Her insanın bir yaşam koçu, bir akıl hocası olmalı hayatta. Bu bağlamda Ben kendimi şanslı hissediyorum. Benim akıl hocam, yaşam koçum devlete en üst düzeyde yıllarca hizmet etmiş, kalem oynatmış,  engin bir bilgi ve entelektüel birikim sahibi biri..
 
Nasihat seanslarımızın birinde bana  bilgi, birikim, donanım vs… gibi sonradan elde ettigimiz kazanımların yanında şansın da hic yadsınamaz derecede kıymetli olduğunu Ülkemizin 9. cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’den alıntı yaparak anlatmıştı.
 
Hatırladığım kadarını size aktarayım…
 
Günün biri, geçmiş zaman dönemin Başbakanı Süleyman bey mahir bir vali aramaktadır. Danışmanlarını seferber etmiştir. Bir gün danışmanları Süleyman beye " Başbakanım tam aradığınız gibi bir vali adayı var" derler. Süleyman beyin kimdir, necidir demesini bile beklemeden arkasına meziyetlerini sıralarlar.. " şöyle kabiliyetli, böyle meziyetli, Harvard mezunu, bilmem kaç yabancı dili var, vs..vs.." ardı ardına ekliyorlarmış ki araya Süleyman bey girmiş ve o veciz sözü sarfetmiş "Şansla arası nasıl şansla"
 
Dolayısıyla bir insan ne kadar kabiliyetli, ne kadar mahir olursa olsun bir miktar şansa mutlaka ihtiyacı vardır…
 
Gelelim konumuza yani Trabzonspor'a;
 
Devre arası yaşanan Teknik direktör krizinin ardından Denizlisporlu 2-0 ve ardından da Kasımpaşa'yı 6-0'la geçince geleceğe dair umutlanmadık desem yalan olur. Öyle ya 2-0 ile sahadan sildiğimiz rakip bize 3 gol atacak değil ya. Bu sayede hem as oyuncularımızı dinlendirir, hem de yedekleri görürüz diye düşünmedik değil..
 
Derken kader ağlarını ördü ve Maçın daha başında, yarım saat dolmadan 2 golü kalemizde gördük. Kenara baktığımda Hüseyin hocanın yüzünden hayal kırıklığı okunuyordu. Hal böyle olunca Hüseyin hoca tedbiri elden bırakmamak adına tüm aslarını İkinci yarının hemen başında sahaya sürmek zorunda kaldı. Hocanın 40-50 dakika asları oynatmama adına aldığı riskin bedeli ağır oldu ve oyuncular son 40 dakikası 10 kişi olmak üzere uzatmalarla 120 dakika ciddi bir efor sarf etmek zorunda kaldı..
 
Ayrıca bu maçta Türkiye liglerinin en beyefendi, en centilmen oyuncusu N’wakaeme’nin iki dakikada gördüğü iki HAKSIZ sarı kartla cezalı duruma düşmesi de cabası…
 
Neyse olan oldu N’wakaeme kart cezasını Malatyaspor maçında çeker, en az hasarla bu işten kurtuluruz diye düşündük. Kupada Sivasspor gibi güçlü bir ekiple oynamış, Hocası Sergen Yalçın ile çalkantılı bir ayrılık yaşamış, Santraforu Adis Jahovic ’i Antalyaspor’a kaptırmış, en etkili oyuncusu Guilherme FFP nedeniyle BJK kapısından dönmüş nisbeten zayıf bir ekip çok sorun olmaz dedik içimizden.
 
Tüm şanssızlığımız bununla sınırlı kalsın derken Ülkeyi yasa boğan deprem yaşandı. Elazığ depremi.. Ölenlere allahtan rahmet, yaralılara tez zamanda şifa, yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyorum..
 
Sakınan göze çöp batar misali 17 maç oynanan süper ligde bir tek Malatyaspor - Trabzonspor maçı ertelendi ve Trabzonspor’un ileri top taşıyabilen, ileride top tutabilen, rakip eksiltebilen yegane adamını N’wakaeme ’nin Fenerbahçe maçında cezasını çekeceği anlaşıldı.
 
Bunca yaşanmışlıkları üst üste koyunca Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in Siz ne kadar iyi olursanız olun bir miktar şans herkese lazım olur sözü aklıma geldi.
 
Şanssızlık depolarımızı bu olaylarda tükettiğimizi umuyor, Fenerbahçe maçında ve bundan sonraki maçlarda tüm şans meleklerinin yanımızda olmasını temenni ediyorum!..
 
O zaman Bol şanslar hocam, o zaman Bol şanslar Çocuklar çünkü Siz ayağınızda bizim hayallerimiz var...