2021-22 sezonuna süper kupa ile start veren Bordo Mavili ekip, aynı sezonu şampiyonluk kupasıyla taçlandırarak 11 yıl sonra şampiyon olmuş, 38 yıl üzerine kupayı kaldırmıştı.

2011 de yaşanan büyük travmayı takip eden sportif ve ekonomik çöküntüye dur demek bir yana,  son iki yıla 4 kupa sığdırması, taraftarı Trabzonspor'un fırtına gibi estiği 80 li yılların başlarına, fabrika ayarlarına döndürdü diyebiliriz. 

Kupasız geçen uzun yıllar dikkate alındığında Ahmet Ağaoğlu'nun olağanüstü kongre ile görevi devraldığı 2018 yılını, Trabzonspor için milat, küllerinden dirilme tarihi olarak tanımlayabiliriz.

Son iki yılda kaldırılan 4 kupa taraftarı öylesine havaya soktu ki; Sezona kupayla başlayıp kupayla bitirmek dünyanın en büyük kulüpleri için bile lüks iken Trabzonspor taraftarı için beklenti halini aldı. iki gün önce Sivasspor gibi önemli bir ekibi ezici bir farkla saf dışı eden Trabzonspor, bir nevi bu sezon hedefini de belirlemiş oldu..

Kupayla başladığı bir başka sezonu daha kupayla kapatmak.

Bu yılın geçen yıllardan çok daha zorlu geçeceği aşikar. Fırtına bu yıl; Süper lig, Türkiye kupası, şampiyonlar ligi gibi 3 ayrı platformda zor, uzun, meşakkatli bir mücadele verecek. 

Bu zorlu yolun ilk engeli olarak istanbul'daki hemşerilerimizin sahibi olduğu İstanbulspor maçı fikstürün ilk maçı olarak karşımıza geldi.

Süper ligin yeni ekibi beklediğimden dirençli çıktı diyebilirim. Transfer döneminin mütevazı, sessiz ekibi topluca topun ardına geçerek, alan daraltarak, haddini bilerek son şampiyonun gol bulmasina mani olmaya çalıştı.

İlk yarının büyük bir bölümünde başardı da. 15 nci dakikada kuzeyin kralının kafasından bulduğu gol hariç rakibine gol imkanı tanımadı.

İlk yarının göze batan oyuncusu olarak İstanbulspor'un Danimarkalı kalecisini gösterebiliriz.

İkinci yarı da ilk yarıdan farklı başlamadı oyun. Zaman zaman sıkıcı gibi görünse de uzun süre skoru tek farkta tutmayı başardılar. Fark açılmayınca da rakip her dakika biraz daha oyuna sarıldı,tutundu.

Trezeguet, Visca kanatları beklenen verimi Bir türlü vermeyince Abdullah hoca iki kanadı birden dışarı alıp Djaniny ve Kuassi ile forveti üçleyip rakip alanda çoğalmayı, maç sonuna doğru yakalanacak geniş alanlarda gol kovalamayı planladı. Zaten gol yine bir duran toptan, köse vuruşundan geldi (2-0).

Nem, sıcaklık ve kupa yorgunluğu da dikkate alınınca iki farklı galibiyet ve 3 puanla lige başlamak kıymetliydi.