SONUÇTAN MEMNUNMUSUNUZ, BİZ DEĞİLİZ

2019-2020 sezonunun ilk yarısını günahıyla sevabıyla bitirdik. ortaya koyulan performans ve oyun anlayışına rağmen takım ilk yarıyı umulanın üzerinde bir yerde tamamladı. Kaybedilen 14 puanın yarısı alınabilseydi, bugün çok daha başka hikayelerden bahsediyor olacaktık.

Trabzonspor bugün açık ara ligin ilk yarısını önde bitiremediyse, bunun tek sorumlusu teknik ekiptir. Böylesine kötü bir sezonun yaşandığı ligi birdaha bulamayabiliriz. Çünkü bu yıl bütün takımlar tel tel dökülüyor. Büyük küçük ayrımının kalmadığı ligde bütün takımlar birbirini yenebiliyor, işin bu noktaya gelmesinde “VAR” sisteminin de rolü büyük tabi. Trabzonspor bu kötü sezonu fırsata dönüştüremezse, bir daha asla olamayabilir.

Başarıya bu kadar yaklaşılmışken ve tüm şartlar Trabzonspor lehine gelişirken, takımın oyun olarak üzerine koyma yerine geriye gidişine anlam vermek mümkün değil. Trabzonspor oyuncu karakteri olarak geriye yaslanarak oynayacak bir takım değil, ilk yarı boyunca bunu sıkça gördük. Bu takımın orta sahası ve ilerisi Türkiye standartlarının üzerindedir. Böylesine bir güce sahipken, neden bir gol atıp üzerine yatma gereği duyuluyor ve rakibin ceza sahası dışında şut mesafesine kadar gelmesine müsaade ediliyor. İlk yarı kaybedilen 14 puanın sebebi, herkesin gördüğü ama teknik ekibin inatla göremediği bu özellik olsa gerek.

Ünal hocaya sormak isterim, Trabzonspor attığı golün üzerine yatacak bir takım mı? Böylesine korkak ve ürkek bir oyun oynatmaya seni iten neden nedir? Geçen yıl takımın ortaya koyduğu performans ve oyun anlayışı, bu yıl neden iflas etti?

Devre arasında oyuncuların ve teknik ekibin, tüm maçları defalarca izlemesini tavsiye ediyor, ilk yarı yaşanan olumsuzlukların giderilerek, sahada Trabzonspor gibi mücadele etmelerini umuyorum. Bilmelidirler ki, ikinci yarı oynanacak maçların telafi yok. Öyle oyuncular yoğundu, yeterli idman yapamadılar, hazır değillerdi mazeretlerine artık karnımız tok. Teknik ekibin işi sahaya hazır oyuncuları sürmek ve futbolun gereklerine yerine getirmelerini sağlamaktır.

Bir sözümde başkan Ağaoğlu’na olacak. Geçen yıl yokluklar nedeni ile sahaya sürdüğünüz ve büyük başarılar elde ettiğiniz gençleştirme ve öze dönüş sisteminden vazgeçerek, emekliliği gelmiş, Trabzonspor’a hiçbirşey veremeyecek oyuncuları transfer etmenizdeki gerekçe neydi. Böylesine utanç verici oyunu oynamak için bu oyuncuları transfer etmeye değermiydi. Sana ve öze dönüş projene o kadar inandık ki, elde edilen başarılardan sonra önceki yönetimlerin geçmiş yıllardaki filmini sahnelemenizi hazmedemiyoruz. Bu kadar verimsiz oyuncuları takıma katarak gençlerin önünü kesmenizi içimize sindiremiyoruz. Hem bu çocuklara hem de Trabzonspor’a yazık etmeyin.