Trabzonspor, Rizespor, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Karabük maçlarında toplamda 9 puan kaybedince birileri ellerini ovuşturmaya başlamıştı.

Neler dememişlerdi ki; ‘Fenerbahçe alttan geliyor’ ‘Trabzonspor’un şampiyonluk işi zora girecek…’ ama Trabzonspor, Adana’da son sözü söyledi ve ‘Size bu kadar heyecan yeterli’ diyerek son noktayı koydu ve birilerinin de hevesini kursağında bıraktı.

Şimdi olacak olan şudur. Haftaya Trabzon’da Trabzonspor-Antalyaspor maçı var. Trabzonspor bir puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek ve 38 yıllık şampiyonluk hasreti de böylece son bulmuş olacak. Üstelik Türk futbol tarihinin en erken şampiyonluğuna imza atmış olarak.

Trabzonspor, Adana’da maça jet hızıyla başladı. Kaleci Muriç’in hatalı pasında top bir anda Visca’da kaldı, ceza sahasına giren aynı oyuncuyu DELİ’ce düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Abdülkadir Ömür topu adeta Muriç’e nişanladı ama VAR’dan gelen ikaz üzerine penaltı tekrarlatıldı. Gerekçe Muriç’in iki ayağından birinin kale çizgisinde olmadığı idi. Yani doğru karardı.

Dk 7’de bu kez topun başına Peres geçti harika penaltı atışı Adana filelerine gitti ve Trabzonspor deplasmanda 0-1 öne geçti. Şoke olan Adanaspor iyice panikledi. Dk 12’de Visca sağdan harika kesti, Cornelius Trabzonspor’un 2’inci golünü attı. O golü görmenizi isterdik, inanılmaz güzel bir kafa golüydü. Sazı iyice eline alan Trabzonspor, bu kez Abdülkadir Ömür ve Visca ile gol denemeleri yaptı, şutlarıyla…

Tam işler iyi gidiyor dediğimiz anda Peres’in sakatlanması Abdullah Avcı’nın canının sıktı. Abdullah hoca, anında oyuna müdahale etti ve Ahmet Can’ı oyuna aldı. Yani Hugo ve Ahmet Can stoper oynadılar. Dorukhan ise sağ beke geçti, stoper oynuyordu. Dorukhan’a ayrı bir parantez açalım. Bu sezon Trabzonspor’un jokeri oldu. Nerede görev verilirse, verilsin yok demedi. Çıktı aslanlar gibi mücadele etti ve Trabzonspor’un şampiyonluğunda etken olan en önemli isimlerden biri oldu. Tebrik etmek gerekiyor. Adanaspor’a gelince, koca ilk yarıda doğru dürüst bir pozisyonları vardı o da direkten geri döndü.

İlk yarının uzatma dakikalarında ilginç bir olay yaşandı. Yaşar Kemal Uğurlu ‘6 dakika uzattık’ dedi. Fakat 4 dakika oynattı yanlışlıkla ve soyunma odasına giden futbolcuları geri çağırdı. Hocanın kafası neredeydi sormak gerekiyor. Gelme gülme… İlk yarı böylece Trabzonspor’un 0-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Abdullah Avcı, İkinci ayrıya iki önemli değişiklikler yaparak girdi. Penaltıyı kaçıran Abdülkadir Ömür’ün yerine Bakasetas ve Kuassi’nin yerine de Djaniny’i aldı. Doğru hamlelerdi. Adana ikinci yarıya tempolu başlar gibi oldu ama Trabzonspor anında karşılık verdi. Yine oyunun tek hakimiydi. Dediğim gibi Trabzonspor çok iyi oynadı, akıllı ve sabırlıydı sahada yanlış yaptıkları tek bir iş yoktu.

Ve ne oldu biliyor musunuz? Djaniny Trabzonspor’un sembol dakikası olan 61’de takımının 3’üncü golünü atarak deplasmanda 3-0 yaptı. Tebrikler Djaniny... Dorukhan’dan bahsetmeye devam edelim. Tek kelimeyle insanüstü oynadı. Dk 75’de Vargas’ın serbest atışı golle sonuçlandı ve maç 3-1 bitti. Hatırlatalım. Remi’de penaltı kaçırdı.

Sonuç olarak, Trabzonspor, Antalyaspor maçında bir puan aldığı taktirde şampiyonluk kutlamalarına başlayacak. O maçı düşünemiyorum Ağzına kadar dolacaktır stadyum, bir o kadar da stadyum dışında olacaktır insanlar... Haklarıdır da.

Dünya’daki Trabzonsporlulara sesleniyorum, biletlerinizi şimdiden alın ve rezervasyonlarını yaptırın benden söylemesi. Trabzonspor’un şampiyonluğu hayırlı uğurlu olsun. Birileri çok kızıyor biliyorum ama onlar kızmaya devam etsinler.

Not: Trabzonspor’un şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helaldir. Aksini söyleyecek olanın da anlının karışlanması gerekir diyorum ve noktayı koyuyorum…