İlk iki hafta oynanan Beşiktaş maçında 3-1 yenilmesine rağmen Trabzonspor çok kötü oynamadı ama maalesef pozisyon üretemedi. Ardından deplasmandaki Denizlispor maçında sahanın hakimi olan Bordo-Mavili takım orta hakem Volkan Bayarslan'a takılmıştı. Net 3 penaltısı ve de 1 sayılmayan golü olan Bordo-Mavililer dün akşamın ilk 45 dakikasında net sonuca gitti.
 
Trabzonspor ilk yarıda rakip ceza sahasının içine tam 4 kez girdi. Bunun 3'ü gol oldu. Bordo-Mavililer, 45 dakikada topa sahip olan taraf idi. Orta sahada iyi pas  yaptı ancak 3. bölgeye giriş yapmak isteyen Afobe ve Nwakaeme ilk 20 dakikadan sonra gerçekleştirdi. Afobe'nin ilk golü galiba çalışılan bir pozisyondu. Kullanılan kornerde topu arkaya direğe çıkaran Hüseyin'in bu pasına Afobe'nin sadece kafa vuruşu kalmıştı. Bordo-Mavili takımın orta alanı iyi üçgenlerle pas yapıyor. Ancak çok yumuşak oyuncular. Baker, Flavio ve Abdulkadir Parmak rakibine ne basıyor ne de ısırıyor. Hal böyle okulca kaybedilen toplarda geriye dönüşler zayıf olunca Malatyaspor'un hücum oyuncuları Trabzonspor'un savunmasıyla karşı karşıya kaldı. Burada İngiliz oyuncu Baker’e bir parantez açalım. Kumaşı iyi olduğunu gösterdi. İki haftadır ilk onbirde oynayan Baker ilerleyen haftalarda performansını daha üstlere çıkartırsa Sosa’dan çok daha faydalı olacağını göreceğiz.
 
Karadeniz ekibinin 2. golü genç Serkan'a yazılmalı. Çok iyi bindirdi, rakibinin kendini düşürmek istemesine rağmen ayakta kaldı. Nefis kesti. Baker, ceza sahasında kaleye vurabailirdi. Afobe'nin önüne bırakınca Trabzonspor’un yeni golcüsü kendinin ve takımının 2.golünü attı. Trabzonspor savunmada daha dikkatli, orta sahada ise biraz daha tatlı sert olmalı. Bu eksikleri İngiliz Teknik direktör giderirse Trabzonspor tam rayına oturmuş olabilir.
 
İkinci yarıda ise Trabzonspor 3 golün verdiği rehavet ile sahaya çıktı. Oyunu rölantiye aldı.
İkinci 45 dakikada sadece ve sadece A.Kadir Ömür’ün bir pozisyonu dışında pek gol pozisyonuna girilmedi. Trabzonspor’un oyuncu değişikliğine bakıldığında Safa Kınalı, Ahmet Canbaz oyuna girmelerine rağmen bir türlü beklenen futbolu ortaya koyamadılar. Bu genç arkadaşlarımız verilen şansları değerlendiremezlerse ne zaman değerlendirecekler. Ayrıca oyun sistemine uymadığı için iki haftadır oyuna konulmayan Plaza, Malatyaspor maçının son üç dakikasında ne için oyuna  Newton tarafından alındı? Şayet bu oyuncu sistemine uymuyorsa niye maçın bitimine doğru Plaza’yı oyuna koyuyorsun.
 
Yapma be hoca böyle göz boyamakla bu işler olmaz.
Velhasıl Trabzonspor dün akşam Malatya’yı ilk yarıda 3 golle geçip şeytanın bacağını kırıp ilk galibiyetini almış oldu.