Trabzonspor camiası önümüzdeki sezonun 10.haftasına kadar Abdullah Avcı’yı tartışmayı, yıkıcı eleştiriler yapmayı rafa kaldırmalı. Mümkünse sözleşme bitiş tarihine kadar Abdullah Avcı sahiplenilmeli. Daha iyisi yok.

Avcı bu kadroyla alabileceği en yüksek puanı aldı. Bozulan itibarı, yerle bir olan marka değeri yeniden belli bir noktaya çıkardı.

Newton’la devam edilseydi yada hatalı Teknik Direktör tercihi yapılsaydı Başakşehir’in olduğu yerlerde olabilirdi takım. Özgüveni kaybolmuş, motivasyonu yerle bir olmuş, hedeften kopmuş, daha 8.haftada ayrılığı kafasına koymuş futbolcularla; 17’nci sıradan aldığı takımı 4’ncü sıraya getirdi. Kolay iş değil. 7 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Bu seriyi Trabzon’da yakalayan 2-3 Teknik Direktörden birisi oldu.

Beşiktaş’tan sonra ligin en çok puan toplayan, kalesinde en az gol gören takımı oldu.

Üstelik bunları vasat altı sağ ve sol beklerle ve golcüsüz yaptı. Üretkensiz orta sahalarla kolay kaybetmeyen bir takım yaratabilmesi Avcı’nın etkisiydi. Bunlar Trabzonspor için başarı sayılmamalıdır ancak aldığı ve getirdiği nokta büyük bir saygıyı hak ediyor.

Ağır eleştiriler yaparken akıldan çok vicdana da ihtiyaç duyuluyor.

Tam zirve yarışına ortak olacak seviyeye geldiğinde ve umutlandığında maç kaybetmesi üzüntü nedenlerinin ilk sırasında.

Takımdan devamlılık istikrar beklerken formsuz bir dönemden geçen Ekuban’ın Nwakaeme’nin Djaniny’nin yerine oynatıp verim alabileceğin kulübe oyuncunun olmadığını görmek gerek.

Buralarda eleştirilecek birileri varsa sezon başında yanlış kadro mühendisliği yapanlar olmalıdır. Bir takımın şampiyonluğa oynaması için en az 6-7 futbolcunun tüm sezon başarılı ve istikrarlı performans ortaya koyması gerekir. Alternatifleri güçlü ve katkı sağlayabilecek seviyede olmalı. Uğurcan, Edgar, Hugo sezonun genelinde üst seviye performans ortaya koyarken ön bölgede Nwakaeme ve Ekuban 9-10 hafta dışında skora katkı sağlayamadılar. Djaniny bir varmış bir yokmuş gibiydi. Bakasetas ikinci yarıda kazanılan maçlarda etkisini ortaya koysa da takım bütünlüğünün aksaması hücum oyuncularının formsuz ve yetersizliği düşüşün nedenleri arasındaydı.

Edgar’la Hugo ikilisinin takımda tutulması yanlarının kaliteli beklerle takviye edilmesi De Souza kalitesinde ve fiziğinde bir 6 numara. Net 2 golcü transferi ve alternatif kanat oyuncuları yeni kadro yapılanmasında gereklilik değil zorunluluk arz ediyor.

Tüm bunları iyi analiz edip önümüzdeki sezon ilk 11’iyle kulübesiyle daha güçlü bir Trabzonspor’u inşaa edecek bir teknik kadro var. Onlara olan inanç duygusunu hissettirmek yönetimin ve camianın öncelikli görevleri arasında yerini alıyor. Başarı için inanmak ve istikrarlı olmak futbolun ham maddeleri arasında yerini alıyor.