11 yıldır Kırkpınar Ağası Olan Seyfettin Selim İle Trabzon Ve Trabzonspor’u konuştuk

Trabzon eğer bunca göç vermeseydi Türkiye’nin en kalabalık illerinden birisi olacaktı. Trabzon, Trabzonluyu bakmayınca merkezden ve ilçelerden özellikle Marmara Bölgesi’ne ciddi göçler başladı. İşte Araklılı Seyfettin Selim’de bunlardan birisi. Selim, tam bir Trabzon ve Trabzonspor aşığı. Mert bir adam. Çalışmış, çalışmış ve kendi ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş. Ve bu özgürlüğünü de Ataspor’u için harcamaktan imtina etmemiş. Peki Trabzonspor? Selim diyor ki, “Kapımızı çaldılar da destek olmadık mı?”

İnce bir gönderme yapıyor Kırkpınar ağası... Ve mesajı veriyor, Trabzonspor mutlaka şampiyon olmalı.  Kırkpınar ağası ile, Seyfettin Selim ile Trabzon’da sohbet ettik:

MADDİ HASARI BİZ KARŞILAMAK İSTİYORUZ

TAKA: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, Nerde doğdunuz, Neler yapıyorsunuz?

SEYFETTİN SELİM: Aslen Araklılı, doğma büyüme Sakaryalıyım. 1968 doğumluyum, 11 yıldır Kırkpınar ağasıyım. Araklı’da bir yangın oldu, Trabzon’a geldik. Bizim amcaoğullarının yanında olduk. Devlet parayı ihtiyacı olan yere versin. Buradaki zararı biz karşılayalım. Devlet zaten burada. Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı ile görüştük. Güzel şeyler yapılmaya çalışılıyor; ama buradaki imkanlar belli. Belediyenin imkanları belli. Ben de Sayın Kaymakama ve Başkana dedim ki burada ki maddi hasarı bana yazın. Bugün ödenecekleri ödedik. Bundan sonra çıkanları ödeyeceğiz. Amacımız kendi doğduğumuz büyüdüğümüz baba memleketimize hizmet etmek. Trabzonlu olmaktan büyük gurur duyuyoruz, bu bizim için ayrı bir şey. Kırkpınar’da herkes bize Trabzonlu diyor.

VİZYON KAZANDIRDIK

TAKA: Kırkpınar ağalık süreciniz nasıl başladı?

SEYFETTİN SELİM: Biz Kırkpınar’a ilk girdiğimizde 3 sene ağalık yapma planımız vardı. 3 seneden sonra halk bizi isteyince devam ettik. Daha sonra FETÖ’cülerin darbesinden dolayı bırakmadık. Karşımıza da aday çıkmadı. Biz oraya bir vizyon kazandırdık. Güreş yapan belediyeleri, muhtarlıklara, beldelere desteğimizi sağlıyoruz. Ne zaman karşımıza bir aday çıkar o zaman bırakırız seve seve. Almanya Başbakanının çok güzel bir açıklaması var: onurumla geldim onurumla bıraktım. Gerektiği yerde bırakmak lazım. Ata sporu, peygamber sporu seven biri varsa bırakırız. Biz bu arada kulüplere de önem veriyoruz. Büyükçekmecespor, Çerkezspor’a destek veriyoruz. Bizim hedefimizde Trabzonspor’a destek olmak var. Onun da yollarına bakacağız.

GÜREŞÇİLİĞİ SEVİYORUZ

TAKA: Nasıl başladınız güreşçiliğe?

SEYFETTİN SELİM: Güreşi seviyoruz, her yerde söylüyorum. Rahmetli Hasbi Menteşoğlu’nun güreşlerine gitmiştim. Orada onun hareketlerini çok sevmiştim. Askerden geldim Mustafa Saruhan ağaydı. Gelene gidene yemek söylüyordu. Dedim ne güzel bir şey.  Ben 15-20 bin seyirciye söylüyordum. Hoşuma gitti, devam ediyoruz.

FABRİKALARI KİRAYA VERİYORUZ

TAKA: Başkanım hangi işle meşgulsünüz, manevi gücünüz kadar ekonomik gücünz de var?

SEYFETTİN SELİM: Ben fabrika inşaatı yapıyorum, kiraya veriyorum. Hadımköy bölgesinde 15-20 tane kendi fabrikam var. Büyük firmalara kiraya veriyorum. Türkiye’nin en büyük firmaları kiracımız. Bazı firmalar vardır anlaşarak yapar biz anlaşmadan yapıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir yerimiz boş kalmadı. Türkiye şimdi iyi giriyor. İnşallah daha iyi gider. Büyükçekmece’de ikamet ediyoruz.

TRABZON ÇOK AYRI

TAKA: Sayın Başkan, Trabzon’a her yıl geliyor musunuz?

SEYFETTİN SELİM: Her yıl gelirim memlekete. Oturduğum siteden bir otobüs dolusu geliyoruz, geziyoruz. Trabzon bizim için ayrı.

TRABZONSPOR’UN ARTIK ŞAMPİYON OLMASI LAZIM

TAKA: Trabzonspor’a da ayrı bir ilginiz var. Nasıl bir desteğiniz olacak, ne düşünüyorsunuz?

SEYFETTİN SELİM: Ben bütün Trabzonluların destek olmasını istiyorum. Ben çocukken şampiyon olmuştu, daha göremedik. Trabzon halkının şampiyonluk görmesi lazım. 1996’da intihar edenler oldu. Ben de çok üzülmüştüm o zaman. Geçen yıl bu kadar güzel gelmişken son 2-3 maçta Başakşehir gibi seyircisi olmayan kulüp şampiyon oluyor. Trabzonspor olamıyor, bana göre büyük ayıp. Yönetimin Trabzonsporlular’dan destek alması lazım. Trabzonspor bana göre Türkiye’nin en güzide takımı. Nasıl Fenerbahçe’nin yoksa Trabzonspor’un da para sıkıntısı olmaması lazım. Trabzonlulara ulaşmak lazım. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Hedefimiz Trabzonspor’un şampiyon olması.

TRABZON HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

TAKA: Başkanım Trabzon’a sürekli gelip gidiyorsunuz. Trabzon’u kent olarak nasıl görüyorsunuz, Gelişiyor mu, hasıl değerlendiriyorsunuz?

SEYFETTİN SELİM: Son yıllarda hareketlilik var. Yurt dışından Araplar geliyor, katkı sağlıyorlar. Trabzonlular gittikleri her yerde liderlik konumu var. İş dünyasından atılımı var ama Trabzon’da maalesef yok. Başkan Murat Zorluoğlu’nu ben Van’dan tanıyorum. İnşallah hak ettiği yerde olur Trabzon. Siz daha iyi bilirsiniz ama bence Trabzon hak ettiği yerde değil. Gelip gidiyoruz. Çok güzel yollar yapılmış. Hükümet buraya çok destek olmuş. Her çeşit imkan var, istediğin gibi gel. Ama Trabzon’a Trabzonlular yatırım yapmıyor gibi geliyor bana. Biz de yatırım yapmadık. Mesela Trabzonspor yönetiminden birinin beni şu ana kadar aradığını görmedim! Bütün kulüpler aradı ama Trabzonspor aramadı ben görmedim. Sadece amatör takımlardan ararlar. Bir teklif gelirse neden yapmayalım. Siyaseten hiç iş yapmadım, yapmam da. Ama bir ekmek kapısı açılacaksa neden yapmayalım yatırım. Ben Edirne’de, Arnavutköy’de okul yaptırdım. Devlete bağış yaptım, üniversitelere bağış yaptım. Trabzon’da bir şey yapmadık, talep de olmadı. Belediye Başkanı ile bugün görüştük. Bizim de hatamız var. Biraz da bu işler denk gelir. Birisi vesile olur, rica eder yaparız. Bir arkadaşın babası mesela sağlık ocağı yaptırmış, hoşuma gitti.

TÜRKİYE EKONOMİSİ İLERİ GİDER GERİ GİTMEZ

TAKA: Ekonomik süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Pandemiden sonra zor bir sürece girdik. Nasıl görüyorsunuz?

SEYFETTİN SELİM: Türkiye ekonomisi ileri gider geri gitmez. Biz bölgemizde lider konumuna geldik. Hangi görüşten olursa olsun herkes bunu kabul etmeli. Türkiye’siz bir şey olması imkansız. Türkiye artık o sınıfı geçti. Pandemi döneminde öncesinde yatırım yaptık. Ciddi yatırımlar yapıldı. Biz de paramızı bankaya yatırabilirdik. Fabrikalar, yatırımlar yaptık. Dolar ne kadar olmuş hiç bakmadım. İyi ki bakmamışım. Türkiye’de bu hükümetin döneminde bundan sonrada bu askeri güç, coğrafi güç olduğu sürece kimse Türkiye’ye sormadan bu bölgede iş yapamaz. Suriye’de, Irak’ta gördük.  Türkiye artık kendi ayakları üzerinde duruyor. 2023 yılına kadar kendi uçağımızı, arabamızı da yaparsak bu bölgede hiç kimse Türkiye olmadan bir şey yapamaz. Çok zengin bölgedeyiz, güzel işler yapıyoruz. Dünya Türkiye ile iş yapmak zorunda. Almanya, Fransa hepsi geri vites yapıyor. Türk halkı güçlü bir halk. Bu bölgede söz sahibi. Yön veren bir ülke olduk.

TRABZON’A ŞAMPİYON OLMAK YAKIŞIR

TAKA: Trabzonspor’un kadrosunu yeterli buluyor musunuz?

SEYFETTİN SELİM: Yeterli bulmuyorum, transfer yok. En güzel adamımızı kaptırdık. Alexander Sörloth, tek başına Trabzonspor’u şampiyon yapacaktı. En iyi futbolcu sakatlandı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş transfer yapıyor ama Trabzonspor yapamıyor. Her sene oyalama taktiği var Trabzonspor’da onu alıyoruz bunu alıyoruz diye. Sosa’yı şansa aldık, çok iyi futbolcu. Sörloth gitti, bir şekilde bunu çözebilirdik. En büyük seyirci Trabzonspor seyircisi. Bu taraftarın bir şampiyonluk tatması lazım. 36 sene önce şampiyon olduk. Trabzon’a şampiyon olmak yakışır.  Bu sene Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş iyi. Diğerlerini saymıyorum. Trabzonspor’u şampiyon yapmalıyız. Bütün Trabzonlu iş adamlarına ulaşılması lazım. Ciddi bir destek ve para yardımı gerekiyor. Çünkü şampiyonluğu hak ediyor.