Trabzon futbolunun beyefendiğiyle tanınan isimlerden biri olan TÜFAD Trabzon Şube Başkanlığı görevini yaparken yakalandığı amansız bir hastalık nedeniyle hayatını kaybeden sevgili kardeşimiz Hayri Tekelioğlu, bizleri derin bir üzüntüye boğmuştur. Tüm Trabzon spor camiasının başı sağ olsun.
 
Her ne yaşanırsa yaşansın, hayat devam ediyor. Trabzonspor’un 3. haftadaki konuğu ligimizin zayıf ekiplerinden biri Malatyaspor’du. Maç kadrosuna baktığımızda Eddie Newton ideal 11’i sahaya sürerken en doğru seçimi yaptığını gördük. Çünkü elinde başka alternatif oyuncu yoktu.

İlk iki haftada oynadığımız maçlar bizi futbol olarak da netice olarak da tatmin etmedi. Çünkü ne gol pozisyonuna girdik ne de rakibe üstünlük sağlayıcı oyun oynayabildik. Tabi ki bunun en büyük etkeni sakatlarımızın çok olmasından kaynaklanıyordu.
 
Malatya maçının ilk dakikalarında da çok kötü bir oyun sergiledik. Ancak 20. dakikadan sonra oyundan üstünlük kurmaya başladı. 23’te duran topla da golü bulduk. Hüseyin’in kafayı aşırttığı topa arka direkte iyi yer alan Afobe kafayla golü ağlara gönderdi. Golden 10 dakika sonra ise Baker Serkan’dan gelen ortayı çok iyi kontrol etti ve kaleye vurma yerine aradan Afabo’yi gördü ve o da ayağının içiyle temiz bir vuruş yaparak kendisinin ve takımının ikinci golünü atmış oldu.
 
İlk yarı bu skola bitti derken, nefis bir organize atak izledik. Baker, Flavio, Nwakaeme üçgeni 45+3’te Trabzonspor’un 3. golünü getirdi. Ve böylece devreyi 3-0’lık skorla tamamladık.

Trabzonspor ikinci yarıya çok iyi başladı. Rakibi baskı altına almasını bildi. Ancak 58’e kadar bu baskı sürdü. Bu dakikada Abdülkadir Parmak sakatlandı, yerini genç Sefa’ya bıraktı. Bu değişiklikten sonra maalesef oyun üstünlüğünü de rakibine kaptırmış oldular.

76.dakikada Hüseyin Türkmen’in Adem Büyük’e yaptığüı harekete Özgür Yankaya haklı olarak penaltı dedi ve vuruşu da Adem gole çevirdi.
Trabzonspor bir oyuncu değişikliği bile oyun düzenimizi bozuyorsa, bundan büyük bir sorun var demektir.

Yine kulübe yine kulübe…

Eğer yedek oyuncun sınırlıysa işimiz zor demektir. İyi oynadığımız sürenin sonunda Abdülkadir Parmak çıktıktan sonra şayet kötü oynuyorsak, kulübemizin eksikliğin gün yüzüne çıkmaktadır.

Oyun olarak kötü oynasak da skor olarak iyi bir netice aldık, tesellimiz de bu oldu.