33 yıldır siyaset arenasında aralıksız olarak mücadele veren Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, partisinin hedeflerini ve çalışmalarını ve gelecek seçimdeki oynayacağı rolü konuştuk.

Saadet Parti’nin temel amacı herkesin rahat edeceği, insanların mutlu olacağı bir düzeni kurmak olduğunu belirten Başkan Kurt, hükümeti eleştirdi. Vatandaşların büyük geçim sıkıntısı olduğunu belirtti. İşte o röportajımız.

ONUR VERİYOR

TAKA: Siyaset geçmişinizden kısaca bahseder misiniz?

CEVAT KURT: Belki de bir siyasi partide bütün kurullarında görev yapmış bir il başkanıyım. Kendi doğduğunuz köyün sandık başında duruyorsunuz. Sonra o köyün temsilciliğini yapıyorsunuz. Sonra köyünüz belde oluyor. Oranın belde başkanlığını yapıyorsunuz. Sonra o beldenin adayı oluyorsunuz. Sonradan ilçe yöneticisi oluyorsunuz. Sonra ilçe başkanı, il yönetim kurulu üyesi, en zor dönemde de il başkanı oluyorsunuz. Benim partide 33 yıldır kesintisiz siyaset tarzım vardır. Kader bizi bu noktaya getirdi. Hedefim şudur; yeryüzünde bütün insanlığın mutlu olduğu bir düzen inşa etmek. Herkesin hatta Saadet Partisi düşmanlarının bile rahat edeceği bir düzen. İnsanlara hizmet etmek bana onur veriyor. Bir dönem de gazetecilik yaptım.

ADİL BİR DÜZEN KURMAK İSTİYORUZ

TAKA: Saadet Partisi çizgisini hiç bozmayan bir parti. Sizce 2023’e Saadet Partisi nasıl girecek?

CEVAT KURT: Saadet Partisi 1969’da siyaset sahnesine girdi. O günkü temel ve ilkelerden taviz vermedi. Saadet Partisi’nin siyaset tarzı sandığa göre değil doğru bildiklerine göre şekilleniyor. Saadet Partisi’nin siyasette asla kişisel hedefleri yok. Saadet Partisi’nin tek hedefi yeryüzünde adil bir düzen kurmak. Herkesin hukuk karşısında eşit olduğu bir düzen kurmak istiyoruz. Gelecekteki seçimlere şimdiden hazırlanıyoruz. Trabzon olarak 18 ilçede sahadayız. 18 ilçenin 11’inde esnaf ziyaretini tamamladık. Saadet Partisi yapılacak seçimde ülkenin kaderinde söz sahibi olacaktır. Saadet Partisi’nin duracağı yer kendi ilkelerine uygun ve kendi ilkelerinden taviz vermeden yapacağı seçim iş birliği ile bu sonucu alacaktır. Bunda da şüphemiz yoktur.

GEÇİM İTTİFAKINA ÇAĞIRIYORUZ

TAKA: İttifak konusunda bir gelişme var mı? Görüşmeler yaptınız mı?

CEVAT KURT: Seçim ittifakı konuları, bu konuların seçim zamanı konuşulması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü seçim zamanından önce konuştuğumuzda polemik malzemesi oluyor. Siyaseten doğru olmuyor. Vatandaşın gündemi de bu değil. Saadet Partisi bunun için bir çalışma başlattı. Dedi ki: Şu anda gündem seçim ittifakı değil geçim ittifakı. Geçimden kastedilen vatandaşımızın geçim sıkıntısı. Geçim ittifakı diye bir proje başlattık. Başta esnaflarımız olmak üzere tüm mağdur kesimleri Saadet Partisi’nin geçim ittifakına çağırıyoruz. Bugün de TAKA Gazetesini ziyaret etmemizin sebebi de budur. Diyoruz ki şu anda sıkıntımız geçim, o bakımdan bütün kesimler mağdur. Geliniz önce geçim ittifakında buluşalım. Sonrasında seçim kararı alındığında Saadet Partisi dün olduğu gibi bugün de ilkelerinden taviz vermeyen ülkenin menfaatine yer alacak ittifakın içinde yer alacaktır. Türkiye’de partiler içerisinde tüm siyasi partilerin kapısını çalan tek parti Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi’nin kapısı da bütün partilere açılan tek kapıdır. Hiçbir partiye ön yargımız yoktur. Çünkü bizim siyaset anlayışımızda ötekileştirme, kutuplaştırma, ayrıştırma yok. Herkes bu vatanın evladıdır. Sadece bu ülkeye hizmet için farklı görüşlerimiz vardır. Saadet Partisi’nin geçmişte durduğu yer neresiyse şimdi de durduğu yer orasıdır. İnşallah halkımız zamanı geldiğinde en isabetli kararı verecektir.

İNANILMAZ BİR TEPKİ VAR

TAKA: 18 ilçeyi geziyorsunuz. Vatandaşların size olan bakışı nasıl? İktidara bakışları nasıl? Neler söylersiniz?

CEVAT KURT: 24 Haziran seçimleri ile bugünkü tablo arasından çok büyük bir fark var. O gün iktidar partisinin daha fazla destekçisi vardı iktidar partisine olan güven daha fazlaydı. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız saha çalışmasında gördüğümüz şu; mesele sadece pandemiyle sınırlı değil. Özellikle esnaf en mağdur kesimlerin başında geliyor. Esnafı kapattık, özellikle bir kısım meslek grupları, berberler, kahvehaneler, lokantacılar, dolmuş esnafının yarı doluluğu. Bütün bu mesleklerin hepsi burada mağdur olurken giderleri durdurulmadı. İktidarın pandemiyi yönetme şekline bir bakar mısınız?

AK PARTİ DEVRİ KAPANIYOR

CEVAT KURT: Siz esnafın dükkanını kapatıyoruz ama o esnafın giderleri devam ediyor. Bu esnaflarımız bu devlet için vergi veriyor. Neredeyse 1 yıldır dükkanı kapalı esnafın giderleri durdurulmadı. Banka kredileri devam etti, BAĞ-KUR devam etti. Ne yaptılar; banka kredilerini faiziyle birlikte 6 ay ötelediler. Zaten dükkan kapalı 6 aydan sonra ne değişecek? Burada esnaf kesiminden iktidara karşı inanılmaz bir tepki var. Bu çığlığı iktidar neden duymuyor? Vicdanları sızlamıyor mu? İnanıyorum yapılacak seçimde umarım AK Parti devri kapanıyor. Türkiye’de güzel işler olacak diye düşünüyorum.

MARAŞ’IN KAPATILMASINI YOLLARIMIZ KALDIRACAK MI?

TAKA: Trabzon’da yapılan siyaseti nasıl buluyorsunuz?

CEVAT KURT: Trabzon’la ilgili de Cumhuriyet tarihinin en uzun iktidarı yer alıyor. Trabzon’a baktığımda burası ne güzel bir proje diyeceğimiz benim gördüğüm bir proje yok. Açıkçası ben Trabzon’la ilgili yatırımlarda planlama sorunu olduğuna inanıyorum. Öncelik sıralaması olduğuna inanıyorum. Yapılacak işleri ehillerine sormuyorlar. Projelerin maket hali ve son hali birbirleriyle hiç uyuşmuyor. Proje farklı yapılan farklı. Tutarlılık olsun istiyorum. Nerede hafif raylı sistemimiz? Nerede verdiğiniz sözler? Kahramanmaraş kapatılsın diyoruz. Şehir yollarımız buna yeterli mi? Sahil yolumuz, tanjant ne durumda? Biz Kanuni Bulvarını bile becerip bitiremedik. Otopark bulamıyoruz. Trafiği rahatlatacak olan belediye vatandaşın dükkanının önünü otopark yapmış. Hem işletme sahibini mağdur ediyor hem de vatandaştan para alıyor. Bunlarda herhangi bir planlama yok. Bir stadın yanında hastane mi yapılır? İstişare yapmıyorlar. Sadece sandık ve meclisteki sayısal çoğunluğa göre iş yapmanın doğru olduğuna inanmıyorum. Trabzon’da özetle planlama sorunu var. Yatırımlarda öncelikli sıralama yapılmıyor. Buradan sizin aracılığınızla bir çağrı yapıyorum. İktidar partisi il başkanı, hiç ayrım yapmadan zaman zaman bir araya gelsin, bu şehirle ilgili ne düşündüklerini onlarla istişare etsin ve yapacak oldukları bir çalışmanın da teknik ayağını teknik kadrolara sorsunlar. Özetle bunları söylemek istiyorum.

SAADET PARTİSİ TESLİM OLMAZ

TAKA: Saadet Partisi’nin pankartla asmayla ilgili bir sıkıntısı vardı? Bu durum hangi aşamada?

CEVAT KURT: Saadet Partisi seçim döneminde çalışan bir parti değil bunu Trabzon kamuoyu biliyor ama bir kez daha söyleyeyim. Bizim seçimle ilişkimiz yoktur. Biz de seçim Pazar günü bittiğinde biz Pazartesi günü yine çalışmalara başlarız. 18 ilçede toplanan ve gayret gösteren bir partiyiz. Genel merkezin başlatmış olduğu geçim ittifakı denen ekonomik gündemi gündem etmesi amacıyla bir çalışma başlattık. Biz de bunun için 18 ilçe üzerinden pankart yaptık. Pankartımızda, atama bekleyen öğretmenler var, siftah yapmadan kapatan esnaf var, kısacası halkımızın dertleri var. Bunları ilçelerimize dağıttık. Emniyet birimimiz bütün pankartlar sökülmüş ve atılmış. Buradan el insaf diyorum. Burada çifte standartlı davranmayın. Eğer bunu kanuna uyguluyorsanız bunu sadece Saadet Partisine uygulamayın. O zaman eşit davranın. Yetkiyi elinde bulunan brokratlar gücünü hukuktan almalı. Bunu işletirken de bütün partilere eşit olmalı. Benim pankartımı söktüğün yerde iktidarın pankartı duruyorsa bu haksızlığın hesabını Saadet Partisi iktidara geldiğinde soracaktır. Bu haksızlığı kabul etmemiz mümkün değil. Saadet Partisini durdurabileceklerine inanıyorlarsa yanılıyorlar onu da buradan belirtmek isterim. Asla Saadet Partisi teslim olmaz.

NE SÖYLEMİŞSE ONU YAPAR

TAKA: Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Son olarak ne söylemek istersiniz?

Cevat Kurt: Bugün TAKA Gazetemizi ziyaret etmekten dolayı çok mutlu oldum. Sizler aracılığı ile Trabzonlulara, Saadet Partili siyasetçileri gönülden dinlemelerini arzu ediyorum. Saadet Partisini diğer partilerden ayırt eden özellik şudur; 50 yıldır ne söylemişse iktidara geldiğinde de onu yapan bir partidir. Bunu iş olsun diye söylemezler.