Çaykur Rizespor, Kayserispor’u mağlup ederek hem ligde hem de sahasında ki üçüncü galibiyetini alarak puanını 10’a çıkardı. Altın değerindeki üç puanda hayat öpücüğü oldu. 

Bu maçta Selim Ay’a parantez açmak lazım. Tecrübeli defans oyuncusu takımın kaptanı, attığı gollerle takımını ayakta tutan isim oldu. İlk önce Kasımpaşa’ya attığı golle 3 puanı getirdi. Ardından Alanyaspor dün de Kayseri’ye. Selim Ay’ın attığı bu 3 gol, Rizespor’a 9 puan kazandırdı. Tecrübeli oyuncuyu tebrik ediyoruz. Rizespor forvetlerinin ileri uç oyuncuları gol atma başarısı gösteremezken, kaptan Selim Ay, attığı gollerle takımına 3’er 3’er puanlar kazandırdı. Rizespor, 1-0 mağlup ettiği Kayserispor önünde biraz telaş, biraz heyecan ve bunlardan daha da önemlisi beceriksizlikler yapmasına rağmen kazanan taraf oldu. Bu beceriksizlikler de kaçırılan gollerde yaşandı. 

Yeşil-Mavililer, daha ilk yarıda öne geçecek gol pozisyonları buldu ama final vuruşlarını yapamadı. İlk yarı golsüz sona erdi. Rizespor ikinci yarıda golü bulmak için tüm hatlarıyla rakibin üzerine gitti. Etkili ataklar geliştirdi. Kazanılan serbest atışta Boldrin atışı kullandı topu arka direğe gönderdi. 


Pozisyonunu iyi alan Selim, kafayla topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. Bu golden sonra Kayserispor risk alarak ileri çıkınca, Rizespor rakibinden kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkarak çok net gol pozisyonları buldu. Palo, Aminu, Erik Sabo ve Boldrin’le, çok net gol pozisyonlarına girdi. 


Ama o şanssızlık ve beceriksizlik, Rizespor’un farkı arttırmasına engel oldu. Zaten Rizespor’un en büyük sıkıntısı da, forvet oyuncularının gol atma becerisini gösterememesi.

 Defans oyuncusu Selim Ay, 3 gol attı. Ama takımın forvetlerinin daha toplamda 3 golü yok. Böylesine önemli ve kritik maçlarda kazanmak önemli. Rizespor’da kazanarak zorlu bir engeli daha geçti. 
Bu galibiyet de hem takıma hem taraftara büyük moral verdi. Yeşil-mavili futbolcular, kazanmak için iyi bir mücadele ortaya koydular ve kazandılar.