Seksenler dizisinin Komiseri Araklılı Onur Dilber’in Galatasaray tribünlerindeki bu paylaşımı, Fahri Düzenli’nin minik torununu çekerek gönderdiği bu Galatasaray zaferinden sonraki gülümseme kareleri sadece sevinç değildir. Ya da TAKA Gazetesi’nin 5 bin kez tıklanan ofisteki gol sevinci görüntüleri sadece Galatasaray maçının paylaşımı değildir.

Sevgili Okurlar, Bu ta 1996’dan kalan, 2005’ten gelen, 2011’de herkesin yüreğini yakan ve Mustafa Çelik ağabeyi kaybettiğimiz şampiyonluk koşuşturmasının sonucudur.

Ve 2020 yılında Başakşehir’e kaptırılan ya da verilen şampiyonluğun geri gelecek olmasının sevgisidir.

Eğer bir genç izlediği televizyonu yerinden söküp çıkarmaya çalışıyorsa burada sosyolojik durum vardır.

Kadını ile kızı ile genci ile yaşlısı ve torunu ile bir evin içinde, herkes aynı anda kucaklaşıyor ise yılların birikimidir bu. Biraz sevinç biraz da öfkedir bu!

Sevgili Okurlar,

Onun için yönetimi tebrik ediyorum. Bu insanların özlemini gidermek için ne gerekiyorsa yapıyorlar.

Taraftar diyor ki, tarlamı satar Trabzonspor’a veririm.

Yönetim de hayır diyor. Sen destekle yeter! Biz güzel yöneteceğiz ve gelir de elde edeceğiz.

Trabzonspor sahada kazandığı galibiyetlerden 51 miyon TL elde etti.

Düşünün iki maç oynayacak. 41 bin tarftarla.

Yani 2 maçta 82 bin taraftar Akyazı’da olacak.

Bir bileti ortalama 50 TL’den hesaplayın, kaç TL ediyor.

4 milyon 100 bin TL para ediyor. Satılacak ürünler, yayın geliri?

10 milyon TL. Trabzonspor Şampiyonluğa koştukça para basacak ve daha da güçlenecektir.

PASTASI DA BORDO-MAVİ

Trabzonspor’un tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Haydar Gedikli’nin Trabzonspor sevdasını yakınen bilirim. Trabzonspor’un yenilgisine asla tahammül edemez. Orantısız sert tepki verir. Grupta onu sakinleştirmek biraz da espiri katarak yakın dostu, sınıf arkadaşı Aziz Bahadır’a düşer. İkisi de inşaat mühendisi ikisi de müteahhittir. Geride kalan Çarşama günü Ali Haydar Gedikli’nin yaş günü idi. Hepimiz sağlıklı nice yıllar diledik. Ama kadim dostu Aziz ile İbraim İskender bordo-mavi güzel bir pasta yaptırdılar ve İpekyolu İş Merkezi’ndeki ofisine gittiler. Orada ‘İyi ki doğdun Ali’ derken İpekyolu’nun merdivenlerinden sesleri duyuluyordu. Alim, bizlerce nice mutlu yıllar diliyoruz.

GİTTİLER, KAZANDILAR, GELDİLER

Hasan Kandaz, Trabzon’un mazisini ortaya çıkaran adam. Her hafta mutlaka arar. Pazarkapı’nın çocuğu ya. Ayrıcalıklı ya. Kanuni Sultan Sülayman bizm mahallede doğdu diyor. ‘Yusuf gel 3 yumurtalı peynirli yiyeceğiz!’ Yapma etme dedik ama sözü aldı bizden. Yukarıdaki fotoğrafı ise İstanbul Havalimanı’ndan paylaştı. Yanındakiler kayınbiraderi sevgili Köksal Yavuz ve Trabzon’un seçkin esnaflarından İsmail Keskin Alemdağ. Kandaz, ‘Maçı alıp geleceğiz’ demişti. Ben de maçtan önce kolay konuşulur ya! ‘Al gel seni manşet yapacağım’ dedim. Manşet yapamadım ama bu köşenin en güzide yerine koyduk. Teşekürler  sayın Kandaz. Trabzon’un rengisin sen.

FAROZ LEYLEĞİ KUPAYI GETİRDİ!

Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu ile Faroz leyleğinin hikayesi büyüyor. Bu kez de Faroz’daki cesur leyleği çizmiş. Leylek Fener’in müzesindeki kupamızı gagasına takmış ve Faroz’a inmiş. Şimdi dönecek ve bu sezonun şampiyonluk kupasını TFF’nin Riva Tesisleri’nden alıp gelecek. Eline sağlık Sait hocam.

65 YIL SONRA YENİDEN NECMİATİ

Trabzon’da Antrenörler Derneği ve Saha Komiserleri Derneğini kuran adam. 1965’li yıllarda Kavakmeydan’da Necmiati forması ile sahaya çıkan adam. Köy Hizmetleri derken Antalya’ya yerleşen efsane saha komiseri Hatay Yurdakul. Kayın validesinin cenazesi için geldiği Trabzon’da duygusal anlar yaşadı. Necmiati’nin Başkanı Hakan Usta, baba dostu dediği Hatay Yurdakul’a 85 yaşında lisans çıkardı ve Necmiati’nin maçında oynattı. Hakan o anları da kaydetti ve paylaştı. Hatay abi çok duygusaldır ve duygulandı. Hakan ayrıca günün anısına babası ile Hatay hocanın resmini paylaştı. Tebrikler Hakan, hayat bazen yeri geldiğinde o vefayı gösterebilmektir.

ANKARA’DAN TRABZON’A

Ertan Öner, Elektrik Elektronik Mühedisi Yıldız Teknik mezunu. 23 yıldır ulusal ve uluslarası firmalarda çalışıyor. Mesleğinin piri adeta. Şimdi de Türkiye Gürcistan sınırının Gürcistan tarafından büyük bir elektrik iletim hattının mühendisliğini yapcak ki, hazırlıklar sürüyor. Yakın dostu Enver Sayı il birlikte Trabzon’a geldi ve TAKA Gazetesini ziyaret ettiler. Siyasetten spora uzunca bir tur yaptık ve Trabzonspor’un şampiyonluğu konusunda hemfikir olduk. Ertan Öner çok parlak bir mühendis ama devletin işleyen çarkları içinden yaşananlar sebebiyle kırgınlıkları da olan bir mühendis. Türkiye ondan uzun yıllar yararlanmalı diyorum.

BİRAZ DA NOSTALJİ VARŞOVA’DAKİ TRABZON

Trabzonspor’un Varşova deplasmanı Emin Polat, Hüseyin Turan, Eyüp Aşık, Durukal Çulha, Temel Kandaz,  Yurdagül (Avni Yurdagül’ün kardeşi) merhum Muharrem Melek, Nevzat Ergüney, Salim Sürmen, Turan Yeşilbaş ve diğerleri Trabzonspor’un Polonya deplasmanı.