Kuzey Haber Gazetesi (1983-1990) kurulduğunda Ergun Ata’dan sonraki spor müdürü Servet Özkara idi. Aynı zamanda Doğanspor ve İdmanyurdu’nun teknik direktörlüğünü de yapmıştır. Futbolculuğu kısa sürse de dinlediiklerimiz toptan hızlı gittiği idi.
 
Beşiktaş maçından önce Trabzonspor teknik direktörü Hüsyin Çimşir’e önerileri var.
Onları önemsedim:
 
1-Sevgili Hüseyin, Sivas maçında son 30 dakika o kadar mahkum oynamanı anlamadım. Rakip gelmeye başladığında al sağbeke Serkan’ı sür ileri Pereria’yı yap 3-0, bitir işi. Ya da yeni transfer Bilal Başaçıkoğlu Erzurum maçından kendini gösterdi, koy ve ileride topu tut.
2-Sergen Trabzonspor’u ezberliyor. Bu bir taktik maçı olacak. Mikel yok. Orada güçlü bir ismi kullanmalısın. Ndiaye’yi o bölgeye çekip Guilerme’yi 10 numara yapabilirsin. Ya da Doğan Erdoğan’ı.
3-Beşiktaş’ın son şansı. İlk 20 dakika seyircisi ile saldıracak ve gol bulmak isteyecek. Burada Beşiktaş’ın direncini kırarsan farkı da bulabilirsin. Beşiktaş Trabzonspor gibi takım olamadı ama etkili oyuncuları var! Ljajiç, Nkoudou, Boateng ve Burak bu maçlarda kendilerini göstermek isteyecektir. Burak mutlaka Trabzonspor’a gol atmak için çabalayacak. Rakip kolay değil. Müthiş bir stratejin olmalı ki kazanasın ya da kaybetmeyesin.
4-Hakemin bu maçla ilgili hedefi beraberlik. Beşiktaş’ı yendirmemek için çalışacak, hatta Trabzonsporluların hedefi olmadan Beşiktaş’ın kazanmasını isteyecek. Beşiktaş daha istekli olduğunda hakem bunu kendi lehine çevirmeye çalışacak. Senin futbolculara söyleyeceğin şu, ‘Stres yapmayın ama şunu bilin. Bu 90 dakikayı kazanarak bitirirsek, şampiyon sizsiniz.’
Evet, Servet Özkara’dan altın öğütler. Hüseyin hocam okusun yeter.
 
İKRAM SOFRASINDA İMZA GÜNÜ
 
Dostlarımızla İkram Sofrası’ndaki buluşmamızın onur konuğu Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’di. Spor camiasından Cevat Ocak (TFF Temsilci) ve Hamza Mısır’ın (TFF Gözlemcisi) dostları. Alper’i Aziz Bahadır, İbrahim İskender, Efkan Sayitoğlu, Sami Karaman, Sebahattin Alemdar, Özkan Öztürk, Ali Haydar Gedikli ve Cevat Ocak ziyaret etmiş hayırlı olsun demiştik. O da iade-i ziyareti Cevat Ocak’ın İkram Sofrası’nda yaptığı imza gününde gerçekleştirdi.

Ocak yazdığı Cemil Usta kitabını herkese imzaladı ve tüm grup arkadaşları ile Metin Alper ve Hamza Mısır’a da takdim etti. Emniyet Müdürü Metin Alper, Trabzon’a geldiği günden itibaren Orhan Çevik’ten aldığı ‘huzurlu kent’ bayrağını aşağıya indirmedi. Trabzon’un asayişi için gece gündüz çalışma yapıyor. Alper ile Trabzonspor’un olası şampiyonluğunu da konuştuk. Trabzonspor şampiyon olursa eğlenceler çılgınca olur dediğimizde, ‘Trabzonspor şampiyon olsun da, insanlar eğlensin, biz önlemlerimizi alırız’ dedi.
 
AKSOY KARDEŞLER AİLE BOYU
 

Van; Zile, Balıkesir Ağır Ceza Mahkemeleri Başkanlığı’nı 15 yıl süreyle yapan ve Trabzon Bölge İstinaf Makhekemesi’ne Daire Başkanı olarak atanan Fatih Aksoy ile kardeşi Üroloji Doktoru Zafer Aksoy Sivas maçından yukarıdaki fotoğrafı paylaştılar. Bu iki kardeş Trabzonspor’un Şampiyonluğunu yıllarca göremediler ama çocuklarına göstermek için her türlü fedakarlığı yapıyorlar.
 
YÖNETİCİLİKTE DİNAMİZM
 

Trabzonspor’da eleştiri yapılır hep aynı yöneticiler mi görevde olacak denirdi? Değişti, Trabzon’da genç ve dinamik iş adamları görev aldılar. Ertuğrul Doğan ile Yalçın Orhan Trabzonspor’a bilgi ve birikimleri ile çok şey kattılar.
Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ile TS Club’lardan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yalçın Orhan 2019 yılı içinde 59 milyon TL’lik satış yaparken 39 milyon TL kara ulaştırdılar.

Türkiye’de forma satış ve ciroda zirveyi zorlayan Bordo-Mavililer İstanbul kulüplerini geride bırakmayı başardı. 9 ay gibi kısa bir süre içerisinde cirosunu 60 milyon TL seviyelerine çıkaran Bordo-Mavililer forma satışlarında 155 bin rakamını yakaladı. 
Türkiye’de forma satışında lider durumda bulunan Bordo-Mavililer 90 bin adet Keşanlı forma, 35 bin adet parçalı forma ve 30 bin adet bordo forma satışı gerçekleştirdi.  60 milyon TL cironun % 62’si Macron ürünlerinden oluşurken % 38’ü ise TS Club ürünlerinden oluştu. Bordo Mavililer bu satışalardan 40 milyon TL’lik kar elde etmiş oldu. Böylelikle oyuncularına yılda 135 milyon TL’lik maaş ödeyen Bordo Mavililer 40 milyon TL’lik karla % 30’unu karşılamış oldu.  
 
İSTANBUL YOLCUSU KALMASIN!
 

Kuyumcu ve Gümüşçüler camiasının fanatik ismi Yaşar Temel Kaynar, Sivas galibiyetinin ardından Kuyumcular Çarşısı’nın girişine pohaçaları koydu ve ‘Bu sevda bize yeter’ diyerek dağıtmaya başladı. Kaynar bugün Beşiktaş maçı için yola çıkıyor. Kendisini uğurlamaya gelen çarşıdaki arkadaşları, ‘Eğer maçı alamazsan cezan büyüktür’ dediler. O da ‘Trabzonspor için her cezayı ödemeye hazırım’ cevabını verdi.
 
AKÇAY SÖZ VERDİ, TUTTU
 

Ankaragücü-Fenerbahçe maçı öncesi. Etimesgut Stadı’nın önü. Küresel Gazeteciler Derneği’nin Trabzon temsilcisi Ahmet Külekçi’de maçta. Girişte Akçay ile karşılaşıyor ve galibiyet sözü alıyor. Maç sonrasındaki da bu fotoğrafları paylaşıyor. Tebrikler Mustafa hocam.
 
TRABZONSPOR SEVGİSİ YÜREKLERİ DELER
 

Trabzonspor sevdası ile yollara düşen insanlarımız var. Onların yüreğindeki Trabzon ve Trabzonspor sevgisini tarif edemeyiz. İşte Bursa İnegöl'de sanayici Hasan Alemdar abimizin çocukları. Önce memleket sevdası sonrasında Trabzonspor'un Fenerbahçe galibiyeti. Çok mutlular. Yanlarında getirdikleri formaları imzalatmaları da anlamlı idi. Futbolcular da sıraya girdi imzalamak ve onları sevindirmek için. Hep deriz ya ‘Bize her yer Trabzon’ diye. İnegöl’den Trabzon'a ve Trabzonspor'a uzanan bu gönül sevgisini önce çocuklarımıza daha sonrada bize yaşattığınız için teşekkürler. İyi ki varsınız.
 
SÖZ TARAFTARIN
 
Bir Trabzonlu ve Trabzonspor taraftarı olan Adem Özkan’ın isyanı ve açıklamasıdır: ‘Çekin kirli ellerinizi Trabzonspor ‘un ve Trabzon şehrinin üzerinden! Niye mi Trabzonspor’a yükleniyorlar? Çünkü Trabzon halkı gördüğü tüm haksızlıklara karşı her zaman Devletinin, Bayrağının, Ezanının yanında olmuştur.

Biz Trabzonlular 2011’de anamızın AK sütü gibi helal olan şampiyonluk kupası esas sahibine  Trabzonspor’a verilmediğinde dahi  Devlet’imizin ali menfaatleri söz konusu dedik sineye çekmesini bildik! Ama dünya döndükçe unutmayacağız unutturmayacağız! Neymiş devlet yardım ediyormuş! Devlet’in Trabzonspor’un şampiyon olmasından çıkarı ne olabilir? Devlet neden Trabzonspor’un şampiyon olmasını istesin? Öyle bir algı yaratıyorlar ki sanki 37 yıldır şampiyon olmamış, meşru şampiyonluğu elinden çalınmış takım Trabzonspor değil! 37 yıl içinde nice hükümetler geldi geçti, kaç tane Trabzonlu Meclis Başkanı, Bakan, Spor Bakanları, Federasyon Başkanları geldi geçti bir hafızanızı yoklayın! Trabzonspor’un bu dönemlerde en az 2-3 kez şampiyonluğu çalındı haksızlığa uğradı. Trabzonspor son dönem de doğru yapılanma ile yönetimiyle, taraftarı, futbolcusu ile bir ivme yakalamış, bu yapılanları alkışlamak tebrik etmek yerine. Nasıl yaptı diye örnek almak yerine olayları başka mecralara çekmek, kendi başarsızlıklarını ört pas etmektir. UEFA Finansal Fair Play düzenlemesi olmasaydı borçlar artarak devam edecekti, battıkça batağa gidecekti! Devlet kulüplere kaç sefer vergi affı, SSK affı getirdi. Utanmadan tüyü bitmemiş çocukların haklarını yediniz yedirtiniz. Yazıklar olsun. Kazanılmış bir şampiyonluk yok biz sahada mücadelemizi, taraftar trübinde ve sosyal medyada Hakkılı mücadelemizi sonuna kadar verelim. Eğer haksız yere birilerinin hakkını yiyerek şampiyonluk gelecekse de ALLAH nasip etmezsin. HADDİNİ BİLEN MERTTİR. VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR. CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMETTİR.’
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Tribünde Anne ve babası ile olan bu çocuk Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan Çakır.

2-Trabzon Yavuz Selim Stadı. Şenol Güneş yan hakem olarak Erdoğdu Diyadin ile sahaya çıkıyor.