Dolar’ın 12 bin 574’ye, Euro’nun da 14 bin 133’liraya çıktığı ve Türkiye ekonomisinin adeta sarsıntı geçirdiği bir dönemde futbol yazısı yazmak ne kadar ilgi çekicidir bilmiyorum ama futbol bizim olmazsa olmazımızdır.

Ekmeğimiz, aşımız, tuzumuz gibidir.

Trabzonspor’da işler yolunda gitsin de doların euronun nereye fırladığı çoğumuzun ilgisini çekmez. Millet dövizi değil Trabzonspor’u konuşur.

Hırsızlıkları saymazsak bu taraftarın 38 yıllık şampiyonluk özlemi var.

Bir zamanlar kilolu olduğu için adam yerine koyulan entelektüel spor yazarı Hıncal Uluç yine zırlamaya başlasa da o senenin bu sene olduğunu çok iyi bilmesini isterim.

Ya aklından zoru var ya da sahiden futbolun F’sinden anlamıyor veya dilim varmıyor, Trabzonspor düşmanlığı yapıyor.

Yapma Hınco efendi önceden adam yerine koyulduğun yıllarda yani yine böyle ileri geri konuşmuş bir yerine nokta konulmuştu.

Şimdi otur oturduğun yerde, sus ki millet seni adam sansın.

Müsvedde muamelesi yapmasın.

Rahmetli Özkan Sümer’in Trabzon ve Futbolun sembol ismi İzzet’e söylediği o meşhur sözü vardı ya “Ehhhh yahu bu teknoloji ne kadar da gelişmiş ki çöp kutuları bile konuşmaya başlamış” bu yaştan sonra senin için böyle bir yakıştırmanın yapılmasını da istemem açıkçası.

Ama geride kaldın ya, kimse seni eskisi gibi konuşmuyor ya, bir televizyondan öbürüne koşamıyorsun ya yani anlayacağın miadını doldurduğundan yeniden gündem olmak için Trabzonspor’u ağzına almak sana yakışmıyor.

Pardon yakışıyor!

Trabzon’da ne konuşuluyor biliyor musun “Yine fosseptik koktu” benzetmesini yapıyorlar ki, yıllarca güzellik yarışmalarında jürilik yapan entelektüel biri için hoş değil.

Hınco abicim bak senin dönemin bitti. Kabul etmen lazım. Zirveye ulaşınca iniş başlar, tıpkı sende olduğu gibi.

Dedim ya yeniden şöhret olmak için Trabzonspor’un adını ağzına alma bence. Çünkü yakışmıyor o ağza.

Hem konuşurken o spikerin yüzüne çok şükür yarabbi der şekilde ıslatman da görünen taraftır, bir de görünmeyen taraftan ne kaçırıyorsun kim bilir.

Neyse uzun lafın kısası Hır-çal abi pardon Hıncal abicim “Sus da adam saysın”lar sözünü hatırlatarak birkaç ayrıntıyı da okuyucularımın dikkatlerine sunmak istiyorum.

Dört büyükler arasında yer alan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarına saygımız sonsuz ama sözde objektif bir gazeteci olarak bilinen zat-ı muhtereminizin saygınlığını iyice yitirdiniz.

Bak Hınço

1996, 2005 ve 2011’de çalınan şampiyonluklarımız var ya Allah’ın izniyle bu sezon olmayacak. O sene bu sene diyeceğiz hem de şike şike’li değil.

Trabzon futbolu o efsane günlerine geri dönüyor Hınço ağabey

Nasıl mı?

Şöyle

20 takımın mücadele verdiği Süper Lig’de tek namağlup takım Trabzonspor’dur. 13 maçın 10’unu kazanmış sadece 3 beraberlik var. 27 gole karşılık 11 tane gölcük yedik. Yani +16 gol ile en iyi averaja sahibiz.

5. sıradaki Fenerbahçe’ye 10, 8. Sıradaki Galatasaray’a 12 ve 9. Sıradaki Beşiktaş’a 13 puan fark atan Trabzonspor’dur.

Trabzonspor’un +16 gol averajına karşılık Fenerbahçe’nin 3, Galatasaray’ın 2, Beşiktaş’ın 4’er averajı var.

Bizim burada meşhur Kalkanoğlu pilavı var, hiç yedin mi bilmiyorum ama bu sene Trabzon’a bekliyoruz sana yedirmek için.

Dur daha bitmedi.

Gözünden kaçırmış olabilirsin, sanayi ve nüfusu bizim birkaç katımız olan Sakarya, Sivas, Van, Ankara, Afyon, Diyarbakır, Kahramanmaraş gibi illerin, Sarıyer, Soma, Etimesgut, Niğde, Adıyaman, Bayburt il ve ilçe takımlarının yer aldığı 21 takımla mücadele eden Hekimoğlu Trabon Futbol Kulübü de namağlup, hiç yenilmemiş, şampiyonluğa oynuyor haberin olsun.

Yani 2.Lig’de mücadele eden 95 takım arasında yenilgi yüzü görmeyen 3 takımdan biridir Hekimoğlu.

Bitmedi Hinço abi

Bir de BAL ligi var bilirsin. O Lig’te de Bahçecik ve Sebat Gençlik spor takımları yenilgi yüzü görmedi.

Amatör takımlara inmeyelim o kadar da klasını (!) düşürmeyelim.

Sevgili babanız, ağabeyinize Öc-al, sana da Hınç-al ismini koyarken acaba neyi düşünerek vermişti?

Yani uzun lafın kısası Hınço abi

Iıııhhhh da desen, zııırttt de etsen bu takımlar bu sezonun şampiyonudur.

Anlayacağın ne tarafa dönersen dön delik bizden yanadır.