Trabzonspor’un öndeyken maç kaybetmeleri.

İyi giderken kendi kendine çelme takmaları.

Transferde geç kalmaları.

10 yılda bir yakaladığı doğru kadro jenerasyonunu dağıtmaları

Anayasanın ilk 3 maddesi gibi değişmiyor. 

Gençlerbirliği maçının 2-0 olana kadar bölümünü oyunun tek hakimi olarak oynayan takım skor üstünlüğünü yakaladıktan sonra anlamsız şekilde rakibini oyuna ortak etti. Senelerdir bu kronik hastalığa çözüm bulamıyor takım.

Futbolda önde olmak o kadar değerli ki, rakip üzerine geliyor, geride boşluklar bırakıyor. Sen de kazandığın toplarla goller bulup oyunu bitirmek varken orta sahadan geriye paslar atarak skoru korumaya çalışmak anlamsız ve gereksiz.

Öne geçtiği maçları en kötü oynayan takım Trabzonspor’dur.

Maç trafiği çok yoğun, oyuna sonradan girenlerin takımı ileri taşıması mümkün görünmüyor. Hem sahaya hem yedek kulübesine kaliteli takviyeler şart. Avcı elindeki malzemeden maksimum verim aldı. Şimdi yönetim üzerine düşeni yapmalı.

Gençlerbirliği maçının son dakikasında hakem Mustafa  Öğretmenoğlu’nun faulle alakası olmayan ikili mücadelede verdiği faul hakemlerin Trabzonspor’a karşı tutumunu gösteriyor. Diğer rakipler hakemlerin katkılarıyla maç kazanırken Trabzonspor hakemlerin yanlış kararlarıyla maç kaybediyor. Böyle maçlarda goller bulup oyunu o noktalara getirmemek gerek.

Transfer gerekliliği Ekim-Kasım gibi belli olan ve planlı yönetilen bir takım transferi en geç Aralık ayının sonlarında bitirmeliydi. Transfer sezonu açıklandığında imzalar atılırdı. Geç kalındı. Bugün oynanacak Başakşehir maçı hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçları büyük olasılıkla sezonun fotoğrafını ortaya koyar. Her iki maçın olası kayıplarında fatura transferde geç kalan Ağaoğlu yönetimine kesilir.

Ekuban ve Nkawaeme’den birisi olmadan takımın maç kazanması çok zor.

Berat Özdemir, Gençlerbirliği maçında sade, garanti, tek pas oyunuyla güven verdi. Baskıda çözüm üretiyor. Öne oynuyor.

Bu oyununa skor katkıları da eklerse yeni Sosa’yı genç yaşta kazanmış oluruz. Berat’ın ne kadar önemli oyuncu olduğunu o gittikten sonra Gençlerbirliği’nin aldığı sonuçlarla ve oynadığı futbolla görebiliriz.

Trabzonspor’un başarıdan bahsetmesi için direk oynayacak kaliteli;

2 beke

1 ön liberoya

1 on numaraya

1 forvete (ekmek su gibi ihtiyacı var)

İlk 11’de kalite, yedek kulübesinde ciddi alternatif eksikliğine rağmen kazanma alışkanlığı elde eden bir Trabzonspor var. Takım olma ruhunda büyük aşama kaydedildi. Abdullah Avcı son yılların en başarılı Teknik Direktör performansını sergiliyor. Avcı öncesi enkazı kolay kolay kimse kaldıramazdı.