İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve çok sayıda kişi katıldı. Başkan Adayı Mustafa Bıyık partililere Yomra ile ilgili projelerini anlattı. Bıyık, “Şehrimizde yaşanan gelişmelere bağlı olarak inşaat sektörü ve turizm deki hareketlilik Yomra’yı bir yola soktu. 

Ancak Yomra buna hazır değildi ve iyi hazırlanmamıştı. Halen eksikliklerle ve plansızlıklarla yola devam etmeye çalışıyor. Kentleri yönetirken kentlerin geleceğine dair 50 yıllık -100 yıllık planlar yapılması gerekirken maalesef toplumsal hizmetler ikinci planda bırakılıp günübirlik projelerle çok zamanlar kaybettirildi. Yomra’da da öyle oldu ve günübirlik bireysel hizmet belediyeciliği ile yıllar geçirildi. Altyapısı olmayan, sosyal donatı alanlarından uzak, gelen yeni nüfusun günlük ihtiyaçlarının bile karşılanamadığı bir noktaya gelindi.” Dedi. 

Yomra’yı Örnek İlçe Yapacağız

Bıyık açıklamasında: “Bireysel hizmetlerle Yomra’nın 50 yıl 100 yıl sonrasına hazırlanması mümkün değildi. Bu tespitlerimiz ve serzenişlerimizden sonra dedik ki; Yomra bizim hassas noktamız. Geçmişe dair anılarımız var bu ilçede. Geleceğe dair umutlarımız ve yarınlarımızın geçeceği zamanlarımız var. Dünyada birçok şeyi kazanabilirsiniz ama anılarınızı yeniden kazanamazsınız. Bu nedenle Yomra bizim ilçemiz, geçmişimiz ve geleceğimizdir. Bizler istiyoruz ki ilçemizde çok güzel işler olsun. Bu yapılan işler peşinde insan mutluluğu getirsin. temelinde insan olmayan hiçbir çalışma anlam kazanamaz. Bu nedenle güzel bir ekiple, iyi bir yönetim kadrosu ve Yomra sevdalısı birçok insanla yapmış olduğumuz istişareler, teşkilatımızın desteği ve sayın bakanımızın takdiri ile Yomra’yı geleceğe hazırlamak ve yaşanabilir örnek bir ilçe yapmak için sahaya inmeye karar verdik. Yola çıkarken başlıca temel ilkeler belirledik. Şeffaf olacağız, adaletli olacağız, adaletle yöneteceğiz, insan odaklı olacağız, insana değer vereceğiz, herkese eşit davranacağız, Yomra’yı yaşanabilir, örnek bir ilçe yapacağız” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim