Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali", ödül töreniyle sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneğince organize edilen, Valilik, Belediye, Siirt Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen festivalin kapanış töreni, Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi.

festivalde, farklı ülkelerden 273 kısa filmden finale kalan 24 eserden kesitler izletildi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, törende yaptığı konuşmada, finale kalan filmlerin hayatın farklı yönlerini konu aldığını söyledi.

Gençlerden her anlamda hayal kurmasını isteyen Hacıbektaşoğlu, "Bu festivaller, etkinlikler bizlere bunu sağlayacak. Ruhumuz bazı şeylere aç. Özellikle 2 yıldır bütün dünya pandemiyle mücadele ediyor. Tabi yıllardır bu bölgede yaşadığımız bir bölücü terör var. Onun toplumumuz üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler var. Ruhumuzun tedaviye ihtiyacı var ve en büyük tedavinin de sanat yoluyla, bu tür sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yoluyla olacağını düşünüyoruz." dedi.

Herkesin birbirine sarılmaya ihtiyacı bulunduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini kaydetti.