Önce şunu açık ve net olarak söyleyeyim Abdullah Avcı’nın gelmesiyle Trabzonspor yeniden külleri ile doğmaya başladı. Trabzonspor başında 12 resmi maça çıkan Avcı 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Toplam 27 puan topladı. Lig yeni başlamış olsaydı Trabzonspor lig lideri olacaktı.

Kaleci Uğurcan'ın bir kaleciden çok fazla özelliği olduğunu G. Birliği maçında net gördük.

Abdulkadir Parmak, Ekuban, Nwakaeme, Berat ve Djaniny, Bordo-Mavili takımın iyileri idi.

Burada Berat’a bir parantez açmakta fayda var.

İlk kez Bordo- Mavili takım forması ile 90 dakika oynadı. Top ayağına yakışıyor. Tek top oynamayı seven bir oyuncu kendini hiç yormadı.

Boşa kaçan arkadaşlarını attığı paslarla iyi besledi. İleriki haftalarda Berat daha da iyi olacak. Kumaşını bu maçta gösterdi.

İlk 45'te Trabzonspor daha baskılı oynadı.

Nitekim son haftaların golcü futbolcusu Djaniny’le golü bularak rahatladı.

Trabzonspor golden sonra ne panikledi ne de geriye yaslandı. Orta sahada görev yapan son haftalarda toparlanan eski formunu bulan A. Kadir Parmak ve Berat ikilisinde takım arkadaşlarını iyi yönlendirdiler.

Nwakaeme’nin mükemmel pasıyla Ekuban Trabzonspor’u 2-0’a taşıdı.

Maçın son yarım saatinde Abdullah hoca sahanın en iyilerinden olan A. Kadir Parmak ve Ekuban’ı dışarı alıp yerlerine Hosseini ve Kamil Ahmet’i koyması ile birlikte Trabzonspor oyundan düştü. Gençlerbirliği baskılı olmaya başladı. Bir de buna üstüne üstelik Hosseini’nin acemice yaptığı geri pas penaltı olunca sıkıntılı süreç kısa sürdü.

Trabzonspor güven vermeye, eski ruhu geri gelmeye başladı.