Trabzon’un Of ilçesinden İstanbul’a giden orada çalışan kazanan ve orada spora yatırım yapan bir isim Ali Rıza Türk.

Bayrampaşa Kartaltepe spor’un başkanlığını yapan Türk, sadece bir başkan değil aynı zamanda iyi bir ağabey ve topluma yönelik iyi bir önder. TAKA Gazetesi olarak kendisini İstanbul’da bulduk ve sohbet ettik, önemli mesajlarını aldık:

Kendimi Buraya Adadım

TAKA: Ali Rıza başkanım sizi okurlarımıza daha yakından tanıtabilir miyiz?

TÜRK: Sevgili hemşehrilerim; aynı toprağın çocukları olarak cennet vatan ülkemizin en büyük şehri olan İstanbul’da yaşıyorum. Bayrampaşa ilçesinde bu ilçeye kendini adamış isimlerden bir tanesiyim. Niye adamak dediğimi de hemen açıklayayım; çünkü bana göre toplum için en önemli işlerden biri olan sivil toplum ile birebir ilişki içerisindeyim.

Her Katogoride Sahada

TAKA: Sayın Başkan Kartaltepe spor’u anlatır mısınız?


TÜRK: Bayrampaşa ilçesinin en köklü camialarından biri olan Kartaltepe Spor Kulübü’nün başkanlığını yürütüyorum. Kulübümüzü; “1972 yılında Bayrampaşa Kartaltepe’ de kurulan Kartaltepe Spor, İstanbul'un Bayrampaşa Kartaltepe Semtinin Siyah-Beyaz Renklere sahip en köklü futbol kulüplerinden biridir. Kuruluşundan bugüne amatör kulüplerin yaşadığı sıkıntıları yaşamasına rağmen Kartaltepe Spor her zaman adından söz ettirmiştir. Kulübümüz bölge halkının ve taraftarlarının da desteğiyle amatör ligde çalışmalarını devam ettirmektedir. Futbol alt yapısına çokça önem veren kulübümüz, bünyesinde U11, U12, U13, U14, U15, U16, U17, U19 ve A takımları ile mücadele etmektedir. Kartaltepe Spor Kulübü’nün futbol en önemli branşı olsa da masa tenisi, atletizm ve diğer dallarında da varlık göstermeyi hedeflemektedir. Kulübümüzün en büyük hedefi; gençleri spor yapmaya teşvik ederek Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyete sahip çıkan, ahlaklı ve kültürlü,dinine bağlı, sporu seven, kötü alışkanlıklardan uzak duran, yeteneklerini ortaya koyan ve kendine güvenen bireyler yaratmak ve Türk sporuna, Milli Takımlara yeni yetenekler kazandırmaktır” şeklinde tanımlamaktayız.

Ahlaklı Gençler

TAKA: Amatör futbol kulübü olarak hedefleriniz ne?

TÜRK: Ben, spor kulüplerinive bu minvalde görev yapanların beş önemli konuya hizmet ettiklerini düşünüyorum.

1) Futbol Ve Geleceği

Ülkemizde en çok sevilen en çok rehavet gören spor branşı olan futbolun temeli mahalle aralarındaki sokak futboluna dayanmaktadır. Her gördüğü iki taş arasına kale yapan, bir gol atabilmek için toz, toprak, çamur içinde kalmış nesiller olarak (günümüzde bu çok azalmış olsa da) yarınlarımız olan çocuklarımızın yeteneklerini keşfetme ve onları Türk futbolun kazandırma anlamında büyük bir emek veriyoruz. Şikayet ettiğimiz ‘ithalatçı’ anlayışı sonlandırmak, önce kendimize yetip daha sonra bu gençlerimizi dünya kulüplerine taşımak anlamında önemli bir yol haritasının ilk durağıyız.


2) Duyarlı Vatandaş

Eğer bir spor, futbol kulübünde görev yapıyorsanız en önemli görev topluma yapacağınız hizmettir. Bizlerin ‘Zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcular’ yetiştirme vizyonu ile hareket etmemizin yanında dikkat edeceği bir hususta hizmet verdiğimiz sporcuların hepsinin gelecekte futbolcu olmayacağıdır. Ancak öyle ya da böyle bu çocuklarımız ileride çeşitli meslek dallarında hizmet veren varan ya da yöneticilik yapan insanlar haline gelecekler. Bu noktada onları geleceğe hazırlamak vatana, millete faydalı, ahlaklı, kültürüne, dinine bağlı bireyler olmalarını sağlamak en nihai görevlerimizdir.

3)Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutma

Bizler bu sportif faaliyetler içerisinde özellikle altyapılarımızda anne babalar ile kurduğumuz iletişim, antrenörlerimizin çocuklarımızı okul ve okul dışında da takip etmeleri, yarınlarımız olan çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve sporcu kimliklerini sürekli olarak taşımaları açısından oldukça önemli.

4) Yardımlaşma


‘Futbol sadece futbol değildir’ sözünden yola çıkarak futbolun öğretilerinin spor branşı olmanın ötesinde olduğu gerçeği yadsınamaz. Bu noktada sporcularımıza, yardımlaşmayıı, iş bölümünü, sosyalleşmeyi öğretiyoruz.

5) Toplumun Sesi Olma

Amatör spor kulüpleri sivil toplumun en önemli argümanlarındandır. Kamu yararını gözeten kurumlar olarak, mahallenin, bölgenin ve tüm ilçenin eksiklerini görme, bunları tamamlama, sporcuların, ailelerin sesi olma hususunda oldukça etkilidir.

Tüm bu düşüncelere sahip olan Kartaltepe Spor’umuz örnek bir kulüp olma yolunda büyük adımlar atmaktadır. Kulübümüze daha detaylı bir şekilde tanıyabilmek adına www.kartaltepespor.org adresini ziyaret edebilir, bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.