Haber Merkezimize bir olay geldiğinde arkadaşlara sorarım, bakın bakalım olayın hikayesi var mı!
Çünkü hikayesi olan gelişmeler okur tarafından daha fazla okunur, ilgi duyulur.
Trabzonspor’da da tarihe baktığınızda hep hikayesi olan oyuncular öne çıkmıştır.
Bunu bir Şenol Güneş’te, bir Hami Mandıralı’da bir Kemal Serdar’da görebiliriz.
Bugün de Trabzonspor’da hikayesi olan bir genç geliyor.
Serkan Asan.
1461’in bir maçı sırasında o sezonun yöneticisi Aziz Bahadır’ı aradım. Maçtaydı.
‘Elle tutulur oyuncu var mı’ diye sorduğumda da şunu ifade etmişti:
‘Sağda bir oyuncu var müthiş gidip geliyor. Serkan.’
Cevat Ocak’ın bana, ‘Takip et Trabzonspor’a yaz dediği ilk oyuncu Emrah Başsan’dı. Yazdık almadılar.
İstanbul’da Beşiktaş’ı devirdi.

Spor müdürümüz Yahya Karabina, Trabzonspor’un Emrah Başsan’ı devre arasında Erzurum’dan istediğini söyledi.
Tekrar Serkan Asan’a dönersek, ben onu Alman sağ bek Karls’a benzetiyorum.
Son Kasımpaşa maçında kafayı çaktı direkten döndü. Eliyle öyle samimi bir şekilde ‘yine olmadı’ dedi ki saf ve çok temiz bir genç.
Maçtan sonra verdiği mesajlar Trabzonspor yönetimini harekete geçirdi.
Sözleşme yapacaklar ve bir ev parasını da verecekler.
Tebrikler Serkan.
Önce futbolcu değil önce insan olduğun için.

HÜSEYİN ÇİMŞİR'E: ‘BU SENE O SENE’

Ağasarlı Ali Kandil Kocaeli’nden şiir gibi yazmış ve uyarmış: ‘Abartmıyorum doğruyu söylüyorum. Hüseyin hocam erken farketti takıma dokunuşun.  Ve de inan çok hoşuma gitti, yedek kulübesindeki duruşun.

Varyasyonlarla oyuna dokunuşun. Ve de oyunu okuyuşun. Tek sorun Defansta Hocam. Üzerinde biraz durmak lazım. Hem sorunu hemde çözümünü.  Geçen hafta Taka’da yazdım. Stoper dediğin seri olmalı. Defansın göbeğinde Campi ağır. Seri forvetlerle karşılaştığında zorlanıyor. Bu durum başını ağrıtır. Defansın sağında Pereria. Her bulduğuyla dalaşıyor. Heran takımı eksik bırakabilir. Patlayacak bomba gibi dolaşıyor. Defanstaki sorun erken çözülmezse sıkıntı olur. Yeniden başa döneriz yine! Eğer sorun erken çözülürse. İddia ediyorum bu sene o sene.’

MALATYA, HEM KOLAY HEM ZOR

Ligin ilk yarısında Trabzonspor’un zorlandığı takımlardan biriydi Yeni Malatyaspor. Sergen Yalçın ile başlarda güzel neticeler alan Malatyaspor, kupadan elenince ayrılık yaşandı. Ünal Karaman’ı düşünen Malatyaspor Tolunay hoca ile anlaştı.

Malatyaspor’un ayarı kaçtı. Jahovic ayrıldı ayrılacak. Gillerme’nin Beşiktaş hedefi olmadı, son haftalarda farklı yenilgiler aldılar. Trabzonspor vidaları gevşetmez disiplinden taviz vermezse 3 puan çıkar. Bu arada Sergen ile yolların ayrılmasının fitili Antalya kampında yanmış. Yaşanan şu: A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 10 Ocak'ta da Yeni Malatyaspor'u ziyaret etti. Ancak Sergen Yalçın, başkan Gevrek'in de olduğu bu görüşmede odasından çıkmadı. Güneş'in yanına Yalçın'ın yardımcıları Murat Şahin ve Çağdaş Atan gitti. Sergen Yalçın'ın Güneş'in yanına gelmemesine kızan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, bu durumdan hoşnut kalmadı. İşte bu son olay Gevrek ile Yalçın arasındaki son köprüleri de attı ve taraflar yollarını ayırdı.

TEK TAKVİYE BİZE YETER!

Trabzonspor stoper bölgesini henüz takviye edemedi. Orada dinlendirecek oyuncu da yok. Kupa mesaileri ve ilerleyen haftalarda yaşanacak sert maçlar sakatlıkları, cezalı olanları da gündeme getirecektir.

Trabonspor’un kupada ve son ligde Kasımpaşa maçın gol yememesi yanıltmasın. Süper Lig hücum organizasyonu kadar toplu savunma yapacak bir lig durumunda. Bu sezon savunması iyi olan, hücumda gol sorunu yaşamayan takım şampiyon olur. Ligde sıralama tesadüf değil. Trabzonspor’un stoper bölgesini doldurması gerekiyor. Trabzonspor’un Soumaoroile savunma konusundaki sorunlarını büyük oranda çözebileceği belirtiliyor. Soumaoro transferinde sorun yaşanması halinde Göztepe’de forma giyen Alpaslan Öztürk için resmi teklif yapılacak. Bilal transferi ile skor garantisi durumlarında Nwakaeme’nin dinlendirilmesi düşünüldü. Bilal, şansını değerlendirirse kalıcı olur.

FUTBOL BÖYLE GÜZEL!

Siyaset karışmayacak, VAR sistemi haksızlıkları önleyecek. Ki ikinci yarı çok daha iyi başladı. Hatalar minimize. Futbolun güzelliğini görüyormusunuz? Geçen hafta Aspor’a ve Ziraat bankasına teşekkür ettim. Muhteşem bir sistem kurdular.

TFF güzel şartlar sundu ve takımlar kıyasıya çekişiyorlar. İngiltere’de de böyle. Bal liginden itibaren her takımın kupa kazanma şansı var. Şimdi kim Erzurumspor’un final oynamayacağını söyleyebilir? Müthiş bir takımları var. Eskişehir’de Kamil Ahmet’le harikalar yaratan Sissoko yıllar sonra Erzurumspor’da. Beşiktaş’a golünü attı. 61 numaralı ve Gümüşhaneli Oltan’ın da iki maçta 3 golü vardı. Mükemmel bir performans. Keyifle izliyoruz. Trabzonspor’dan da kupa bekliyoruz.

SOSYAL MEDYADA EN FAZLA PAYLAŞILAN


Bir çocuk ve bir köpek. Çocuk üzgün ve ağlıyor. Köpek’te gelmiş başına okşuyor ve seviyor. İnsanların sevgisizleştiği bir döemde muhteşem bir an.

BİRAZ DA OSTALJİ

1996. Tarbzonspor’da Orhan’ların fırtınalı yılları. Orhan Çıkrıkçı ve Orhan Kaynak.

Trabzonspor Amatör. Üst sıra sağdan sola: Selahattın, İsmail, Cengız, Ufuk, Şenol; Tekin. Alt sıra soldan sağa: Kırem Yavuz, Yusuf, Recep, Galip, Sadi hoca.