Türkiye liglerinin oynatılması için TFF’nin verdiği büyük bir mücadele var. ‘Ölmek var dönmek yok’ diyor TFF Başkanı Nihat Özdemir ve arkadaşları.
 
Sevgili Okurlar, Sebebi belli ve Sayın Özdemir açıkça söylüyor: Puanlar birbirine eşit!
Trabzonspor’un 82 helal puanla kaybettiği şampiyonluklar var. Yine 1972 yılında averajla elinden alınan şampiyonluklar var.
‘Trabzonspor bıraksın İstanbul düşmanlığı üzerine politika üretmeyi.’ diyenler olmuş.
Basını ile sporcusu ile sanatçısı ilebizim değil İstanbul’un politikasıdır bu.
Neler yazmadılar ki,

Hürriyet’in manşetini unuttuk mu?
1995-1996 idi. O yıllarda PKK ile şehir çatışmaları olmuş ve gazeteci İzzet Keser ve arkadaşları da kurşunların arasında kalarak yaşamlarını yitirmişti.
Bir maçtan sonra ‘Trabzon sokakları cizre sokaları gibi’ manşetini attılar.
Rahmetli Kazım Kanat ne yazdı, ‘Avni Aker’in tellerine elektrik verilmeli!’
Oysa Trabzon’a palalarla ve döner bıçakları ile gelenler Beşiktaş taraftaları idi.
Trabzonspor taraftarının yaptığı hatalara da ‘hata’ derim.
Örnek mi?
Daha yeni Trabzonspor, Fener’i yendi, Maraş Caddesi’nde taraftarlar yakaladıkları araçları sallıyor ve yıkmaya çalışıyor.
Dahası yolu kapatıyorlar. Bunlar hoş değil.
Bunlar da yapılmamalı.
Fakaaat, Trabzonspor taraftarı hiç polis araçlarını ters çevirmedi, ateşe vermedi, güvenlik görevlilerine el kaldırmadı.
Onun için bize laf edenin siciline bakarız.
 
8’DE 8 YAPACAĞIZ!
 

Trabzonspor’un İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir zaman zaman taklidimi yapar. O kadar güzel yapar ki ben de gülerim.. Bazılarını sesimi taklit ederek arar ve aradıkları da benim talebim olmuş gibi bana geri dönerler! Önceki gün aradığında TFF toplantısı bitmişti. Özdemir, ‘Yusuf abi maçlar oynanıyor 8’de 8 yapacağız’ dedi. Ben de kendisine, idman videolarını ve resimleri takip ettiğimi en diri takımın Trabzonspor olduğunu söyledim. Oynayarak şampiyon olmak en güzeli olacak.
 
ARKA DİREK NOVAK!
 

2.5 sezondur Trabzonspor forması giyen Filip Novak’ın sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Fakat başarılı sol bekin takımda kalmasını isteyen Bordo-Mavili yönetim sözleşme uzatmak için görüşmelerini sürdürüyordu. Yapılan görüşmeler sonucunda Çek sol bek ile anlaşmaya varan Trabzonspor’un ödeyeceği yıllık ücret belli oldu. Karadeniz ekibi, 3 yıllık yeni sözleşme imzalayacağı 29 yaşındaki sol beke yıllık 1 milyon 500 bin Euro ödeyecek. Özellikle Fenerbahçe maçlarında attığı gollerle ‘Arka direk Novak’ ünvanını alan başarılı sol bek futbolu Trabzonspor’da bırakmak istiyor.
 
ALACAKSANIZ…
 

Trabzonspor bir taraftan ligi tamamlayacak diğer taraftan da transfer yapacak. Trabzonspor eğer Süper Lig’den oyuncu alacaksa Sivasspor’dan Fernando’yu transfer etsin. O sakatlandı Sivasspor düştü o döndü yeniden canlandı. Emre Kılınç da iyi ancak bir takımla anlaştığını söylüyor. Muradına ersin bakalım.
 
MACİT YAVRUOĞLU’NUN KATLANAN HÜZNÜ
 
Hepimiz çok hüzünlüyüz. Zira karikatürlerin efendisi sevgili Harun Yavruoğlu’nu kaybedeli tam 40 gün olmuş. Mesai arkadaşımız, can dostumuz uçtu gitti. TAKA ailesinde, Sanatseverlerde ve Trabzon’da derin acılar ve izler bıraktı Sevgili Yavruoğlu.
 
Yavruoğlu’nun vefatı, kuzeni Macit (Güngör) Yavruoğlu’nun hüznünü 40 günde 40 bin kat katladı. Şoku üzerinden atamadı. Siyaseti takip ettiğimiz dönemden yakın dostumuz olan Macit’in Harun bey ile diyaloğu abi kardeşti. Hiç kimseye açmadığı dünyasını ‘O bizim kalkanımızdır’ dediği Harun Yavruoğlu’na açtı hep. Birkaç yıl önce Ankara’ya tedaviye giderken Sevgili Yavruoğlu’nun çizdiği karikatürleri getirdi doktoruna. Şifa da buldu. 

Sevgili Yavruoğlu herkese derman oldu ama biz ona derman olamadık dedi Macit. 40. Ölüm gününde yakasına taktığı Yavruoğlu’nun fotoğrafını ve unutmadık unutmayacağız yazısı ile birlikte önce Doğanköy muzıraya çıktı. Oradan döndü TAKA gazetesine geldi ve Harun Yavruoğlu’nu her ziyaret ettiğinde oturduğu masasının önündeki koltuklarda oturdu ve fotoğraf çektirdik. Sevgili Macit’e Harun beyin anısına böylesine sahip çıktığı için teşekkür ediyorum ve Yavruoğlu’nun boşluğunun şehirde her geçen gün arttığını da belirtmek istiyoruz. Yavruoğlu özellikle 2 isme de teşekkür etti. Bunlardan birisi Devlet eski Bakanı Faruk Özak ki, sanatı, sanatçıyı ve Harun Yavruoğlu’nu çok seven isim. Diğeri ise Trabzon’un efsane İl Başkanı Azer Benli’ye. Onlar hem eşi Hacer hanıma hem de oğlu Miraç Ali Yavruoğlu’na taziye dileklerini ilettiler.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 

CHP Trabzon İl eski Sekreteri İhsan Hindistan’ı 30 yıldır tanırım ama futbolcu olduğunu bilmem. 1959-60 Necmiati’de futbola başladı. 1963-64 Trabzon Karması’nda yer aldı ve Genç Milli Takım’da Bülent Şahinkaya ile kampa gitti. Ankara’da da 1 ay kampta kaldı.

1967’de Sivas Karagücü’nde yerel ligin gol kralı oldu. Necmiati’den Yolspor’a transfer ldu. Yolspor’da oynarken amatörde şampiyon olan ve Türkiye Şampiyonası’na giden Sebatspor kendisini takviye aldı. Bu süreçte Sebatspor’da futbolcu olan ve sonradan yöneticilik ve Başkanlık yapan Ali Kemal Başaran kendisine ‘Rüzgarın oğlu’ lakabını taktı. Sağ açık ve sol açık oynayan Hindistan 1977’de futbolu bıraktı.
 
TEKNOLOJİ ÇAĞI!
 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni seçilen yönetimi. Başkan Yusuf Turgut ve arkadaşları. Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen, Başkan Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu, İlçe Başkanı Tolga Şengül,  Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Metin Yılmaz ile Zeki Sarıalioğlu. 4 yıl önceden kalan güzel bir anı. Çağ teknoloji çağı, telefonlar artık hatırlatıyor. Bize de destekleri için teşekkür etmek düşüyor.