Rizespor kazanması gerektiği maçta Alanyaspor ile berabere kalarak ligde ki ilk puanını aldı. Avrupa kupasından yorgun argın dönen ve kadrosunda rotasyon yaparak sahama çıkan Akdeniz ekibi karşısında Rizespor ilk yarıda oldukça kötü oynadı.  Konuk takım maça iştahlı başlayıp  dikkatli ve kontrollü oynadı. Defansını önde kurup Rizespor’u ceza sahası içine sokmadı. Bununla da yeşil-mavili takım ilk devrede sadece 2 korner ile rakip ceza alanına girdi. İlk kez ilk 11’ de onayan Remy yalnız kaldı. Yanında pas alış verişi yapacak kimseyi bulamadı.
 
Boldrin sağ çizgide oynayınca Rizespor ilk yarıda rakip kalede hiç etkili olamadı. Ne sağ dan ne soldan ne de ortadan hücum organizasyonları yapamadı.  Yanı ve geriye sürekli yanlış paslarla pas hataları yaptı. Adeta bir korku filmi gibi geçen ilk yarının ardından ikinci bölümde Rizespor biraz toparlanıp rakibinin üstüne gitti.  Boldrinden çizgiyi bırakıp içeri kat edince takım hareketlendi. 
 
Ankaragücü’nden alınan Mıchalak, etkisiz kaldığı yetmiyormuş gibi net bir gol pozisyonun da topu boşta olan Remi ve Boldrin’e pas vereceği yerde kaleye şut denedi ama boşa gitti. Rizespor biraz kıpırdayıp Alanyaspor kalesine gittiği bölümde rakip takım öne geçti. Alanyaspor korner attı dönen top taca çıktı.  Taçtan gelen topa müdahale yapılamayınca konuk takım öne geçti. Futbolun doğasında elbette hatalar var ama çok adamla kendi yarı alanında olduğun pozisyonda gol yemeyeceksin. Alanyaspor ligin en hızlı top çeviren ve en tehlikeli kontrataklar yapan takımı. Rizespor yenik duruma düştükten sonra etkili olmaya başladı. Samudio’nun oyuna girmesi de sol tarafa hareketlilik getirdi. Samudionun getirdiği topta Boldrin rakiplerin arasından iyi bir top çıkarıp Remy’ye verdi.
 
Remy’ de topu filelere göndererek beraberliği  sağladı.  Maçın uzatma dakikalarında ise galibiyeti kaçıran taraf  Rizespor oldu. Oyuna sonrada dahil olan Tunay Torun Alanyaspor kalecisi Marafon ile karşı karşıya kaldı. Tunay topu kalecinin üstünden filelere göndermek istedi ama bunu başaramadı. Tunay’ın ne yapacağını anlayan Marafon gole izin vermedi.  İşte Rizepor’un en büyük sorunu yetenek ve kalite. Takımda son vuruşları yapacak yetenek az olduğu için böylesine net gol pozisyonlar kaçar. Ligin ilk iki haftasında olduğu gibi. Kaçar da kaçar.
 
Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Sportif direktör Yılmaz Bal, kaliteli transferler yerine sıradan düz oyuncular alıyor. Böyle oluşturulan bir takımında maç kazanması zor dostum zor. Ligin uç maçı bitti alınan sadece bir puan.  Alınan bir puana sevinen beyler daha ligin başı deyip ne kendinizi ne de Rizespor taraftarını kandırmayın. Bu futbolcu kadrosuyla maç kazanıp başarılı olma şansımız az. Bunu herkes net bir şekilde görüyor. Evet Alanyaspor’un geçen sezondan gelen güçlü bir kadrosu var. İstikrarlı bir takım. 3 gün önce çok uzak diyarlardan Avrupa kupa maçı oynayarak dönmüş. Buna rağmen sahada çok diri olduğunu gösterdi. Rizespor’un transferleri ise sahada tel tel dökülüyor.  Transfer sezonunun kapanmasına artık sayalı günler kaldı. Bir an önce kanatlara Remy ile iyi anlaşıp oynayacak kaliteli isimler transfer edilmeli. Yılmaz Bal’ın Tomas ile yaptığı kadro mühendisliği hiç ama hiç iyi değil.