Trabzonspor’un ilk yarıyı Antalyaspor karşısında 1-0 önde tamamladığı 45 dakikada eğer Bordo-Mavili takımın gol ayakları daha etkili olsaydı skor daha fazla olurdu.

Trabzonspor’un forvetinde Djaniny’nin bencil oluşu atılacak golleri harcamasına neden oldu. Antalyaspor kalecisi Boffin’i yıldızlaştırdı. 

Trabzonspor’da uzun zamandır forma giyemeyen Hüseyin Türkmen, ilk 11’de stoperde görev yaptı. Sakatlıktan döndükten sonra ikinci yarılarda oyuna giren A. Kadir Ömür’de 8 numaradaki göreviyle başladı maça.

Bordo-Mavililer, orta sahada çok rahat paslaşma yaparken Djaniny’e atılan derinleme paslarla pozisyonlar buldu.

Atılan golde Trabzonspor mükemmel bir pas rallisiyle Nwakaeme’yi ceza sahası dışındaki sert şutu Bordo-Mavili takımı 1-0 öne geçirdi.

Kafasında Türkiye kupa finali olan konuk ekibin teknik patronu Ersun Yanal’ın talebeleri zaman zaman Trabzonspor kalesinde gollük anlar oluşturdu.

Bu ataklarda Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan başarılıydı.

İlk yarıda tempo zaman zaman yükseldi bazen ise çok düştü.

Şampiyonluktan uzaklaşan ancak Avrupa’yı hedefleyerek 4.sıradaki yerini korumak isteyen Trabzonspor ile küme düşme potası dışına çıkan Antalyaspor arasındaki mücadele orta şeker idi.

Fırtına, ikinci yarıya golle başladı.

Bordo-Mavili takımın genç yıldızı A. Kadir Ömür’ün Antalyaspor savunmasına yaptığı topsuz koşuların sonucunu temiz bir şekilde yaparak aldı.

Baker'in önünde özellikle Bakasetas ve Ömür'ün oyunu daha çok ilk yarıda büyük etken oldu.

Ancak bordo-mavililer bitirici değildi. İkinci yarıda aynı oyun sürdü.

Fırtına 2. golden sonra biraz arkaya rastlandı. Konuk ekip biraz hareketlendi.

Ömür’ün yerine giren Flavio ile oyunu kontrolünde tutan Bordo-Mavilileri kenarları kullanması dikkat çekti.

İlk yarı ile ikinci yarıdaki Trabzonspor'un ortaya koyduğu oyun arasında dağlar kadar fark vardı. Bordo-Mavili takımın yediği golde Serkan Asan'ın fiziksel zayıflığı bir kez daha ortaya çıktı.

Fırtına, ligin bitimine 2 maç kala Avrupa’ya gitmeyi garantiledi.