Son haftalarda hem kötü futbol hem de kötü sonuçlar alarak taraftarlarını üzen Trabzonspor, kupanın ilk ayağında Kayseri’yi 1-0 yenerek taraftarlarının bir az olsun yüreğine su serpmiş oldu.

 Kupa maçından sonra ise ligin flaş takımlarından biri olan ancak onlar da bizim gibi formsuz bir dönem geçiren Adana Demirspor ile deplasmanda karşılaştık. Trabzonspor’da sakat olan Nwakaeme yok. Bunun yanında Abdullah Avcı, Bakasetas’ı da yanına aldı. Bir başka değişim de stoperde gördük. Buraya da takımın domino taşı olan Dorukhan’ı koydu hocamız. Ve bu değişiklikle şekillendi kadromuz.

Maça Trabzonspor mükemmel bir başlangıç yaptı. Maçın ilk dakikalarından Deli’nin Visca’ya yaptığı yandan harekette hakem penaltı kararı verdi. Atışı Abdülkadir’le kullandık fakat bu atışı Muriç kurtardı ancak Adana Demirsporlu oyuncuların 18 ihlalinden dolayı atış tekrarlandı.

Bu kez atışı yapan Peres, meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Dakikalar 12’yi gösterirken Visca’nın sağdan ortasına Cornelius yükseldi ve nefis bir vuruşla topu köşeye bırakarak skoru 2-0 yaptı. Bu gollerden sonra da pozisyon bulan taraf yine Trabzonspor’du. Fakat bizi üzen olay ise 27’nci dakikada Peres’in kötü şekilde sakatlanmasıydı. İnşallah bu evladımızın önemli bir sakatlığı yoktur diyoruz.

Bu sakatlıktan sonra Ahmetcan stopere Dorukhan ise sağ beke geçti. 36’ncı dakikada bu kez Adana Demirspor’un atağında Yunus’un çok sert şutunu kalecimiz Uğurcan Çakır harika bir kurtarışla topu kornere attı. 39’uncu dakikada bu kez imdadımıza direk yetişti ve rahat bir nefes aldık. İlk yarısı iki takımında mükemmel oynamasıyla ve karşılıklı ataklarıyla tamamlandı. İkinci yarıya iki değişiklik yaptı Abdullah Avcı. Kouassi ve Ömür’ün yerine Djaniny ve Bakasetas’ı oyuna alarak başladık.

 Fakat ilk yarıdaki azimli ve hırslı oyunumuzdan ikinci yarının başlarında uzak bir görüntüdeydik. Fakat yine de kontra ataklarla gol arıyor ve skoru arttırmaya gidiyorduk. Uzun yıllardan beri 61’inci dakikada gol atamamıştık.

Nihayet plakamız olan 61’inci dakikada Djaniny üçüncü golümüzü attı. Ve artık bu işte bitti diyebiliyoruz. 74’üncü dakikada Adana Demirspor, Vargas’ın frikikten attığı golle skoru 3-1’e getirdi. 90+2’de Ahmetcan’ın hareketine ise hakem bir kez daha penaltı çaldı. Ancak bu atışta Remy direğe takıldı. Bu da maçın son pozisyonu olarak notlarımıza düşmüş oldu.

Trabzonspor bu maçı ilk 20 dakikada bitirdi diyebiliriz. Kalan 4 maçtan 1 puan yani 1 beraberlik bize yetiyor. Bu da artık şampiyonluğumuzun garantisi demektir. Tüm Trabzonspor camiasına bu şampiyonluk şimdiden hayırlı olsun diyorum.