Sağ muhafazakar cephede partileşme hızla tamamlanırken solda da aynı hareketlilik var. Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi tarafından yakından izleniyor.

CHP’nin son Cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Memleket Hareketi'nin partileşme çalışmalarında sona yaklaşırken, CHP’de tekrar ‘İnce telaşı' başladı.

Hatırlatmakta yarar var; daha önce İnce ile temas edebilecek isimlerle görüşerek muhtemel transferleri engellemeye çalışan CHP yönetimi, PM Üyesi Gaye Usluer’in istifasının ardından yeniden teyakkuza geçti.

İnce ve Sarıgül’ün net olarak kopmasının ardından geçtiğimiz aylarda CHP’nin il ve ilçe teşkilatlarında da kopmalar olmuş, milletvekili düzeyinde istifalar gelmişti.

Kısa bir özet verelim, Önce İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, parti ile yollarını ayırdı. Devam eden süreçte eski milletvekillerinden Hakkı Akalın ve Mevlût Dudu istifasını duyurmuştu. İstifa kervanına son olarak Eskişehir eski Milletvekili ve PM Üyesi Gaye Usluer katıldı.

Usluer ‘Adalet, demokrasi mücadelesine vazgeçmeden devam edeceğim’ diyerek ‘devam’ açıklaması, ‘yeni bir adreste siyasi hayatına devam edeceği’ şeklinde yorumlanıyor. Yine Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlarından Mustafa Kemal Çiçek de CHP yönetimini eleştirerek istifa etti. Çiçek’in de yeni adresinin Memleket Partisi olması bekleniyor.

CHP yönetiminin, yeni istifaları önlemek için İnce ile yakın çalışmış ve kurultayda destek olmuş isimlerle bire bir temas kurarak partiden ayrılmamaları konusunda iknaya çalıştığı ifade ediliyor. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bunun mesajlarını Habertürk televizyonunda verdi. CHP’nin yüzde 20’lere gerilediğini de kabul etmedi, bizimde elimizde anketler var dedi.

Ancak CHP’nin bir sorunu daha var. HDP sorunu. İyi Parti tavrını koydu. Seçime HDP ayrı girsin dedi. CHP ne diyecek? Sorun burada. Zaten içerdeki ayrılıkların önemli bir sebebi de HDP terör ilişkisi üzerinden yaşanıyor. Kulislerde, CHP’deki ‘Küskünler’in de İnce’yi takibe aldığı konuşuluyor.

İnce’nin yeni partisinde yer alabilecek isimler arasında; eski genel başkan yardımcıları Hakkı Süha Okay ve Onur Öymen ile 2019’da ihraç edilen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, eski Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ile eski Genel Sekreter Önder Sav, eski Milletvekili Süheyl Batum ve CHP PM üyesi Erdal Aksünger’in olduğu belirtiliyor.  Bu isimlerin yanı sıra bazı milletvekilleri, gazeteciler, iş adamlarının da partiye katılabileceği de bizim edindiğimiz bilgiler arasında.

Muharrem İnce küstürülmüş CHP’lileri bir araya getirebilir; ancak farklı tabanlardan oy alacaksa arasına alacağı parti yönetiminde görev vereceği isimlere dikkat edecektir.

Sol hareket Ekrem İmamoğlu hariç bugüne kadar sağ seçmene karşı bir türlü etkili olamadı. Deniz Baykal ile başlayan sağa açılma adımları izlenmişti. Kılıçdaroğlu ile bu durum bir ileri aşamaya taşındı.

Muharrem İnce kopya işler yapmaya çalışır, farkındalık sergileyemezse DSP, Türkiye Değişim Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Anadolu Partisi, Yenilik Partisi gibi bir sonuçla karşılaşabilir.

O zaman 2018’deki yüzde 30’un üzerindeki oyun yarattığı karizmada yerle bir olur.

OY İÇİN KATLİAM

Ramazana, Kadir Gecesine rağmen İsrail günlerdir Kudüs’te terör estiriyor. Filistinlilerin canına kastediyor. Neden? Netanyahu’yu olağanüstü seçimde yeniden hükümeti kurduracak oyu aldırabilmek için. Radikal oyları alabilmek için. Böyle bir vahşeti de dünya izliyor. Yazıklar olsun. Mazlumlara yapılana karşı yaradan dünyanın başına bakalım hangi virüsü gönderecek.