Trabzon insanı tam bir yurdum insanı. Türkiye ve Anadolu'nun bir yansıması adeta.

Saflığı, berraklığı, temizliği, zekâsı, becerisi, doğallığı ve nevi şahsına münhasır özellikleriyle; kısacası her detayı ile fark yaratıyor.

Her gittiği yerde, olduğu ortamda, sektörde ve hayatın her plâtformunda kendisini hemencecik belli ediyor.

Kısacası fark ve farkındalık oluşturuyor...

Sıcakkanlı olması, orjinâl olması, konuşması, şivesi, kıvrak ve ironik zekâsı, oturması, kalkması, sempatik olması ve kendini hemen sevdirmesi ile kendini çarçabuk kabul ettirip, bulunduğu ortamda da belirgin bir şekilde liderlik pozisyonunu alabiliyor.

Trabzon insanı candır...

Çatkapı gitseniz, yolda izde kaldık deseniz; ekmeğini hiç tereddüt etmeden paylaşır ve misafir de eder sizi.

Trabzon insanının en belirgin  karakteristik özellikleri; sıcakkanlı ama aceleci olması, hemen parlaması ve sönmesi ile agresif bir tutum sergilemesi, milliyetçi olması, sabırsız ve anında sonuç istemesi ile en önemlilerinden olan; haksızlığa asla tahammülü olmaması, sözünü esirgememesi ve kendisini gittiği her yerde kabul ettirmesi.

Bunun içindir ki Trabzon dışına çıkan Trabzonlular; iş, spor, cemiyet, siyaset, bürokrasi ve her alanda, sıfırdan başlasa dahi zirveye çıkmaya alışıklardır.

İşte bunun son örneği; kardeşimiz, dostumuz, aynı ortamda çokça bulunmuşluğumuzun ve ortak dostlarımızın olduğu Ofli Sörvayvır Reşo...

Yani Reşat Hacıhasanoğlu...

1990 doğumlu olan Reşat, sosyal medya üzerinden paylaştığı videolar ile yüzbinlerce takipçisi olan bir sosyal medya fenomeni.

Çektiği ve seslendirdiği videolar ile orjinalliğini hemen hissettiren Reşat, ilk sosyal medya videosunu 2016 yılında çekmişti.

Ve o günden sonra üzerine de koyarak isminden söz ettirmeyi başardı.

2016 yılından beri en büyük hedeflerinden biri Survivor'a katılmaktı ve Ofli inadı sayesinde bunu da başarmıştı.

Orjinâlliği, sempatikliği, hareketleri, jestleri ve mimikleri, şivesi ve konuşması ile kısa sürede bütün takım arkadaşları ve Türkiye'ye kendini sevdirecekti, Ofli Reşo...

5 yıllık özlemin vuslata dönüşmesi ile bir anda kendini Survivor'da bulacak; lâkin geçireceği ufak bir iş kazası ile Of'u, Trabzon'u ve bütün Türkiye'yi üzecekti.

Neyse ki ayağında ki sorun, yarışmaya devam etmesine engel olmadı. Çok şükür...

Bizler, Trabzonlular olarak; Trabzon'da veya Trabzon dışında olsun, hangi plâtformda olursak olalım, birbirimize sahip çıkmalı ve sonuna kadar elimizden gelen desteği vermeyi şiar edinmeliyiz...

Diyoruz da; Trabzon insanı olarak bizler, dışarıda yaren olmayı ve her ortamda birbirimize koşulsuz destek olmayı bir davranış biçimine dönüştürmeyi başarabilsek de; malesef ve üzülerek söylemek gerekirse ne acı ki,Trabzon il sınırları içerisinde bunu pek başaramıyoruz işin aslı...

Bu malesef ki bizim en büyük kusurumuz ve eksiğimiz...

Özeleştiri yapabilmek de bir erdemdir...

Alınmaca, gücenmece yok...!

Başkasının başarısı ile mutlu olup, hüznü ve sevincine ortak olup, birbirimizin başarısını içselleştiremediğimiz; kısacası çekememezlik, hasetlik, kıskançlık, gıybet yapmadığımız sürece ve sürekli olarak bi kötüleme haline bürünmediğimiz vakit, Trabzon şehrinin ve Trabzonspor'un başaramayacağı hiçbir şey olamaz.

Bu şehrin önünde de kimse duramaz...

Ama hemen bi kulp bulma, amaaan O ne anlar ki, O'nun yaşı kaç başı kaç, haspam O da mı aday olmuş, yok en iyi ben bilirim, ben olmazsam bu şehir öksüz kalır gibi söylemler; bu şehrin her anlamda başarısının önünde ki en büyük engeldir...

Hep bu yüzden kaybetti bu şehir...

Demedi demeyin...

Ve mesajlarımızla Survivor Reşo'yu destekleyelim mümkünse...

Bunun için " RESAT " yazıp 1890'a göndermemiz yeterli...

Bu sefer yirmağa değil...

Bekle beni Sörvayvır...

Sağa geliyrım...

Selâm ve muhabbetle sevgiler & saygılar