Şu bizim Abdullah hoca (Avcı) yine yaptı yapacağını! Sen kalk ezeli rakiplerine daha ligin yarısında diz çöktür, nal toplat, onları futboldan soğut ve tarumar et. El insaf yahu! En son "İmparator’u da güvercinin kanadına taktırıp postalattı ya sadistliğin dik alası!

İhtilallere aşina olan Trabzonspor, Abdullah Avcı ile yeni bir devrim yaptı. Kasketli Ahmet Suat Özyazıcı, feylesof Özkan Sümer ve şike zede Şenol Güneş'le İstanbul beyzadelerinin tekerine çomak sokan Trabzonspor bu kez Abdullah Avcı ile tozu dumana katıp asfaltı resmen ağlattı. Sosyal medya geyiği klipte Nwakaeme'nin dediği gibi "Aşağısı dumanlı galiba, görünmüyor!" Fenerbahçe'de lejyoner Erol Bulut'un biletinin kesilmesinden sonra palyatif tedbir olarak takımın başına getirilen "bez bebek" Emre Belözoğlu da çare olamayınca bu kez tüm umutlar Vitor Pereira'ya bağlanmıştı. Ancak başkan Ali Koç'un taraftara uzattığı zeytin dalı Trabzonspor Fırtınası karşısında bir kez daha kırıldı ve Pereira da münzevi bir yaşam için köyüne gönderildi. Ya Beşiktaş? Siyah-beyazlı takıma iki yıl üst üste şampiyonluk yaşatan ilk yerli teknik direktör olan Şenol Güneş'in üçüncü sezonunda yarattığı hayal kırıklığının ardından ağzı kulaklarına varan Sergen Yalçın her ne kadar bir sezon "şampiyon teknik adam" apoletiyle teselli bulsa da posta kutusunda adı yazılanlardan biri oldu. "Aslan terbiyecisi" Avcı'nın karşısında direnemeyen Galatasaray'da ise Giresunspor yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu ve hem kel hem fodul Fatih Terim'e kapı gösterildi. Trabzonspor'a geldiği günden bu yana matruşkadan teknik adam üstüne teknik adam çıkaran Abdullah Avcı dominant futbolu ve formasyonuyla kendi takımına on puan verirken rakiplerini sınıfta bırakmayı beis görmedi. Hocam, ricamızdır, yapma böyle! Sonra Trabzonspor, "insan taciri!" olup bozdurup bozdurup harcadığı teknik adamlar koleksiyonuna sahip bir hocanın kulübü olarak nam salacak! Sıfırcı hocamız şimdilerde "şehir efsanesi" olarak anılır oldu. Hele pandora’nın kutusu açılsın ve şampiyonluk gelsin siz o zaman görün efsaneyi!

KRALLAR GEÇİDİNE HAZIR OLUN!

Bütün gün güneşi yudumlayıp, çisil çisil yağan yağmurla banyo yaptıktan sonra hırçın rüzgarla saç tarayıp Akyazı'da şampiyonluk hayallerine dalma sarhoşluğunu yaşadınız mı hiç? Futbolu soluyan bu şehirde bir maçta iki üç hikâye yazma yeteneği kazanıyor, şair bile oluyor insan. Malatya maçı böyle bir maçtı. Gol kısırlığı bakımından statik ama pozisyon zenginliği bakımından dinamik bir maça tanık olduk. Hikayeyi tersten yazmaya ne dersiniz? Öncelikle Sumudica... Malatyaspor'un delişmen hocası. Rodin hayatta olsaydı "Düşünen Adam" formatında bir heykel daha yapardı onun adına. Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyin travması geçirdiğini öğrendi! Maç boyunca sağa sola gülücükler, öpücükler gönderip durdu. Kime kur yapıyordu anlamadık yani! Gerçi bu aralar "kur" meselesi gündemden düşmüyor ya neyse... Trabzonspor oyunu doksan dakika boyunca domino etti ama Hüseyin Türkmen'in maçın son raddesinde penaltı kokan laubali hareketinin VAR odasında kara deliğe düşmesi olası puan kaybının önüne geçti. Nizami olmayan bu şarjda VAR'ın devreye girmemesi öz eleştiri yapmak gerekirse büyük haksızlık. Rakibin girdiği kritik üç pozisyonda da pasif kalan bir Hüseyin izledik.

En kötü filmlere verilen "Altın Ahududu Ödülleri"ne aday bu futbolcunun kulağının çekilmesi takımın salahiyeti açısından kaçınılmaz. Karşılaşmada rakip kaleye 7 şut çekip birinde isabet sağlayan Nwakaeme'nin Malatyaspor'un Trabzonlu oyuncusu Mustafa Eskihellaç'ın devrelerini yakan çalımları tribünlerin yüreğini okşarken "Sihirbaz", sahneye tekrar tekrar çağrılan sanatçıları hatırlattı. Nitekim çalım üstüne çalım atarak tribünlere oynadı. Hatay maçının ilk devresinde yaptıkları gibi Malatyaspor'a da top göstermeyen Avcı'nın talebeleri skoru rahat elde ederler diye düşündük ama zaman zaman nabız atışlarımızı hızlandırdılar. Gecenin yıldızı Nwakaeme'nin Cornelius'a attırdığı gol Trabzon hasırı gibi süsledi Akyazı semalarını. Sarışın kral Cornelius darbeli matkap gibi. Öyle bir etki yaratıyor ki, girdiği yuvasından çıkarabilene helal olsun! Peres'in maçın 5. dakikasında Karim Hafez'e yaptığı hareketin VAR tarafından kale alınmaması da önemli notlar arasındaydı. Bu pozisyonda sarı veya kırmızı kart verilmesi işten bile değildi. Eeee "Men dakka dukka (Eden bulur)"... Burası Brezilya liginde mahalli bir kulüp değil. Peres şampiyonlukları sırtlamış ve bu sezon da şampiyonluğa şartlanmış devasa bir takımda olduğunu unutmuş galiba. Veeee... Edin Visca... Abdullah Avcı'nın kimyasıyla uyuşan Boşnak futbolcu tribünde bile heyecan fırtınası yarattı. 1-0 olsun bizim olsun... Edgar Ie, Vitor Hugo, Abdulkadir Parmak gibi as oyunculardan yoksun çıktığımız Malatyaspor engelini tek golle geçtik, artık yeni avımız Sivasspor. Gol kralı (Cornelius) bizde, çalım kralı (Nwakaeme) bizde, pas kralı (Hamşik) bizde, bir de asist kralı (Visca) geldi ya... Öyleyse krallar geçidine hazır olun!

KAPIDAKİ DÜŞMAN!

Trabzonspor'un Edin Visca transferiyle müthiş bir çalım attığı Fenerbahçe kısasa kısas peşinde. Bu sezon ne Ali Koç ne de Koç'un kurduğu takım ile bahtı gülen sarı lacivertli ekip, Trabzonspor'un "Sihirbaz"ı Nwakaeme ile sürekli flörtte. Bu konuda araya çöpçatanlar bile koymuş. Gerek tarafgir İstanbul basını gerekse kalemşor yazarlar Nwakaeme'yi kadavra niyetine kesip doğrayıp Fenerbahçe'nin midesine indirme derdine düşmüşler. Trabzonspor'da kreatif futbolu ve akrobatik çalımlarıyla şampiyonluk öyküsünün ana karakterlerinden biri olan Nijeryalı yıldız bir ara Fenerbahçe sempatizanı olarak bilinen program yapımcısı Acun Ilıcalı'nın yatında gezinti yaparken objektiflere yansımıştı. Son olarak Trabzon'a gelişinde uçakta sorulan bir soruya "Fenerbahçe'ye gitmem, manyak mıyım" karşılığını verdiği söylenen Sihirbaz iddia o ki Arapların da radarında. Sözleşmesi biten futbolcu bir süredir kur yapıyor.

Ancak endişeler had safhada. Yönetim bu konuda ince eleyip sık dokuyor ve oyuncuyla iki yıllık daha nikah tazeleme peşinde. Bu arada camiadan karamsar sesler de yükseliyor. Özellikle taraftarlar Nwakaeme'nin acil koduyla ve "ivedilikle" kulüpte tutulması için harekete geçilmesi beklentisinde. 2018-19 sezonunda İsrail'in Hapoel Be'er Sheva kulübünden Trabzonspor'a gelen 32 yaşındaki futbolcu yaklaşık 4 yıllık süreçte sergilediği futbolla "Sihirbaz" lakabıyla anılır oldu. Futbolcu her transfer sezonunda Fenerbahçe'nin listesinde yer alıyordu. Sarı lacivertli kulübün ayartmaya çalıştığı Nwakaeme, ezeli rakip için tam bir "baş belası". Takımın kare asından biri olan yıldız isim taraftarlar tarafından çok seviliyor. Bir ara hakemler için "Sakın ha" diyerek yumruğunu masaya vuran başkan Ağaoğlu ele avuca sığmaz futbolcusu Nwakaeme için de "Sakın ha gönderilmesin" diyerek uyarısını yapmalı. Aportta bekleyen yıldız ismin yol haritası şimdilik muamma.

ARSIZ GÜÇLÜ OLUNCA HAKLI SUÇLU OLURMUŞ

Trabzonspor'un Malatyaspor'u evinde 1-0 yendiği maçın ardından deyim yerindeyse kıyamet koptu. Maçın son saniyelerinde Hüseyin Türkmen'in Haqi Osman'a ceza alanında uyguladığı şarja Malatyaspor Teknik Direktörü Sumudica "Yüzde bir milyon penaltı" derken "şike" yaftalı Fenerbahçe cephesinden de tepki geldi. Sarı lacivertli kulübün başkan vekili Erol Bilecik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Adil bir yönetim mi yoksa bu sezona özel yaklaşım mı diye tarafsızca baktığınızda her şeyin ortada olduğu açıktır. Üstelik sezon başından pek çok maçta yaşananlarla bu sabittir.

Bu sezonun inandırıcılığı sorgulanır" buyurmuş. Vay vay vay!.. Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş. Eee tabii kuyruk acısı var! Aradaki puan farkı inletiyor zavallıları. İçim sızladı yine! Sen kalkıp sezon boyunca takır takır topunu oynayıp, ligin en çok gol atan, en az gol yiyen, en çok topla oynama oranına sahip olan, en çok pas yüzdesi bulunan takımı, kısacası ligin kralı olursan el alemin ağzına sakız olursun! Tencere dibin kara, seninki benden kara. Sayın Bilecik'e sormak lazım: Yıllar boyu yaptığınız haksızlıklar karşısında hangi sezonu sorguladınız? Şike utancıyla ahkam kestiğiniz yetmezmiş gibi sezonun tüm "en"lerine sahip olan bir kulübe sırf çamur atma bahanesiyle yorumda bulunmak haddinize mi? Daha düne kadar alenen "Ben şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım" diyen peltek başkanınız değil miydi? Yıllar yılı bu ligde yargıç da siz oldunuz, cellat da. Avukat da siz oldunuz, müvekkil de. "Geçmiş geleceğin malzemesidir" der Cemil Meriç. Fenerbahçe'nin de karanlık geçmişi geleceğine ışık tutuyor.

DİVAN BAŞKANI SÜRMEN’DEN ANLAMLI MESAJ

Divan Başkanlık Kurulu’nun olağanüstü genel kurul toplantısı 285 divan üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan ve divan başkanlığını Muminhan Bilgin'in yaptığı genel kurulda faaliyet raporunu genel sekreter Mehmet Ongan okudu. Faaliyet raporu hakkında söz akan Kemal Ulusoy, transfer politikasının yanlışlığından söz ederek, borçlanmanın had safhaya ulaştığını söyledi. Trabzonspor Kulübü üyeliğinden disiplin kurulu kararıyla uzaklaştırma alan Hasan Fehmi Bayraktar, mahkeme kararını getirerek genel kurula katıldı ve kendisine sadece faaliyet raporu üzerinde konuşma hakkı tanındı. Bayraktar, gelinen noktada haksızlığa uğradığını iddia ederek, altyapıya önem verilmeyecekse Trabzonspor'un iflasa sürüklendiğini öne sürdü.

Ali Sürmen de yaptığı konuşmada Trabzonspor'un bu sezon önemli bir ivme yakaladığını ifade etti ve “Gelinen bu noktada artık eleştiri bir tarafa bırakılmalıdır. Tamamen şampiyonluğa odaklanıp yönetime ve takıma sahip olunmalıdır. Çünkü Nuri Albayrak da Ekrem İmamoğlu da bizim değerimizdir. Trabzonspor siyaset üstü olduğuna göre, güçlerimizi birleştirmeliyiz” dedi.

Trabzonspor’un kurucu Başkanlarından Rahmetli Ali Osman Ulusoy’un oğlu Kemal Ulusoy konuşmasına, Hüseyin Örs’ün konuşmasında baylar bayanlar demesi üzerine çıktığı kürsüden kırmızı kart gösterdiğini ifade ederek,  Kadınlarımızın ötekileştirildiği bir ülkede vekilin öncelikle bayanlar ve baylar denmesi gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçime mevcut başkan Ali Sürmen 285 kişinin 251 oyunu alarak tekrar Trabzonspor başkanlığına seçildi. Başkan Sürmen’in listesinde yeni isimler de yer aldı. Daha önce Trabzonspor sicil kurulu başkanlığını uzun süre yapan Osman Çavuşoğlu Divan Kurulu yönetiminde yer aldı. Ali Sürmen Başkanlığında Divan yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor; Muharrem Arz, Yusuf Bahadır, İlyas Akçay, Osman Çavuşoğlu, Mehmet Ongan, İsmail İnan, Hadi Eyüboğlu, Temel Kazancıoğlu, Coşkun Anahar ve Merih Semerci.

FIRTINA ESMEYE DEVAM EDİYOR

Kuzeyin kralı tek golle sahne aldı. Çok pozisyona girdik ama hiçbirinden yararlanamadık çünkü Malatya’nın kalecisi Ertaç kalede panter kesildi. Elbette Nwakaeme’nin dönüşü ve Grande Marek Hamşik’in şaşmayan harika performansıyla maçı hak eden bizdik. Malatya’yı son dakikaya kadar oynatmamaya özen gösterdik. Cornelius ikinci golü attı ama ofsayt kararı verildi. Takımımıza eklenen yeni isimlerle beraber daha da güçleneceğimiz muhakkak. Bunlar şampiyonluk galibiyetleri. Bu şekilde en yakın rakibimiz Konyaspor'a da on puan fark atmış olduk. Ne takımlar ne hakemler bize dur diyebilecek güce sahip değil. Allah'ın izniyle şampiyonluğu bileğimizin hakkıyla alacağız! Bence ikinci devreye galibiyetle başlayabilmek de çok önemliydi. Trabzonsporlu taraftarları takımımızı yalnız bırakmadıkları için de teşekkür ediyoruz ayrıca Abdullah hocamı ve öğrencilerini tebrik ediyor ve şampiyonluk yolunda bir an olsun desteklerimizi esirgemiyoruz.