Alanyaspor maçı ile birlikte lige verilen aradan dolayı takımın başına Abdullah Avcı’nın gelmesiyle birlikte Avcı ilk sınavını dün akşam Erzurumspor maçında verdi. Avcı başın toplantısında "Bu kulübün efsaneleri gibi Trabzonspor'un tarihinde olmak istiyorum. Trabzonspor’umuzun başarısı için varım. Dingin denize değil, Karadeniz'e çıktım.” dediniz. Hocam bu futbol ile söyledikleriniz yapmanız çok zor. Trabzonspor için bu maç, tam bir köşeyi dönme maçıydı. Ya dönecekti ya da üzerine bin tane yorum yapılıp Avcı ilk maçında hedef tahtası olacaktı. Ancak Ekuban’ın golü Avcı’yı kurtarmasına kurtardı ’da Trabzonspor, Erzurum karşısında oynadığı futbol ile yine ışık vermedi. Bordo- Mavili takımın çiçeği burnundaki Teknik Direktörü belli. Avcı arkayı dörtledi ortayı beşledi, ileride bir tek Afobe’i bıraktı.
 
Orta şeker pozisyonda buldu hem de kalesinde pozisyon verdi. İlk 15 dakikada Ekuban ve Afobe Erzurumspor kalesinde etkili oldu ancak topları çerçeveyi bulmadı. Kendi yarı sahasında çıkarken hatalarla top kaybeden Trabzonspor kalesinde etkili olan Erzurumspor'un iki atağında birinde Victor Hugo diğerinde Marlon kaleye girmekte olan topu son anda engellediler.
 
Bordo- Mavililer ’in kalesinde pozisyon vermesinde en önemli etken, orta alanda oynayan Baker ve A.Kadir Parmak'ın etkisiz dirençleriydi. Erzurumspor o kadar rahat oynuyor ’ki her pozisyonu Bordo-Mavili takımın kalesine geldiler ’ki her gelişlerinde savunmayla karşı karşıya kaldılar.
 
Afobe ilk 45 dakikada kaleci Kayacan’ı da geçmesine rağmen topu dışarı attı. Sağ kanattan A.Kadir Ömür’ün etkili atakları Trabzonspor'un pozisyonları oluşturdu. Ekuban'ın golünde gol vuruş olmasına rağmen direk dibine giden topu konuk takım kalecisi seyretmek zorunda kaldı. Erzurumspor yediği bir golden sonra oyundan kopmadı. Disiplinli oynamaya devam etti. Sağanak yağmur altında Erzurumspor’un atakları Trabzonspor kalesinde sağanak gibi devam etti. Özellikle Sisokko ve Obertan ile gol pozisyonları yakalamasına rağmen kalesinde Uğurcan devleşerek gollere izin vermedi. Ama ilk yarının son dakikasında Erzurumspor’un köşe atışından gelen topu arka direkte Marlon’dan önce Mina dokunda var incelemesinden sonra orta hakem Erkan Özdamar golü iptal etti. Doğru karar ‘mı bence tartışılır!
 
İkinci yarıda Trabzonspor’un oyunu ilk yarıdaki gibi isteksiz, arzusuz, rakibi dişleyemeyen, mücadele etmeyen, rakip alanda çoğalamayan bir takım görüntüsü vardı. Avcı ikinci yarıda önce Afobe’yi aldı orta sahaya Flavio’yu koydu. Sonra A. Kadir Ömür’ü alıp Djaniny, sonra Nwakaeme’nin yerine Bilal’i kaptan Pereira’yı çıkarttı Serkan’ı oyuna koydu. Bu oyuncular oyuna girse de Trabzonspor toparlanamadı. Yani oynayan taraf Erzurumspor’du maçı kazanan Trabzonspor oldu. Bir defada şans Trabzonspor’un yüzüne güldü. 90 dakikaya baktığımızda bordo- mavililer futbol anlamında eski tan eski hamam devam etti. Bu futbol böyle devam ederse galip gelmemiz zor ve herkesi deli edersiniz.