Partisinin Rize’de düzenlediği bayramlaşma programına katılan Selim Temur ÇAYKUR’un yanlış yönetildiğini söyledi. Rize’nin en önemli geçim kaynağı olan çaya sahip çıkılması gerektiği söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci’nin açıklamaları şu şekilde:  “ Gencimiz mutsuz, emeklimiz mutsuz, kamu da çalışan kardeşlerimiz mutsuz. Bu mutsuzluğun üzerinde konuşamayan, derdini anlatamayan bir Türkiye var. Acaba bana maliye müfettişi gelir mi? İktidar partisi il başkanı beni orada görür mü? Hiç korkmayın, bugün gönlü burada olup da gelemeyenlere de selam olsun. Onlarında bayramlarını kutluyoruz, tüm Rizeli hemşerilerimizin. Ama şunu bilin bugün burada olmak bende varım demek.

ADAMINA GÖRE ADALET

Her ne olursa olsun bu ülkede artık adamına göre adaletin uygulandığı, adaletin mikroskopla arandığı bu ülkede her şey yeniden başlayacak demek için biz buradayız. Rize’deyiz ve Türkiye’nin her tarafındayız. Onun için yeni bir dönemi hep birlikte başlatmak zorundayız. Gelecek Partisi olarak tek bir tane amacımız var. Bu ülkenin gençleri bu vatan toprağında geleceğe inansın. Bu ülkenin iyi yetişmiş insanlarına yurtdışını göstermeyelim, defolun gidip demeyelim.

Afganlı çobanlar bu ülkeye ihtiyacımız kadar gelsin. Kontrollü gelsinler ama  Afganlı çobanı ülkeye davet eden Türkiye eline 60 bin dolar verdiği doktora bu ülkenin kapısını gösteriyorsa Rizelinin de Türkiyelinin de bunu sorgulaması lazım. Onun için genlerimizin ümidini kesmediği bir ülke tahayyülümüz var. Bakın bugün Türkiye’de ne yaşanıyorsa sevgili başkanım diyor ben atamadım.

Gübre zammı tarımı bitirdi. Çay gübresinin fiyatı yüzde 400-500 fiyatı arttı. Bafra Ovası’nın yüzde 30’u ekildi. Gıda krizi kapıda diyor insanlar. Elektrik faturalarını ödeyemiyoruz deyip sayın genel başkana fatura gösteren Türkiye’nin her yerinde insanlar var. Sokakta yürüdüğümüzde ceplerimiz iş imkânı arayan kardeşlerimizin talepleri ile doluyor.

EL AÇAN VATANDAŞ İSTEMİYORUZ

Türkiye’de 40 milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor. Bize hep şunu söylüyorlar 300-500 lira destek alıyoruz. Geldiğinizde bu paraları verecek misiniz? Maalesef bugünkü iktidar üzülerek söylüyorum el açan, teba olan bir millet oluşturma adına çok iş yaptı bu işte başarılı. Rize’den söylüyorum ülkeyi yönetenler için el açan, fakru zaruretten dolayı yalvaran bir millet değil, iş kuran, iş geliştiren, gencini geliştiren, argeye, inavasyona inanan ve topyekûn büyüyen bir ülkeye ihtiyacımız var. Türkiye’nin Kolombiya’ya, Suriye’ye, Rusya’ya geri kalmış ülkelere benzemesi önemli değil. Türkiye’nin demokratik ülkelere benzemesi önemli.  Hukuk devletinin inşa edilmesi önemli. Başına bir şey geldiğinde Rizeli kardeşimizin adliyede adalet var demesi önemli.

ŞU ANDA ÇAYKUR’U ANLAYIN TÜRKİYE’Yİ ANLARSINIZ

Bugün buradaki toplantımız elbette bir kucaklaşma, bayramlaşma ama inanın

Türkiye’nin her yerinde ne yaşanıyorsa Rize sokaklarında o yaşanıyor. Esnafımızda, çay müstahsilimizde, evdeki hanım kardeşlerimizde, aynı şeyi yaşıyor. Gerçekten yüzü gülmeyen bir Türkiye var. Gelecek Partisi’nin tek bir hedefi var yüzü gülen, mutlu insanların yaşadığı, yöneticilerine hesap sorabilen bir Türkiye istiyoruz. Adalet, demokrasi, refah, eşitlik, özgürlük ve elbette bunları devlet malına el uzatmayarak siyasi ahlaka uygun bir şekilde davransın siyaset yapan diye siyasi kadrolarımız var. Şu anda ÇAYKUR’u anlayın Türkiye’yi anlarsınız. ÇAYKUR’un başına gelenleri anlayın Türkiye’yi anlamak çok kolay. Türkiye’nin bütün kurumları, bütün kurallar yok sayılmıştır. Ülkeyi idare edenler öyle bir hale getirdiler ki bizi. 15 Temmuz’un yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz’dan bu yana 6 yıl geçti. Allaha hamdolsun bu ülke savaşa girmedi. Bu ülke çok büyük bir olay yaşamadı. Dünyada büyük bir pandemi krizi yaşandı ve enerji fiyatları yüzde 30 arttı. Türkiye’de ise enerji fiyatları yaklaşık 1 yıl önce 6.5 liraya almış olduğumuz mazot benzin bugün yaklaşık 3-4 kat arttı. Türkiye’de hiçbir şeyi artık yüzde ile ifade edemiyoruz. Üç kat arttı,  kat arttı diyoruz. Böyle bir ortamda şuanda hayal edin benzinin 7 liradan 9 liraya çıktığını hayal edin. Rizeli kardeşimiz yönetebilirdi ama niçin gübre atılamıyor, yem atılamıyor. Bugün çay müstahsili kardeşlerimiz niçin çay alım yerlerine giderken araçları ne kadar mazot yakacak kadar hesap ediyor? Niçin çay gübresini insanlar 2.400-500 liradan alırken bugün 8.500 liraya çay gübresini alıyor? Bunu hesabını Selim Temurci olarak ben vermeyeceğim. Bunun hesabını verin bu kardeşinize yetkiyi verin diyenler verecek.” Bayramlaşmaya SelimTemurci ile birlikte Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Kuğu ,İl Başkanı Osman Civelek,Parti yönetimi İlçe Başkanları,vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Editör: TE Bilisim