Geçen senenin şampiyonu Trabzonspor yeni sezonun ilk lig maçında alışık olduğu ligin yeni takımı İstanbulspor’la Atatürk Olimpiyat stadında karşı karşıya geldi. Geçen hafta Sivasspor ile Süper Kupa maçında karşı karşıya gelen Bordo-Mavililer dün gece evinde oynarmış gibi rahat bir futbol oynadı. Abdullah hoca sakat olan Hamşik’in yerine Siopis’e görev verirken Süper Kupa maçının on birinde başka değişiklik yapmadı. Sezonun ilk maçı İstanbul’da hava sıcaklığı ve nem oranının yüksek olmasından dolayı mı yoksa 16 Ağustos’ta Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçını Danimarka’nın Kopenhag takımını düşünerek mi İstanbulspor karşısında Trabzonspor ilk yarıda fazla sıkmadı gibi geldi bana. Ama rakip ister zayıf ister güçlü olsun futbolunu Bordo-Mavililer aynı tempoda sürdürmeli idi. Rakip İstanbulspor’un gücü belli, ev sahibi takım Trabzonspor kalecisi Uğurcan’ı fazla zorlayamadı. Bordo-Mavililer tempo yükseltemedi. Süper Kupa’da Sivasspor’a karşı oynadığı futbolu oynayamadı. Trabzonspor’un 16.dakikada kazandığı golde Visca’nın köşe atışından güzel asisti, Hugo’nun kafasından es geçmesini arka direkte iyi takip eden golcü futbolcu Cornelius’un filelere giden vuruşu kalite kokuyordu. Bu gol Bordo-Mavili takımı ateşler dedik ama maalesef bir işe yaramadı. Saman alevi gibi Trabzonspor zaman zaman tehlikeli oluyordu. Larsen’in kafa şutu, Trezeguet ve A. Kadir Ömür’ün şutları dışında hiçbir şey sahada göremedik. Visca’nın ismini sadece köşe atışlarında duyduk.

İkinci yarıda Bordo-Mavililer takım olarak fazla savaşmadı. Ev sahibi İstanbulspor bu yarıda kaptan İbrahim ile yakaladığı iki pozisyonları değerlendiremedi. Geçen seneki performansından bir şey kaybetmeyen Dorukhan stoper olmamasına rağmen yüreğini ortaya koyan oyuncuydu. Sağbek Larsen oyunda kaldığı süre içerisinde verimli oldu. Sol bek mevkiinde oynayan Eren Elmalı bu maçta görevini yaptı. Avcı Larsen’i oyundan aldıktan sonra Dorukhan’ı orta sahaya Denswil’i stoper’e çekti. Maçın son saniyesinde Hollandalı sahneye çıkarak golünü attı.

Trabzonspor’un ligin ilk maçı olan İstanbulspor karşısında fazla sıkmadan 3 puanla lige başlayıp Kopenhag maçı öncesi moral depoladı. Darısı Danimarka ekibine…