Hayati maçlar vardır. O maçlarda bazı oyuncular yok ise senin kazanma şansın da azdır. Giresunspor maçından önce Trabzonspor’un çok değerli iki yöneticisi arkadaşıma söyledim, ‘Maç çok zor geçecek. Hem hocalarla hem oyuncularla konuşun.

Sevgili Okurlar, Djaniny ve Nwakaeme yoksa Trabzonspor önde rakibi dağıtamıyor. Layt! oluyor. Oynayanlar 90 dakika savaşırsa ancak maçı alabiliriz.’

Ahmet Çakar, Trabzonspor yenemez derken neye göre söylüyordu. Kadrolara bakarak.

Kadrolara baktım ve Hamşik’in de olmadığını gördüm.

Peki Hamşik neden yok?

Sakatlık riskine karşı korumaya alınmış(!)

Trabzonspor’a bir cihaz gelmiş! O cihazdan hiçbir kulüpte yokmuş. Trabzonsporlu futbolcular o cihaza giriyormuş. Baldırlara, kaslara bakıyorlarmış. Ve sakatlık riskine göre Hamşik’in de oynamasına izin vermemiş!

Gidelim sokaktaki insanların hepsini MR’a sokalım her birinin vücudunda bir sıkıntı çıkar.

Ama hayatlarına sağlıklı yıllarca devam ederler. Vücut kendini düzenler.

Onun için o cihazı çöpe atın. Futbolcu kendini nasıl hissediyor ona bakın.

Maç, maç gidin. Giresun maçından Galatasaray maçını düşünmeyin.

Bazı maçlar vardır. Mantık işe yaramaz. Bodoslama gideceksin.

YILIN PERFORMANSI

Maçı 90 dakika izlemeyip ve özetini izleyen der ki Trabzonspor fırtına gibi esti. Ama son 20 dakika. Özellikle Trabzonspor’un golü var ki, sabah söyledim. 1.Sınıf gol attı Cornelius ve devamında da pozisyonlar var, olmadı. Olmadı mı olmuyor. Kaleci Okan’a da bir parantez açalım. Yılın kaleci performanslarından birini gösterdi. Bakasetas’ın attığı 2 penaltı da iyi yerlere vurulan penaltı ama kaleci şansı ve tecrübesi diyelim.

AŞI VAR MI, AŞI!

Trabzonspor’da 10’a yakın futbolcu aşılarını vurulmamış. Bu nasıl iş? Nwakaeme aşısız olduğu için hasta olmuş, bilmiyorum Koita aşılı mı? Sevgili Cevat Kol kardeşimiz güzel yazdı, Trabzonspor taraftarına ‘3. aşını ol öyle gel’ diyorsun ve şampiyonluğa giden takımda oyuncular aşı olmayıp kovid oluyor! Yönetim doğru giden sistemin dişlilerinin bozulmasına müsaade etmemeli.

TARAFTAR TEDİRGİN

‘Trabzonspor bu yıl belki şampiyon olur ancak sezon başından beri oynadığı, daha doğrusu "oynamadığı" bu futbol başına iş açabilir. Bunu başından beri yazıyorum; Gerçek şu ki; TRABZONSPOR FUTBOL OY-NA-MI-YOR! Ama maçları bir şekilde kazanıyor(du).Bana sorarsanız 51 puanın en az 25'ini tamamen şansa aldık. Ama aldık! Şimdi kazın ayağı öyle değil. Şans da bir yere kadar.. Senin kovduğun oyunculardan kurulu, kaptanı Zeki Yavru olan ve senden 25 puan gerideki bir takımı, üstelik kendi evinde yenemiyorsun. Yenecek bir oyun da oynamıyorsun. O da yetmiyor, iki vuruşta bile bir penaltıyı atamıyorsun.

Daha önce kaç kere yazdım; EZİLE EZİLE YENDİK diye. Şimdi ne oldu? Her ezildiğinde yenemezsin. Yenemedin işte! Böyle top mu oynanır arkadaş? İstisnasız tüm oyuncular afyon yutmuş gibiydi. Hatırlayın, yine demiştim ki şansa bir çok maç kazanabilirsin fakat yine şansa da birçok maç kaybedebilirsin. Çünkü top oynamıyorsun. Geçen hafta; "Keyfini sürün" demiştim. Nasıl keyfini süreceksiniz!."MESELELERİ MESELE ETMEZSENİZ MESELE KALMAZ" diye ironi de yapmıştım. Birkaç hafta meseleleri mesele yapmadım da ne oldu? Meseleler bitti mi? Bu puan kaybı elbette ki şampiyonluk yolunda bizi etkilemez. Ancak bu takım böyle oynamaya devam ederse, dua edelim de rakiplerimiz puan kaybetsin. Yoksa şampiyonluk zor, ben size söylemiş olayım. Öte yandan, bu futbolla şampiyon olsan ne olur, olmasan ne olur! Kupa fakiri miyiz? Kupa meraklısı mıyız? Ben değilim. Ben o statta futbol seyretmek istiyorum. Rakiplerinin ayaklarını titreten Trabzonspor'u istiyorum. Giresunspor'un bile o sahayı bize dar ettiği Trabzonspor'u değil!. Kupaya ise hiç ihtiyacım yok. "Bundan önceki yıllar iyi futbol oynadık ta ne oldu.. Şampiyon olalım da nasıl olursak olalım." diyenlere de bir şey diyemem. Saygı duyarım. Sadece şunu söylemek istiyorum; İllâ da kupa görmek isteyenler, Trabzonspor'un müzesine gitsin. Orası ağzına kadar kupa dolu!

Osman Aydın. Çoruh Yatırım ve İşletme Müdürü.’

TAKA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE

Antalya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile eşi Prof. Dr. Ömer Özkan Trabzonspor’a büyük bir sempati duyuyorlar. Öyle ki, Üniversitenin güvenlik danışmanı Cemil Tonbul ile Antalya Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi efsane saha komiseri Temel Karayunus Trabzonspor formalarını hediye etti ve bu haber TAKA Gazetesi’nde manşetten çıktı. Rektör Özlenen Özkan ve eşine gazeteleri ulaştırdık. TAKA Gazetesi yöneticilerine teşekkür ettiler. Gazeteyi çok beğenen rektör Özkan, ‘Bölgesel değil yaygın medya kadar etkili, ilginize desteğinize teşekkür ederim’ dedi. Cemil Tonbul’da tüm Trabzon ve Trabzonsporlulara selam gönderdi.

FAROZLU LEYLEK’TEN HABER VAR!

Dünyaca ünlü doktor Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu Faroz damadıdır. Faroz’da sürüden ayrılmış bir leyleği görmüş ve onu köşesinde kaleme almıştı. Sait Hoca İstanbul’da ama aklı Leylek’te. Faroz’u aramış ve işte onun balıkçı İbrahim’le arasında geçen diyalog:

‘Faroz balıkçısı ibrahim’e sordum: İbrahim bizim leylek ne yapıyor?

Dedi ki, ‘Hocam çok korkak yav, kediden kaçayi. Benden kaçayi. Ula balık veriyuk sa da. Ne kaçaysun. Kaçma da vereyim sa bir kasa istavrit.’

Ben de dedim ki: ‘Beş litrelik kaba koy balıkları martılar alamaz, o yesin.

Peki dedi. Dün itibarı ile balıklara gelen martıları kanat çırparak santra yuvarlağına kovalamaya başlamış! Anlaşılıyor o da farozlular gibi yürekli olmuş.’

İbrahim: Ula hau gaga olacak bende martıları havada bile kaparum da!

Şimdilik bu kadar. Selamlar.’

BİRAZ DA NOSTALJİ

Avni Aker Stadı. Futbol efsaneleri Özkan Sümer, Osman Saka ve diğerleri tribünde değil maçı stadın içinden izliyorlar.