CHP Trabzon İl Başkan adayı İbrahim Akbulut, düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. CHP İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya çok sayıda kişi katıldı.
 
Akbulut burada açıklamalarda bulundu. Başkan Adayı Akbulut, “Sizin siyasi duygularınızı bilen, paylaşan ve bu duygulara saygı duyan biri olarak karşınızdayım. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bugüne kadar gururla temsil ettiğimiz partimizin siyasi başarısını maalesef arzu ettiğimiz düzeye ulaştıramadık.  Bazen hüzün, bazen keder, bazen de yürek ve hayal kırıklıkları yaşadık. 70 yıldır iktidar olamadık. Ama küsmedik, darılmadık, ayrılmadık ve de kopamadık. Atatürk ve arkadaşlarının bize bıraktığı Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak için tuttuğumuz nöbeti asla terk etmedik. Tam 97 yıldır gözbebeğimiz gibi koruyup kolladığımız Cumhuriyetimizin nimetlerinden yararlanarak bizim gibi Atatürkçü ve Cumhuriyetçilere tepeden bakanlar kendilerini dev aynasında görebilirler.” dedi.
 
Başarısızlıkları Unutacağız, Zafere Odaklanacağız
 

Akbulut, konuşmasında ilk amaçlarının Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü toparlamak olduğunu söyleyerek, “ Ben ve arkadaşlarımın Trabzon’da nöbeti devralmak istiyoruz. Bugüne kadar bu nöbeti tutanlara teşekkür ederek ama yinede onların katkılarıyla Trabzon’umuzdaki Atatürkçü, Cumhuriyetçi, ve demokrasi sevdalılarının yüzünü güldürmek istiyoruz.  Ben ve arkadaşlarımın ilk amacı; Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü toparlayarak siyasi başarılar elde etmektir.  İçe dönük bütün çekişleri unutacağız. Geçmişte kalmış kırgınlıkla varsa onları yerin yedi kat dibine gömeceğiz. Geçmişte yaşadığımız başarısızlıkları unutup yeni yeni Demokrasi zaferleri yaşamaya odaklanacağız. Önce Ortahisar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikeceğiz. Bütün Cumhuriyet Halk Partililerin siyasi duygularına tercüman olacağız. Cumhuriyet Halk Partililerin Trabzon'da yaşadığı başarısızlık sendromunu yerle yeksan edeceğiz. Cümle aleme karşı dim dik duracağız. Cumhuriyet Halk Partililerin kendine güven duygularını en üst seviyeye çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.
 
Halkımıza Dokunacağız
 
Başkan Adayı Akbulut, konuşmasında “Halkımıza dokunacağız ve kanacağız. İlçe başkanlarımızla karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma anlayışı ile Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi camiasını mutlak bir başarıya ulaştıracağız.” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Ben İbrahim Akbulut olarak şu taahhütte bulunuyorum ki, önümüzdeki iki yıllık görev süremiz bitmeden başka hiç bir göreve talip olmayacağım.  Ben ve arkadaşlarım Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütünün başarısı için günün 24 saatine 24 saat daha katarak bıkmadan, yılmadan çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı arı kovanı gibi çalışacak. 23 Şubat’taki kongremiz delegelerinin vereceği kararı başım gözüm üstüne olacak. Güçlü siyaset, adil ve ilkeli yönetim şiarımız olacak. Ve son olarak diyorum ki,  Atatürk Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının ufak tefek parazitleri Trabzon’un sokaklarında gezemez. Trabzon, Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarının yuvasıdır yuvası olarak kalacaktır. Asla terk edilemez.” Toplantı üç adayın fotoğraf çekimi ile son buldu.
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim