Nihayet Trabzonspor’u Göztepe maçında yavaş yavaş o eski güzel oyun formatına geri dönmek üzere olduğunu gördük. Burada tabi ki aslan payı Abdullah Avcı’nındır. ‘bitik Trabzonspor’u kısa bir süre içerisinde toparlaması kesinlikle takdire şayandır. Göztepe karşısındaki Trabzonspor, bol bol gol pozisyon üretmekle kalmadığı gibi futbolcuların istekli, arzulu ve hepsinden önemlisi maç kazanma moduna sokulması alkışlanacak hareketler olarak not defterine yazılabilir.

Nwakaeme, Djaniny ve Ekuban’nı performanslarına gelince, çok beğendim, arkalarındaki Abdülkadir Ömür’ün de önceki maçlara nazaran çok daha faydalı olduğunu söyleyebilirim. Ama Ekuban’a ayrı bir parantez açmamız gerekiyor. Ekuban’ın geldiği günden bugüne takımın en sorunsuz oyuncusu olduğunu net söyleyebilirim. Tam bir profesyonel, sahaya çıktığında terinin son damlasına kadar veriyor. Bu Göztepe maçında da böyleydi. Gol attı, takımını ateşleyen isim oldu. Djaniny’de ise önemli gelişmeler var, Ekuban’a attırdığı golü hazırlayandı. Çok diriydi Göztepe maçında.. Parmak ve Baker ikilisi de çok çalıştı. Yani işin özü Trabzonspor takım olma yolunda önemli mesafe almıştır.

Eksiklere gelince, tabi ki transfer yapmalılar, yapıyorlar da. Berat Özdemir’i aldılar Gençlerbirliği’nden. Berat yetenekli bir oyuncu… Zaten Anne tarafı da Trabzonludur. Kaynaşma işi uzun sürmez. İlerleyen haftalarda Berat’ın olumlu performansını herkes görecek ve Trabzonspor orta sahası bambaşka bir kimliğe bürünecektir. Sol kanat Marlon aksıyor. Yerine mutlaka oyuncu almalılar. Hosseini için de söyleyeceklerimiz var. Ben bu takımın parçasıyım diyorsa kalsın. Ama aidiyet duygusunu yitirdiğine de inanıyorsa gitsin derim… Edgar’daki müthiş çıkışın Göztepe maçında da devam ettiğini gördük, hiç top sektirmiyor. Akıllı oynuyor. Boşa oynadığı top hiç yok.

Neyse, Trabzonspor ikinci yarıya da istekli ve arzulu başladı, takım halinde yaptıkları paslaşmalar aynen devam etti. 48’de Nwakaeme klasiği izledik, çalımları insana büyük zevk veriyor. Topa öyle güzel vurdu ki, son anda gol olamadı. Fakat Serkan Asan ile aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Git-geller yaşadığını gözlüyorum. Ben Serkan’ın yerinde olsam, her idman sonrası ekstra çalışmalar yaparak açığımı kapatırım. Serkan henüz çok genç ve gelişime de açık bir oyuncu. Abdullah Avcı’nın Serkan’ın üzerinde çok fazla durduğunu biliyorum, bakalım ‘aç Serkan’ futbol topunu yemesini bilecek mi?

Sonuç olarak Trabzonspor, kazandıkça futbolunu da geliştiriyor ve şampiyonluk yarışında bende varım demeye devam ediyor. Berat dışında yapılacak olan yeni transferlerle bordo-mavililer ligin ikinci yarısında bambaşka bir role bürünebilir diyorum başka hiçbir şey söylemiyorum.

Not: Göztepe karşısında kazandıkları üç puan kesinlikle hak edilmiştir. Haftayı bay geçirecek olan Trabzonspor’un Göztepe galibiyeti de bu bağlamda büyük anlam taşımıştır. NOKTA..