Süper Lig’in 30’uncu haftasının açılış maçında Gaziantep’in sahasında Kayserispor ile berabere kalmasıyla küme düşmesi kesinleşen Çaykur Rizespor, Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. İki takım için de prestij maçı olan karşılaşmayı Rizespor farklı kazandı. 

Yeşil-Mavililer, üst üste oynadığı deplasman maçlarında Süper Lig’den düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen takımlardan önce Göztepe’yi ardından Malatyaspor’u mağlup etmeyi başardı. Ama bu galibiyetler işe yaramadı. Süper Lig’de 16 hafta dış saha maçı kazanamayan Rizespor, üst üste oynadığı iki deplasman maçını kazanarak prestij kazandı. Lige veda eden iki takımın mücadelesi gollü geçti. Böyle durumda oynayan takımların konsantrasyon sağlaması kolay değil. Ama Rizespor geride kalan uzun maratonda yapamadıklarını son iki maçta yaptı. Adama sorarlar daha önce neredeydiniz diye? Sezon boyunca çözümün parçası değil sorunun parçası olan Rizesporlu futbolcular maddi ve manevi her dedikleri yapılmasına rağmen bekleneni maalesef veremediler. Bu başarısızlık onlara yazar. Sezon başında eski teknik direktör Bülent Uygun’un yanlış transfer hamleleri ve ardından göreve gelen Hamza Hamzaoğlu da yeterli bir futbol kültürü oluşturamadı. 

Türk futbol aklıyla çözemedi sorunları. Katkı sağlayamadı. Uygun ve Hamzaoğlu, Rizespor tarihinin en başarısız teknik direktörleri olarak tarihe geçtiler. Özellikle Uygun, yapay zekayla transfer yaptı ve oyun senaryosunu yazamadılar. 3’üncü teknik direktör Bülent Korkmaz da yapabildiğini yapmaya çalıştı. Rizespor, Malatyaspor’u Aminu Umar, Yusuf Sarı ve Pohjanpalo’nun golleriyle 3-1 mağlup etti. Palo’da gol krallığında 16 gole ulaştı. Rizespor tarihi boyunca 6 kez çıktığı Süper Lig’e 6’ncı kez veda etti. Bu vedanın bir değil birçok nedeni var. Teknik direktör yanlışları, yönetimsel hatalar ve tribünlerin dolmamasıyla birlikte en büyük faktörlerin başında hakemler geliyor. 

Rizespor bu sezon çok ciddi hakem hataları yaşadı. Başta Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve bunların saz arkadaşları olmak üzere Rizespor’un üstüne oynadılar. Bu da birçok maçın kaybedilmesine neden oldu. Bir sezon da bir takımın aleyhine bu kadar çok hakem faciası yaşarsan kaderine razı olursun. Kalbin temizse ama bu hakemlerin kalbi temiz değil. Maçları değil Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar. Evet Rizespor, Süper Lig’e veda etti. Aşağıdaki arkadaşlara bakıp tekrar Süper Lig’e geri dönecek. Döndüğü zaman da birçok hesap görüp o hesapları da tek tek kapatacak. Şimdilik elveda Süper Lig.