Futbolda başarılı olmanın altın kuralı şudur: "Bir takımın atanı da tutanı da iyi olacak." Trabzonspor, Beşiktaş'ı ilk onbeş dakikada baskılı futbolunu golcü futbolcusu Sörloth öne geçirdi.
 
Golden sonra Trabzonspor'da her zaman ki gibi geriye yaslanma hastalığı baş gösterdi. Hani insanın başına migren girer ya Bordo-Mavililerin ayakları sanki pranga ile kilitlendi. Beşiktaş, Sörloth'un golünden sonra öyle bir baskı kurdu ki sağdan soldan Allah ne verdiyse top tüfekle saldıryor. Trabzonspor kalesini abluka altına alıyor. İlk yarı nefes kesen, lig standardının çok üzerine bir oyun oldu. Bu sezon üç büyüklere gol atan ve gol krallığında birinci sırada bulunan Sörloth ve kalesinde her maçta olduğu gibi devleşen Avrupa'nın devleri peşinde olan kaleci Uğurcan kahramanca performanslar sergilediler.
 
Uğurcan ile atan Sörloth ön plana çıktı. Uğurcan, takımı 1-0 önde iken önce Gökhan'ın yakın mesafeden kafa vuruşunu kurtardı. Sonra da N’Koudou'nun şutunu aynı güzellikle çıkarttı. Burada N'Koudou hem Pereira'yı hem de Ndiaya'yi öyle güzel oyundan düşürdü ki! Uğurcan bu kurtarışları ile sadece Trabzonspor'un direncini yükseltmedi, arkadaşlarına da "Bana güvenin" mesajını verdi.

Tabi Uğurcan da bir yere kadar dayanabildi. Trabzonspor ikinci yarıda da Beşiktaş karşısında mahkum olmayı kabul etti. Niye derseniz Hüseyin hoca sahaya yanlış bir onbirle çıktı. Bana göre ilk onbirde başlayan Erdoğan'ın yerinde A.Kadir Parmak, Sturridge'in yerinde ise Ekuban yer almalıydı. Mahkum olursan cezası kesilir. Beşiktaş'ta aynen bunu yaptı.
 
İngiliz oyuncu dışarı alınırken o göbeği nedir allah aşkına bu adam idman yapmaz mı! Chalsea'den dünyaca ünlü yardımcı hoca Sturridge için getirdiniz! Bu hocamız ne yapar yan gelir yattıp maaşını mı alır! Sturridge'in halini görmez mi! Hüseyin hoca Sturridge'in yerine Kamil Ahmet değil, A.Kadir Parmak oyuna girmeliydi. Bakıyorum geçen sene bel bağladığımız yerlere göklere sığdıramadığımız gençlerimiz Hüseyin Türkmen A. Kadir Parmak sanki teknik heyet tarafından gözden çıkartıldı gibi geliyor bana! Kısacası Trabzonspor şampiyonluk yarışında bir puanla döndü. Beşiktaş karşısında Trabzonspor'da sadece atan ve tutan mükemmel diğerler oyuncular ise vasat futbol oynadı.