ayında öğrenci kayıtları başlamıştır. Engelli Vatandaşlara yönelik kursların devamının sağlanması ve tüm kurs taleplerini şartların oluşması halinde açılabilecektir” dedi.

Toplantı, iş birliği yapılan kurumların temsilcilerinin görüş ve önerileri, dilek ve temennilerinin gündeme alınmasının ardından sona erdi.

Tuncay HACIFETTAHOĞLU

Editör: TE Bilisim