Süper Lig'in 34. haftasında Adana Demirspor, evinde Şampiyonluğunu matematiksel olarak garantilemeye çok yaklaşan Trabzonspor'u konuk etti.

Öncelikle hafta içinde stres seviyesi yüksek bir Türkiye kupası yarı finali oynayan Trabzonspor'un Kayseri'ye karşı aldığı galibiyet, futbolcuların üzerindeki baskıyı atması adına olumluydu. Bu durumun Adana Demir maçına yansıdığını söyleyebiliriz. Trabzonspor maça çok hızlı başladı. Son beş haftadır defansın önüne otobüs çeken rakiplerinden farklı olarak kendi evinde oyun anlayışını rakibine kabul ettirmeye çalışan Adana Demirspor'un cesaretli  oyunu da bizlere iki takım adına da güzel bir futbol izletti.

Bu sezon Trabzonspor'un kazandığı bütün penaltıları VAR'ın müdahalesi ile kazanmasından olsa gerek bence de penaltı olmayan bir pozisyonda bir ilk yapıp direk penaltı verdi. Aslında Visca'nın koşusuna karşı Simon Deli'nin de ufak da olsa arkadan müdahalesi var. Fakat bu penaltı gerektirecek bir müdahale değil hakemin durduğu pozisyonda böyle görünmesi bir hata ama bundan çok daha basit penaltıları kazanıp bunlarla şampiyonluklar kazananların oluşturmaya çalıştığı algı çok büyük rezalet.

Yunus Akgün hem Akintola - Svensson  hem Rassaoul - Vargas kanadına yaklaşıp onların pas istasyonlarına yaklaşması merkez oyuncu olarak muhteşem bir performans ortaya koymasına sebep oldu. Peres oyunda kaldığı sürece çok iyi bir görüntü verdi onun yerine oyuna giren Ahmetcan Kaplan da penaltıdaki gereksiz hamlesi dışında gerekli katkıyı verdi.

Cornellius'un muhteşem yükselişi ve kafa vuruşu ile gelen golle Skoru elde eden Trabzonspor daha sonra topu rakibine bıraktı. Abdullah Avcı'nın skor üstünlüğünü iyi sürdürmeyi bilmesi ve yaptığı en iyi iş olan; daha organize bir savunmayla hatlar arası daraltması rakip takımın gol beklentisini düşürdüğü gibi hızlı hücum geçişleriyle kazanılan toplarla da golü de kovaladı.

Devre arasında yapılan iki doğru hamleyle üçüncü gol de tam da böyle hücum geçişiyle geldi.

Nwakaeme'nin oynamadığı maçta Trabzonspor galip gelmesini bildi. Bunda rakibin oyunu çirkinleştirmeyen özgüveni ve Abdullah Avcı'nın gerektiğinde topu rakibine veren kontrollü oyuna dönüşünün de etkisi oldu. Bu arada Maçta harika bir futbol sergileyen Trabzonspor'un bu sezonki joker oyuncusu Dorukhan Toköz'e ayrı bir parantez açmak isterim maça sağ stoper olarak başlayan ve Peres'in sakatlanması sonrası sağ bek'e geçen  Dorukhan sezon boyunca kendisine verilen her görevi oynadığı her pozisyonda üst düzey bir başarı ile yaparak şampiyonluğa çok büyük katkısı oldu. Kaleci Uğurcan'ın kritik kurtarışları, Cornellius'un bir gol ve bir asistlik muhteşem performansı Djanini'nin oyuna girdikten sonraki performansı dikkate değerdi.

Trabzonspor unutulmaz ve tarihi bir şampiyonluğa koşarken bu büyük başarıyı itibarsızlaştırmaya çalışan satılık kalemlerin ve sosyal medya maymunlarının bu büyük başarıyı kirletmeye güçleri yetmez. Böyle durumlarda  Olayların sebeplerine değil sonuçlarına bakmak gerekir. Sebepler manupile edilebilir ama sonuçlar ortadadır. Aylardır hakemlerin görevden el çektirilmesi ile ilgili ligin şaibeli olduğu ile alakalı ortaya atılan iddialardan sonra Fenerbahçe hiç kaybetmedi. Acaba hakemlere siz üzerinize düşeni yapmadınız. İşler kontrol edilmez bir noktaya ulaştı. Trabzonspor'u durduramadınız diye mi ceza verildi. Peki hakemler döndükten sonra neler oldu. Bir maçta 3 penaltı ile kaybeden Trabzonspor verilmeyen penaltılar, kırmızı kartlar sert oyanan oyun ve haftalardır doğranan Konyaspor kimin işine yaradı.

Cuma günü oynanan Rizespor - Fenerbahçe tiyatrosundan sonra Lig ikinciliği şaibeli olduğunu düşünüyorum.

Trabzonspor'un bütün rakipleri defans önüne otobüs çekiyor ve nasıl puan kaybedeceği üzerine akademik bir tez yazılmış gibi çok iyi çalışılmış kusursuz bir plan bütün antrenörlerin oyun planı olarak Trabzonspor'un karşına çıkıyor. Trabzonspor'un Kazandığı şampiyonluğu itibarsızlaştırmak için lige şaibeli diyen madrabazlar hakemlerin geri gelmesinden TFF başkanı ve MHK başkanının istifasından sonra garip maçlar ve puanlar kazanarak lidere puan olarak yaklaştılar.  Trabzonspor'un ardarda puan kaybetmesi ligin itibarını yeniden yükseltmiş gibi şaibe ile ilgili cümlelerden bir süre vazgeçtiler.

Trabzonspor bu maçta da gösterdi ki her ne olursa olsun bu görkemli Şampiyonluğu asla bırakmayacak kadar güçlü, bu sefer her ne yaparsa yapsın şikeci rakibine avucunu yalatacak kadar camia olarak kenetlenmiştir.