Hem lig hem de Türkiye Kupası’nı kovalayan Trabzonspor’u bana göre kimse durduramaz. Ancak en büyük korkum sadece sakatlıklardır. Çünkü kulübemiz zengin değil. Bunun haricinde yolumuzu kimse kesemez.
 
Göztepe ve Fenerbahçe maçlarında taktiksel olarak geriye yaslanıp rakibi uyutup kontra ataklarla öldürücü darbeyi indirip rakipleri nakavt etmeyi biliyorlar.
 
Demek ki şu pandemi döneminde en iyi çalışan ekip bence Trabzonspor olarak göze batıyor. Bu iki kritik maçlardan daha önemlisi Alanyaspor maçıydı. Trabzonspor hem kadro hem de yorgunluk olarak da avantajlıydı. Çünkü biz Salı günü Türkiye Kupası’nı oynadı Alanyaspor işse perşembe günü…
Yani bizden iki gün sonra oynamaları Trabzonspor’un işini daha çok kolaylaşıyordu.
 
Türkiye Kupası’nın iki finalisti Alanyaspor ve Trabzonspor maçında her zamanki gibi favori olarak görülen taraf Bordo-Mavililerdi. Çok önemli 2 as oyuncusu Sosa ve Nwakaeme’nin olmayışları tabi ki Trabzonspor açısında büyük eksiklikti.
 
Trabzonspor bu iki asından yoksun bir kadroyla maça başladı. İlk dakikalarda Alanyaspor Trabzonspor yarı alanına yerleşti ancak oyuncularımız yine aynı taktiği uygulayıp kontra atakla rakibi hataya zorlamayı bildiler. 7. dakikada Caulker’in hatalı geri pasını yakalayan Sörloth arka direkte bekleyen arkadaşı Abdulkadir’e nefis bir pas attı o da boş kaleye topu yuvarlayarak takımını önem  geçirdi.

Golden sonra oyun tamamen orta saha mücadelesinde geçiyordu ki biz de artık devre böyle biter düşüncesindeydik. Ne var ki Alanyaspor’un 45’teki kontra atağın da stoperimiz Campi’nin büyük hatasını gördük Cisse’yi bomboş bıraktı o da şık bir vuruşa skora dengeyi getiren golü attı.
Karşılıklı gollerle ilk yarı 1-1’’lik skorla tamamlandı ve takımlar bu skorla soyunma odasına gitti.
 
İlk yarısı fazla pozisyon olmadan geçen maçın ikinci yarısına Trabzonspor kaleci değişikliğiyle başladı. Sakatlanan Uğurcan’ın yerine Erce dahil oldu. Oyuna hızlı başlayan Trabzonspor, 48’de net bir gol kaçırdı. 51’de bu kez golümüzü atan Abdülkadir Novak’a harika bir asist yaptı ve o da Trabzonspor’un ikinci golünü atarak takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra oyunun da temposu biraz arttı. Ancak topla daha çok oynayan taraf Alanyaspor’du. 71’de Campos’un sert şutunu Erce harika çeldi.
 
80’de Hosseini’nin yaptığı acemi ve kasti hareketle kırmızı kart görmesi tamamen doğaldı. 82’de ise N’skaka, Abdülkadir Ömür’e sert girdi ve ikinci sarıdan atılınca yine oyuna denge geldi.
 
Dakikalar 90’ı gösterirken Alanyaspıor net bir gol daha kaçırdı biz de rahat bir nefes almış olduk. Ancak ne var ki son dakikalarda topa basarak oynayamadık. Bu maçta gördüm ki santraforumuz Sörloth son dakikalarda rakibi rahatsız etseydi biz 3 puanı kesin alırdık.
 
Ama onun bıraktığı rakibinin getirdiği top maalesef kalemizde gol oldu.
 
Bu maçta stoperlerimizde santraforumuzda kötü bir performansı sergilediler.
 
90+5 teki gol bize belki de şampiyonluğu kaybettirecektir diye düşünüyorum. Bu maçta ezip oynadık ve ne yazık ki 3 puanı kaybettik. Söylenecek fazla bir şey yok. Trabzonspor her maçta gol yedi. Demek ki bizim en kötü bölgemiz defansımız.
 
Buradan da herkese söylüyorum bilhassa yönetime; seneye bu bölgemize acil transfer şart.